-

  1. A kalapos macska

kalaposmacska

Gyerekkoromból rémlettek Dr. Seuss furcsa, mégis mókás rajzai. A mesékre nem emlékeztem, de az érdekes figurákra igen. Néhány héttel ezelőtt épp Borcsa cikke juttatta eszembe a Kalapos Macskát, majd a könyvfesztivál friss megjelenései között újra találkoztam vele. Nagyon szerettem a könyvet, kedvelem ezt az izgő-mozgó szerzetet a csíkos kalapjával együtt. Eperszezonban vagyunk, jön a jó idő, a csíkos kalap meg annyira adta magát, így betettem a mélyhűtőbe. (Recept ITT)

2. Gúfó és a gombák

gomba

Itt a cím és a borító adta először az ötletet, persze sejtheted, hogy a történetben is szerepet kapnak a gombák. A gombapöri túl snassznak tűnt, de a kekszek igazán látványosak. Kicsit babra munka volt, de nagyon jól szórakoztam sütögetés és ragasztgatás közben. (Recept ITT)

3. Békát a békának

beka

Nemcsak a címben, de a történetben is helyet kapnak a békák. Japán oldalakon már számtalanszor találkoztam békás fánkokkal, és el is határoztam, ha találok egy jó könyvet, amihez passzolna ez az étel, akkor elkészítem. Jelentem, ehhez kifejezetten passzol! (Recept ITT)

4. Senki madara

madarak

Az egyik kedvenc könyvem lett, hatalmas élmény volt olvasni. Itt az ételválasztás különösen nehéznek bizonyult, hiszen szerettem volna valami igazán látványos, emellett magyar ételt készíteni. Ugyanakkor  a japán hangulatot is érezni akartam, mely körbejárja a történetet és visszaköszön az illusztrációkon is. A csörögefánk jó választásnak tűnt, és tésztából darukat formázni egyáltalán nem szokványos tevékenység. (Recept: ITT)

5. Szívszerelem

szeret

Farsang környékén olvastam ezt a könyvet, amikor amúgy is annyira akartam fánkot enni. A könyv témája a válás, a gyerekek arról olvashatnak benne, hogy a szív összetörhet, ugyanakkor összeforrhat, és találhat olyan felet, amellyel újra ép és egész lehet. Ezelőtt még soha nem készítettem churrost, de azt tudtam, hogy jól formázható a tésztája. Addig hengergettem, míg végül szívek lettek belőle. Szerintem igazán passzolnak a könyv mellé. (Recept ITT)

6. Katicák éve

katica

A könyvben folyton előbukkannak a katicabogarak. Szimbolikus jelentéssel bírnak, mert… most komolyan spoilerezzek?! Szóval a katicák csak rajzanak, rajzanak… én meg egy egész csapatot tettem az asztalra. (Recept ITT)

7. Fogd rá a jetire!

jeti

A Fogd rá a jetire! egy nagyon cuki verseskönyv ovisoknak. A kicsik szeretik a tejberizst, nekem pedig nagyon tetszett a borítón szereplő jeti feje. E kettő kombinációjából született meg a jetifejes tejberizs. Erre nagyon büszke vagyok… és bár nehéz szívvel, de megettük. (Recept ITT)

8. Anyát megoperálták

operal

Mielőtt elolvastam volna a könyvet, már megfogott az illusztrációival. Világos, letisztult színvilága van, egyszerű a története, ám mégis képes elmesélni a legkisebbeknek, mi történik anyával, ha rákos lesz, ha kemoterápiára kell mennie, ha meg kell műteni a cicijét. Gömbölyű édességet álmodtam hozzá, ami épp csak egy harapás, gyorsan kész van... és jó a léleknek. (Recept ITT)

9. Jurassic Park

dino

Szintén több helyen láttam már hasonló tortákat, így az ötletet máshonnan nyúltam. De ehhez a könyvhöz annyira passzolt, hogy nem hagyhattam ki. Ki ne akarna megenni egy dinoszauruszt?! (Recept ITT)

10. Bridget Jones naplója

bj

Az egyik kedvenc filmem a Bridget Jones naplója. Számtalanszor láttam, kívülről fújom a szöveget, képtelen vagyok megunni. Szerintem a könyv is fergeteges, és mivel abban is szerepel a kék leves, ezt a ziccert semmiképp nem hagyhattam ki. (Recept ITT)

KönyvParfé többi receptjét ITT olvashatod.