Egy átlagos női lapban legalább ugyanannyi cikk foglalkozik azzal, hogy fogadd el magad, mint ahány azzal, hogyan legyél vékonyabb, szebb, barnább, csinosabb, kevésbé ráncos. Irreális ígéreteket harsognak (öt kiló mínusz két óra alatt) az egyik oldalon, miközben a másikon chipset reklámoznak.

A WMN-t mi másmilyennek látjuk. Egy olyan felületnek, ahol következetesen és megalkuvás nélkül hirdethetjük, hogy jogunk van olyannak lenni, amilyenek vagyunk. Jogunk van szabadon gondolkodni a testünkről és lelkünkről, a gyerekkorunkról, a szüleinkről, az életünkről. Jogunk van szomorúnak lenni és bánkódni. Jogunk van hibázni, jogunk van tévedni. És jogunk van egy olyan világhoz, ahol férfi és nő, nő és férfi egyenlők.

Igyekeztünk olyan kérdőívet összeállítani, aminek már a kitöltése is tanulságos, szórakoztató és nem utolsósorban elgondolkodtató. Ha van 5–10 szabad perced, válaszolj a kérdésekre! Mi pedig júniusban megosztjuk veled az eredményeket itt, a www.wmn.hu oldalon.

A Nagy Test-Teszt kérdéseinek segítségével tehát arra keressük a választ, hogy látod magadat ha tükörbe vagy mások szemébe nézel? Bántottak vagy kritizáltak-e már téged a kinézeted miatt és ha igen, mit tettél olyankor? És nem utolsó sorban arra vonatkozó kérdéseket is fölteszünk, hogy szerinted mi fér bele egy egészséges párkapcsolatba - a szextől a másik kritizálásán át az erőszakig. Ez utóbbi témák miatt kérjük, hogy csak akkor töltsd ki a kérdőívet, ha már elmúltál 18 éves.

Csináld végig a tesztet, aztán beszélgess róla a barátaiddal, pároddal, ismerőseiddel vagy akár a gyereke(i)ddel, ha már elég nagy(ok) hozzá! Mert egy ilyen teszt erre is jó: szavakat ad és lehetőséget teremt a beszélgetésre. Elképesztően izgalmas lesz – ezt biztosan tudjuk!

A felmérés négy hétig tart, és teljesen anonim, azaz névtelenül, csak a kérdésekre adott válaszokat összesítjük a végén.

Ha szeretnéd elmondani a véleményedet a kérdésekről, vagy csak megosztanád velünk a kitöltés során eszedbe jutott gondolataidat, kérjük, írj nekünk az [email protected] e-mail címre.

Köszönjük, hogy időt szánsz ránk!

A kutatásban együttműködő partnerünk a Telenor.

[wpgform id='2136']