1.

„Nem szabadna megengedni a monokinizést a tengerparton! Rendkívül zavaró volt a férjem számára, aki azért jött ide, hogy pihenjen.”

2.

„Az indiai Goára utaztunk önökkel. Undorítónak találtuk, hogy majdnem minden étteremben curry-t szolgáltak föl. Nem szeretem a csípős ételeket.”

3.

„Spanyolországban nyaraltuk, és eléggé idegesített bennünket, hogy minden taxisofőr spanyol volt."

4.

„Befizettünk egy kirándulásra a helyi vízi vidámparkba, de senki sem mondta, hogy vigyünk fürdőruhát és törülközőt. Azt hittük, ezek benne vannak a belépő árában."

5.

„Túlságosan homokos volt a tengerpart. Folyton homokszemeket találtunk szobánkban."

6.

„Sajnos a homok nem olyan volt, mint a fotókon. A prospektusban fehérnek látszott, a valóságban azonban inkább sárgás volt."

7.

„A puerto vallartatoi (mexikói üdülőhely – a szerk.) boltosok rendkívül lusták. Gyakran előfordult, hogy szieszta idején lett volna szükségem valamire, de nem voltak nyitva. Szerintem be kellene tiltani a sziesztát!"

8.

„Senki nem figyelmeztetett minket, hogy halak vannak a vízben. A gyerekek megijedtek."

9.

„A prospektusban azt ígérték, teljesen felszerelt konyha vár minket. Ehhez képest nem volt a fiókban tojásszeletelő!"

10.

„Szerintem a prospektusban jelezni kellene, hogy a helyi vegyesbolt nem árul rendes kekszet, például vaníliakrémeset és gyömbéres-mogyorósat."

11.

„Az utak egyenletlenek és hepehupásak voltak, így a buszkirándulás közben nem tudtuk az útikönyvet olvasni. Ezért sajnos több olyan információt is kihagytunk, amelyek szórakoztatóbbá tették volna a nyaralásunkat."

12.

„Kilenc órába telt, mire Angliából Jamaicába ért a gépünk. Bezzeg az amerikaiak három óra alatt otthon voltak! Ez nem igazságos."

13.

„Összehasonlítottam az egy hálószobás apartmanunk méretét a barátaink három hálószobásával, és a miénk jelentősen kisebb volt!"

14.

„Spanyolországban jártunk az önök szervezésében, és úgy láttuk, hogy túl sok spanyol volt ott! A recepciós spanyolul beszélt, spanyol ételeket szolgáltak föl... Senki sem figyelmeztetett minket arra, hogy ilyen sok külföldi lesz."

15.

„Kint a napon kellett sorban állnunk a hajóra várva, és nem volt légkondi!"

16.

„Utazásszervezőként az önök feladata lenne, hogy előre figyelmeztessenek minket a hangos és viselkedni nem tudó utastársainkra!"

17.

„Megcsípett egy szúnyog. A prospektusban szó sem volt szúnyogokról!"

 Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Stas Ponomarencko