A mostani gyakorlatsor edzi a comb, fenék és lábizmokat, valamint a felsőtest izmait. A gyakorlatsorba a bemelegítést is belevettem, az öt-tíz perc kardio tökéletes felkészülés a kerti munkára. 

Ehhez azonban szükség lesz tyúkokra, akiket remekül lehet kergetni a tyúkudvarban. Ha közben a tereptárgyakat – etető, itató –átugrod, még jobban felkészít a munkára. Ha elkaptad a tyúkot, rögtön le is lehet vágni egy kicsit a tollából, hogy megakadályozd  őket a kirepülést az udvarból. Nem, ez nem fáj nekik, olyan, mintha a körmöd vágnád le. Javaslom, hogy ne kopaszd meg minden nap, mert egy idő után elfogy a tolluk. Viszont ha megfogtad őket, nézd át, nem tetvesek-e.

Ha nincs tyúk, akkor irány pár kör a kertben, míg bemelegedsz. 

Guggolás

Aztán jöhet a guggolás, mint hatékony erősítőgyakorlat, combra, fenékre egyaránt jó eredményt hoz. Én a tyúkokat etettem így - 3x8-12 szettet érdemes végezni belőle. Ha nincs tyúk, húzd ki a gazt a veteményből, az hasonló mozdulatot igényel. 

Felsőtest

Ebben a szuper gyakorlatban a teljes test, de főleg a felsőrész dolgozik. Szépen formálja a kart, a vállakat, és megoldást nyújt a derékrésznél található zsírpárnák ellen is. Fogd a talicskád, és kezdj el bele zöldhulladékot, ágakat pakolni, de ha nagyon pro vagy, akkor a téglahalmot is megszüntetheted, ami a kert végében várja sorsa jobbra fordulását.

Az ismétlésszámot a hulladék mérete határozza meg. 

Kitörés

Ez a másik must have gyakorlat minden nőnek (igen, jól látod, én nem csinálom eleget) ami jól formálja az alakot. Fogd meg a talicska nyelét, aztán hordd át a  begyűjtött hulladékot a komposztra. Minden lépés kitörésben történjen, így amíg eljutsz a komposztig, tuti megizzadsz. Profik növelhetik a talicska súlyát. 4x20 lépést javaslok minden szintnek. 

Kar+comb szuperszett

Az ásás az edzésben lévő nők kedvence, egyszerre dolgoztatja meg a felső- és alsótestet. Minél szárazabb a föld, annál nehezebb munka. Levezetésként jöhet a gereblyézés, majd a gaz kidobása. Kezdők három négyzetméter, haladók öt négyzetméter felett álljanak neki. 

Guggolás másképp

Ha plusz alakformálást akarsz, akkor emelgess kaspót! Lehetőleg nehezet, vagy virággal telit válassz. Ezt emeld fel, mintha súlyzó lenne, majd guggolásban engedd vissza. Minél profibb vagy, annál nehezebb a kaspó,t vagy dézsát válassz. 

Karizmok

A szépen formált kar kellemes látványt nyújt, plusz könnyebb vele a kerti munka. A kerti székek, napágyak emelgetése tökéletes kerti gyakorlat, ha úgyis össze kell őket szedni fűnyírás előtt. Minél profibb vagy, annál nehezebb bútort válassz. 4x8 emelés mehet, és közben haladhatsz is. 

Levezetés

A fűnyírás tökéletes levezetése az edzésnek, főleg, ha közben többször kell üríteni a fűtartót. Ha mindennel kész vagy, dőlj hátra, és élvezd a tökéletes kerted látványát! 

Zimre Zsuzsa

 A képek a szerző tulajdonában vannak