Egyes szélsőséges, ki- (pontosabban be-) rekesztő nézetek gyakran hangoztatott javaslata volt az őket zavaró kapcsolatokat illetően, hogy hát miért nem csinálják otthon, a négy fal között. Hát tessék, lehet örvendeni, most aztán tényleg boldog, boldogtalan a négy fal közé szorult (és ők még kifejezetten szerencsésnek tarthatják magukat!), így mostanra valószínűleg sokan konstatálták, bizony-bizony nem olyan könnyű megőrizni a kapcsolat hevét, a szenvedély lepedőket feltüzelő parazsát úgy, hogy a nap huszonnégy órájában egymás szájában vagyunk – és ezúttal sajnos nem feltétlenül a szó erotikus értelmében.

Ilyen helyzetekben jóval több kreativitásra van szükség, hogy kihozzuk a legtöbb romantikát az otthon fellelhető készletekből, arról nem is beszélve, hogy

az idő múlásával valószínűleg mindenki kezd a környezetében élőktől egy kicsit falra mászni (kész szerencse, hogy épp ott van karnyújtásnyira!), és időnként már az is idegesít a másikban, ha netán túl hangosan pislog vagy néz.

Sokak helyzetét az sem könnyíti meg, hogy nemcsak a társukkal, de ráadásul még kisebb-nagyobb családtagokkal is össze vannak passzírozva, így még ha nem hunyt volna is ki a szenvedély tüze, ember legyen a talpán, akinek sikerül a gyerekek mellett kieszközölni egy-egy röpke pásztorórát.

via GIPHY

A nehézségek feltérképezése után lássuk, mivel lehet menteni a menthetőt, avagy rendhagyó(bb) randitippek karantén idejére:

1. Doggy style

Szerezzetek be egy kutyát! A menhelyek dugig vannak aranyosabbnál aranyosabb, hűségre és feltétel nélküli imádatra született ebekkel, akiknek segítségével most több legyet is üthetsz egy csapásra! Egyrészt időről időre te is kiszabadulhatsz a négy fal közül (ráadásul ha kellőképpen vérszomjas kinézetű állatkát választasz, még attól sem kell tartanod, hogy mások két méternél közelebb fognak jönni hozzátok az utcán!).

Másrészt a gyereket is le lehet küldeni némi levegőzésre vele – ha pedig be van állítva a telefonotokon a megfelelő alkalmazás, parallel monitorozhatod, mikor érkezik haza, így még pont vissza tudsz ugrani a bőr dominaszerkóból a decens cicanaciba. Fontos! Akárcsak karácsonykor és húsvétkor, ezúttal is érdemes kihangsúlyozni, hogy az állattartás valódi felelősséggel jár, a kutya pedig egy életre szóló feladat, semmiképp sem hajítható ki, amint véget ért a világjárvány és/vagy ráuntál a párodra/a szexre.

via GIPHY

2. Kultúrprogram otthon

Egészen elképesztő mennyiségű művészfilm, mozi, előadás lett ingyen elérhető online. Ha eddig sorozatosan peched volt, mert már nem lehetett rá jegyet kapni, nem abban a városban játszották, ahol élsz, nem tudtad megfizetni az első sort és ezért a kakasülőről kellett végignézned, netán épp aznap lett beteg a gyerek és dobta be a törülközőt a bébiszitter, most aztán tényleg elérkezett a ti időtök! És ha már lúd, legyen kövér, egy csinos ruha és egy kis smink az ember lelkét is magasabb szintre emeli. „Mi szombaton az operába »megyünk«. Szépen felöltözünk, és megnézzük live streamen a Varázsfuvolát. (Oké, mondjuk, gyerekkel). De majd csak elalszik ő is…” (Liliána)

Előtte vagy utána pedig „lehet menni” vacsorázni valamelyik elegáns étterembe, hiszen rengeteg vendéglátóhely állt rá a házhoz szállításra, így ha onnan rendeled a vacsorát, nemcsak az otthoni főzés macerájától szabadulsz, de nekik is segítesz a fennmaradásban.

