Coco Chanel

„Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert amíg azok nincsenek rendben, egyetlen kozmetikum sem hat!”

„Ha olyan dolgokat akarsz birtokolni, amelyek még soha nem voltak a tieid, olyan dolgokat kell tenned értük, amiket még sosem tettél!”

„Minden férfi életében csak egy nő létezik, a többi csupán az árnyéka.”

„Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. Harmincévesen olyan, amilyenre az élet formálta. De ötvenévesen olyan, amilyet megérdemelsz.”

„Visszafogni magad, amikor bánt valami, és nem hisztériázni, amikor fáj – ilyen a tökéletes nő.”

„A luxus nem a szegénység ellentéte, hanem az ízléstelenségé.”

„Aki nem szereti önmagát, annak rendszerint igaza van.”

„A nők sokkal figyelmesebben választanak hálóinget, mint férjet.”

divat aranyköpések
Coco Chanel - Forrás: YouTube/ Biography

Karl Lagerfeld

„A hiúság a legegészségesebb dolog a világon!”

„Nekem nincsenek emberi érzéseim.” – válaszolta egy interjúban arra a kérdésre, hogy mit érez a bemutatói előtt.

„Mikor négyéves voltam, anyámtól pénztárcát kértem a születésnapomra.”

„Egy díszletben élek, a színpadon leeresztett függönyökkel, közönség nélkül. De hát, kit érdekel?”

„Túl gyorsan nőnek, márpedig egy felnőtt gyerektől száz évesnek néz ki az ember, amit én nem akarnék.”– válaszolta akkor, amikor a gyerekvállalásról faggatták.

„Amikor átvettem a Chanelt, mindenki azt harsogta, hogy ne vállaljam el, hiszen a divatház haldoklik. Feltámasztottam. Amikor elsőként elvállaltam, hogy kollekciót tervezek a H&M-nek, mindenki azt harsogta: ne tedd! Pedig bejött. Úgy tűnik, jobb ha nem hallgatok az emberek véleményére.”

„Minden, amit mondok, az egy vicc. Magam is az vagyok.”

Giorgio Armani

„30–32 éves koromig egy helyi bevásárlóközpontban dolgoztam és kisebb-nagyobb munkákkal bíztak meg. Én döntöttem el, mi megy a kirakatba és mi a bolt többi részébe. Na, de nem kellett nagyon sokat dolgoznom, mert hát elég jó képű voltam.”

Oscar de la Renta

„Járj mindig úgy, mintha három férfi menne mögötted.”

Ralph Lauren

„Én nem ruhákat tervezek, hanem álmokat.”

Diane von Furstenberg

„Nem tudtam, mi akarok lenni, csak azt, hogy milyen nővé akarok válni. Független akartam lenni és azt akartam, hogy saját keresetem legyen, hogy meg tudjak állni a lábamon. Olyan sosem akartam lenni, akinek folyton szüksége van egy férfi támaszára.”

Manolo Blahnik

„Sok férfi mondta már nekem, hogy megmentettem a házasságát. Rengeteget költenek ugyan cipőkre, de még mindig jobban járnak, mint egy válással. Ezek szerint van még haszna a munkámnak.”

Tom Ford

„Aludtál már valaha nővel?” – így kérdezett vissza a tervező, amikor Alexandra Schulman, az angol Vogue főszerkesztője a szexuális identitásáról érdeklődött.

Stella McCartney

„Amikor az olimpiai férfi csapat eljött a ruhapróbákra, mindig kicsit elszégyelltem magam. Folyton az járt a fejemben, hogy „Jaj, hova nézzek?”

Anna Wintour

„Légy türelmes! Az ember először tanul, elsajátítja a szakmát, csak később kezd el építkezni. Ez a dolgok rendje. Ha csak úgy belevágsz valamibe, hidd el, hogy nem lesz hosszú életű a dolog. Ellenben a lassú, fokozatos munka értéket hordoz, és előbb-utóbb meglesz a gyümölcse.”

Grace Coddington – Vogue szerkesztő

„Annyira izgatott voltam régebben egy-egy divatbemutatón, de manapság jobb, ha az ember szemellenzővel érkezik, hogy ne lássa a körülötte lévőket. Annyira megváltozott minden, mivel a ruhák helyett mindenkit inkább az érdekel, hogy ki ül a sorokban. Bármilyen régi szar végig mehetne a kifutón, mégis mindenki csak ülne ott és tapsolna.”

Kate Moss

„Egyetlen étel íze sem fogható a karcsúság érzéséhez.”

 

Kiemelt képünk forrása: YouTube/ Biography