Mi az, amit bánsz, hogy végül kiderült?

1.

Hároméves voltam, amikor édesanyám meghalt egy autóbalesetben. Évekkel később tudtam meg egy újságcikkből, hogy az ő hibája volt. Nem figyelt, és áthajtott a szemközti sávba, elpusztítva magát és a másik autó sofőrjét is.

2.

Hogy a legjobb barátom öngyilkos lett. Nekem azt mondta, elköltözik, és azért adja nekem az összes cuccát, mert az új hely teljesen be van rendezve. Jó darabig nem hallottam felőle, és mivel nem válaszolt az üzeneteimre sem, elkezdtem utánajárni abban a hiszemben, hogy baleset érte. Nem az. Öngyilkosság volt. A legdurvább, hogy 2014-ben ő maga beszélt le engem egy hasonló helyzetben. És én most nem voltam neki ugyanígy ott.

3. 

Hogy az anyukám már egy évvel korábban tudta, hogy rákos. Azt hittem, mindent elmondunk egymásnak, és tulajdonképpen addig a pontig ez így is volt. Egy hónappal a halála után tudtam meg az igazságot, amikor elkértem a kórházi dokumentumait.

4.

Hogy a kishúgom a helyi BDSM- (szadomazo röviden – a szerk.) klub nagyra becsült tagja.

5. 

Amikor hazaértem Irakból, apám tájékoztatott, hogy én vagyok az oka, amiért anyukámmal elváltak. Igazából sohasem akartam bevonulni, és elég rendesen ki is csinált a dolog. A szüleim anyagi nehézségekkel küszködtek, ennek ellenére anyukám rendszeresen küldözgetett nekem szeretetcsomagokat. Emiatt végül csődbe mentek, ami nem történt volna meg, ha nem állok be katonának. Pedig én csak el akartam kerülni hazulról. Otthon olyan érzésem volt, mintha nem is léteznék.

6.

Hogy nemi erőszakban fogantam.

7.

Hogy rögtön a szakításunk után a feleségem a legjobb barátommal kefélt, miközben én nyakig süllyedtem a depresszióba.

8.

Miután szakítottunk, megtudtam, hogy az exem az egy évig tartó kapcsolatunk harmadik hónapjában regisztrált egy Sugar Daddyket kereső oldalra. Én azt hittem, őszinte velem, erre kiderül, hogy szinte végig a képembe hazudott.

9.

Anyukám 14 éves volt, amikor megismerkedett apámmal. Ő pedig 24.

10.

A húgomtól tudtam meg (akinek meg az apánk árulta el), hogy az anyai nagymamám nem azért volt deréktől lefelé béna, mert leesett egy kerítésről, hanem mert egy férfi, akivel akkoriban randizott, ennyire durván megverte.

11.

Hogy nem vagyok különösebben okos… Nem hülye vagyok, vagy ilyesmi, de ki kellett békülnöm vele, hogy nemcsak hogy nem én vagyok a legeszesebb ember egy társaságban, de valószínűleg inkább a legostobábbak egyike vagyok.

12.

A baráti társaságomban volt egy lány, akinek az anyukája mindig szupervicces, őrülten szórakoztató volt. Amikor 18 évesek lettünk, az egyik csaj bedobta, hogy: „Ugye tudjátok, hogy az XY anyukája végig totál be volt kokszozva?” Mi meg erre, hogy: MIIIIIII?!

13.

A szüleim válásának részleteit. Köszi, anyu!

14.

Hogy anyukám milyen szűk. Köszi, apu!

15.

Hogy rájöttem, mégsem vagyok magányos farkas. Sokkal egyszerűbb volt az életem, amíg nem zavart, hogy olyan kevés barátom van…

16.

Hogy az anyukám pontosan tudta, a nevelőapám zaklat engem, mégsem csinált semmit.

17.

Hogy apám soha nem akart engem. Kerek perec megmondta anyámnak, hogy ha megszül, akkor az életét teszi fel arra, hogy megnyomorítsa a miénket. Anyukám meg volt róla győződve, hogy amint megpillant majd engem, azonnal meggondolja magát. Nagyobbat nem is tévedhetett volna.

18.

Hogy az apám nem a biológiai szülőm.

19.

Tízéves voltam, üldögéltem otthon a kanapén, amikor odajött a nővérem egy késsel a kezében, majd a lábamtól pár centire belevágta az egyik párnába. Rögtön utána arra kért, nehogy elmondjam az apánknak. Fiatal voltam és naiv, a testvéremnek meg mindig is elég furcsa humora volt, úgyhogy nem sokat gondolkodtam rajta. Évekkel később árulta csak el, hogy valójában engem akart megtámadni a késsel, csak az utolsó pillanatban inába szállt a bátorsága.

20.

Hogy én vagyok a seggfej a kapcsolataimban. Kiderült, hogy pontosan azzá váltam, amitől mindig is rettegtem: olyan lettem, mint az apám. Egy féltékeny fickó dühkitörésekkel, aki képtelen elismerni, ha valami az ő hibája.

21.

Hogy a demencia nagyon erősen öröklődik a családomban. Sebaj, idővel valószínűleg úgyis elfelejtem.

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images