via GIPHY

3. Szokatlanabb megoldások végső elkeseredésben lévő gyerekes pároknak (Figyelem! Irónia!)

„Mi azt találtuk ki, hogy minden páros napon délután 4 és 6 között bezárjuk a gyerekeket a pincébe. Kapnak zseblámpát, uzsonnát és egy bogárhatározót. Mert tanulni azt kell. Mindig.” (Virág)

„Hétvégén kiköltözünk a lakóautóba. Ami a kertben áll…” (Orsolya)

„Kis lakás, két gyerek, egy kutya. Randizunk hátul a társasház kertjében. Előtte azért összeszedem a kutyaszart…” (Erika)

4. Öltözz be

Úgysem látja senki… a párodon kívül. Most aztán gátlástalanul lehet akár egész nap a kedvenc szexuális fantáziád ihlette jelmezben parádézni, fel a latexet, a diáklányos miniszoknyát, térdzoknit, ha pedig mindig is egy kanadai favágóra voltál ráizgulva, kérd meg a csávódat, hogy növesszen szakállat, az időtökből végtére is futja.

„Erkély és kert nélkül marad a szerepjáték. A férjem ma GLS-futár lesz, holnap német cserediák.” (Réka) 

via GIPHY

5. Első randizz!

Tudom, azt hiszed, nagyon is ismered a másikat, most pedig, hogy össze vagytok zárva, pláne úgy érzed, hogy minden, de tényleg minden rezdülésével tisztában vagy (jóval többel is, mint szeretnél). Ám mindig derülhetnek ki meglepetések!

Tégy úgy, mintha ez tényleg az első randitok lenne. Tudod, amikor még ég benned a kíváncsiság, mindent tudni szeretnél a másikról, csüngsz a tekintetén, mint Tarzan a liánon, és nincs olyan elhanyagolható, aprócska részlet a múltjában, a gondolataiban, amit ne akarnál David Attenborough-ként felfedezni.

„1967 márciusában, másfél éves korodban találtál a sátoraljaújhelyi homokozóban egy kicsi, sárga, törött gereblyét…? MESÉLJ!”

Haladjatok nyugodtan kotta szerint az ismerkedésben, ehhez nagyszerű alapot adhatnak a nálunk is megjelent Proust-kérdőívek, vagy a 36 kérdéses sorozat, amivel szerelembe tudsz esni… akár a párodba is újra. Hiszen – ki tudja – az is lehet, hogy valóban most fogod felfedezni egy újabb olyan oldalát, amiért még inkább szeretheted!

6. Táncolj, zenélj, őrülj meg (persze csak mértékkel)

„Amit mi nagyon élvezünk: mindenki lejátssza Spotifyon vagy YouTube-on a kedvenc zenéjét, vagy tematikus válogatás alapján keres valamit. Ma »különös, bizarr kedvencek« volt a téma, így nevetve sírtunk vagy épp táncoltunk az erkélyen.” (Katalin)

„Zenét hallgatunk és sokat táncolunk. Bachatával (karib eredetű, a salsánál lágyabb hangzású, melankolikus hangulatú latin zenei stílus – a szerk.) próbálkoztunk, persze ultra bénák vagyunk, de a nevetés mindent visz. Főleg, ahogy a gyerekeink is kiröhögnek minket. De bennünk marad a tánc izgalma estére is!” (Lívia)

via GIPHY

Ne feledd, minden rossz véget ér egyszer, idővel (remélhetőleg töretlen egészséggel) mind kiszabadulunk a nagyvilágba újra. Bár ez a mostani helyzet alaposan próbára teheti a párkapcsolatokat, csak rajtad múlik, hogy a végén még inkább összekovácsolódva, vagy örökre elhidegülve kerültök ki belőle.

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images