Távkapcsolat. Az a kapcsolatok mérges szömörcéje! Az valami rontás lehet, vagy átok! Emberek terjesztik (állatokra szerintem nem annyira veszélyes). Mindenesetre, amit interneten lehet olvasni róla és szóbeszédből hallani: ez valami borzalmas, – és a végén akár halálos- kór lehet. Így indultam neki én is a mi saját nyavalyánknak. Hogy például egy kicsit belehalok a fájdalomba. Kisírom a szemem. Megszakad a szívem…

Persze ezek rendre mind meg is történtek. De még élek, így egyelőre nem mondhatnám, hogy halálos lenne a dolog.

Ráadásul a nagy önsajnálat és vergődés közben rájöttem, hogy van néhány pozitív oldala is a távkapcsolatoknak:

Egyedül vagyunk most, egymás nélkül. De nem magányosan, mert a szeretet nem szűnik meg az országhatárnál.

tav3

Hogy miért is jó a távkapcsolat?

1. Enyém a lakáááááááás!

Az ágy, a konyha, a fürdő, a vécé BÁRMIKOR! Nincsenek szertehagyott ruhák, edzős cuccok. Senki nem kérdezi, hogy hova tettem el aaa… bármijét.

tav4

2. Egy rendmániásnak csupa öröm

Nincsenek indokolatlan morzsák és cseppek a konyhapulton, nincsenek felesleges papírok itt-ott széthagyva, nincsenek koszos edények a pulton felejtve, a mosogatószivacs pedig soha nincs a mosogatóban (csak mindig szépen mellette, alig nedvesen, ahogy kell.)

tav5

3. Nem kell rohanni

Ha elmegyek találkozni a barátaimmal, nem kezdek el az első óra után azon gondolkodni, hogy jó lenne már menni és megpuszilni a szerelmem. Úgysincs otthon. Hova rohanjak?

tav6

4. Ha végre találkozunk...

... csak rám figyel. Arra, amit mondok… Közben nem mászkál a lakásában, nem olvas és nem nyomkodja a telefonját. Tök jó! Csak ő meg én.

tav7

5. Virtuális kávézó

Ha akarunk, így is tudunk együtt kávézni reggel. Vagy együtt főzni, együtt vacsorázni. Kipróbálva. A videóhívás feltalálóját szentté avatnám!

tav8

6. Nem von senki kérdőre...

... hogy mikor öntöztem meg utoljára a növényeket. A növények úgyis hajlamosak lekókadni, amikor már szomjasak…

tav9

7. Kisebb a rezsi és szebb a lakás

Kevesebbszer kell mosni. Ami a víz és mosószer szempontjából is jó. De főleg azért, mert az a randa szárító sokkal ritkábban csúfítja el a szobát.

tav10

8. Valóságosabbak lettek az érzelmeink

Amikor azt mondjuk: „szeretlek” és: „hiányzol”, akkor az tényleg igaz. Nagyon igaz. Az nem csak olyan „két napja nem láttalak, hiányzol” fajta, hanem igazi... szívből jövő.

tav11

9. Motiváció

Mire újra találkozunk, lefogyok öt kilót, és ha meglát, minimum elalél. (Már csak két hét. Tartom a tervet!)

tav12

10. Igazi ünnep az együttlét

A találkozás: sokkal több annál, mint amikor hazaérünk a munkából hullafáradtan, és egy gyors puszi után már soroljuk is, hogy milyen szar napunk volt és miért.

Erre a találkozásra készülünk, visszaszámolunk! Ez az a karácsony, amikor azt kapjuk, amit nagyon-nagyon szerettünk volna, vagy még annál is sokkal jobbat!!

10. mínusz 100.

Persze egy távkapcsolat soha nem jó. A negatív dolgokból 100-nál is több pontot tudnék felsorolni.

De tudjuk, hogy minden rendben lesz. És elég csak ennyit tudni ahhoz, hogy tényleg minden rendben legyen.

tav14

Varga Edina

A blogot megtaláljátok ITT.