WMN KNYHA
WMN KNYHA

Évente megeszünk egy felnőtt nőt, pedig nem kellene így lennie – Vegán pekingi kacsa recepttel

WMN KNYHA – 2022.10.09. – FB

A csökkentett húsfogyasztás nem kell hogy a kompromisszumokról szóljon! Íme, egy bomba recept, ami után még az eltökélt húsevők is megnyalják mind a tíz ujjukat.

Pinakaloda, macskapóni, lámakrém – Vajon felismered, mit takarnak ezek az ételnevek?

WMN KNYHA – 2022.10.02. – FB

Fergeteges ételbeceneveket szabadítottunk ki a négy fal közül!

Kipróbálnád a kávésajtot vagy innál egy jó feketét datolyamagból? – Izgalmas kísérletek a kávé napja alkalmából

WMN KNYHA – 2022.09.29. – DCS

Ma van mindannyiunk kedvenc „feketéjének” a napja, ezért csapatunk kávéért felelős tagja izgalmas kísérletezésre (datolyakávé, az meg mi?!) és egy rövid világ körüli útra invitál!

„Tudod, mi ez? Tejberizs szteroidon” – Thai ragacsos rizs, sós és édes recepttel

WMN KNYHA – 2022.09.25. – FB

Érdemes beszerezni otthonra egy gőzölőt és pár kiló ragacsos rizst (ha nem tudnád, mik ezek, a cikkben elmagyarázom), a segítségükkel ugyanis seperc alatt isteni ázsiai ételeket lehet készíteni!

Hús? Minek? – Grillzöldségek ropogós csicserivel és friss borsószósszal

WMN KNYHA – 2022.09.16. – SzÉ

Ez a recept százszázalékosan vegán, cukor és gluténmentes valamint őrületesen finom!

„Iszonyatosan lelkes szurkolók vagyunk – ez a mi pozíciónk” – Elindult az Emelem poharam podcastsorozatunk, az alkotókkal, Pásztory Dórával és Ferenci Mártonnal beszélgettünk

WMN KNYHA – 2022.09.10. – GyD

„Mi a szó klasszikus értelmében vett »foodie«-k vagyunk, aminek sajnos nincs igazán jó magyar megfelelője, de nagyjából azt jelenti, hogy számunkra az elérhető luxust a minőségi étkezés jelenti. A mindennapjainkat úgy dobjuk fel, hogy remek ételeket és italokat fogyasztunk, és megpróbálunk ebben tudatosak lenni” – mondja Ferenci Márton, Pásztory Dóra férje, az Emelem poharam című új gasztropodcast-sorozatunk egyik műsorvezetője, és ezzel kicsit tovább is mentek annál, mint hogy a gasztronómia egyfajta hobbi legyen az életükben. Most már hivatásos kíváncsiskodók is. Ismerjétek meg a házaspárt közelebbről!

Az én gömböm ilyen lapos… de szándékosan! – Thai kanom krok ihletésű palacsinta (recepttel!)

WMN KNYHA – 2022.09.07. – FB

Megvan a vicc? A nyuszika épp arra sétál, amikor a malac nagyot zakózik a bringával. – Jaj, kismalac, nem ütötted meg magad? – Kuss! Én így szoktam leszállni! – érkezik a válasz. Nos, valami ilyesmi történt, amikor Fiala Borcsa nekiállt thai gömbpalacsintákat sütni otthon.

Konzervbe zárt „fehér arany” – A sűrített tej még a polgárháborút is segített megnyerni

WMN KNYHA – 2022.09.06. – MZS

Több mint százéves története során a sűrített tej egy ponton állítólag még a gyermekhalandósági számok csökkentését is elősegítette.

< 4 5 6 7 8 9 10 >