Pintér Tibor színész, operetténekes, rendező, önjelölt sármőr és producer a Nemzeti Lovasszínház igazgatójaként szeretne komoly imázst sugározni, mindezt azonban nem mindig érzi összeegyeztethetetlennek egy kis meztelenkedéssel vagy épp totális hülyeségek kinyilatkozásával. Egyetlen dolog van, amit sűrűbben tesz, mint a pólója ripsz-ropsz levétele: fontoskodó titulusának indokolt vagy indokolatlan, ám annál buzgóbb felemlegetése.

No, de lássuk, miért egyedülálló jelenség ő, aki, ha nem lenne, ki kéne találni! Mert hát, Tenya nélkül ez a világ kétségkívül nem lenne ilyen, mint most:

1. Mert úgy udvarol, ahogy senki más!

Sajnos szépen lassan kivesznek a régi vágású urak ebből a világból. Hol vannak már azok a délceg hercegek, akik még vették maguknak a fáradságot, hogy udvaroljanak szívük hölgyének! Úgy kell őket lámpással keresgélni, nem vitás. Minden férfi előtt jó példával jár elől

a mi Tenyánk, aki úgy csapja a szelet, ahogyan azt én legutóbb általános iskolában hallottam. Vagy talán még ott sem.

A módszerei pofonegyszerűek, cserébe viszont olyan átlátszók, hogy fóliasátrat lehetne belőlük építeni. De most mondd meg nekem igaz hitedre, ki más tudna „áthívni gyúrni” olyan szöveggel egy ártatlan naivát a dzsungelben, hogy üljön rá lovaglóülésben, mert a saját súlya már nem elég ennek a formás testnek a továbbpattintásához, majd hálásan azt a bókot hörgi oda a kislánynak, hogy „Úristen, nagyon jó súly vagy”??! Ha nekem ilyet mondana valaki... hát, nem is tudom, a megtiszteltetéstől valószínűleg azonnal feljönne rám még négy kiló.

2. Mert bátran fittyet hány a logikára

Tulajdonképpen mindegy is, melyik nyilatkozatát vagy műsorát nézed meg, látszik, hogy Tibor merészebben hány fittyet a tények összefüggéseire, mint kamasz gyerek az anyja intelmeire.

Simán bemondja, hogy egy 43 éves férfi és egy 29 éves nő ugyanahhoz a korosztályhoz tartozik, bár... élek a gyanúperrel, hogy fordítva ezt már nem így gondolja.

De az is kifejezetten bájos, hogy a saját hivatalos oldalán, a szakmai életútjának leírása végén forrásként a Wikipédiát adja meg. De talán a „vetkőzni vagy nem vetkőzni?” problematikája az, ami a legjobban kitágítja a logikai hézagokat:

3. Mert úgy vesz részt egy meztelen fotózáson, hogy nem veszi észre, meztelen és fotózzák

Nemrégiben jelent meg a Hot! magazinban egy interjú az ország legpotensebb színészével, melyhez illusztrációnak három művészien elkészített aktfotót használt fel a magazin. Később ez a cikk lett a beszélgetés fő témája az RTL Klub reggeli műsorában, ahol

Tibor elmondta, kihasználták a naivitását és visszaéltek a hiúságával a képek elkészítésekor, őneki pedig egyáltalán nem állt szándékában ilyen formában pozicionálni magát.

„Van egy sajtóosztályom, akik segítenek nekem cenzúrázni... ez most nem sikerült” – vallja búsan, majd hozzáteszi, csalódott, mert „nem ez lett megbeszélve”. De nem is tudta, hogy hol, melyik stúdióban és melyik magazinnak fotózzák, úgyhogy mossa kezeit. Ettől függetlenül pár hónapja még azt nyilatkozta, hogy sokáig fog még félmeztelenre vetkőzni, hiszen a szerepei ezt követelik meg. Végtére is akár János vitézt, akár Jimmyt ad elő, az a szerep mit sem ér tónusosan kockás has, és a Michelin-baba-szerűre gyúrt karok nélkül. Lássuk be. Vagy ne.

4. Mert ezek után is képes még egy logikai tigrisbukfencre

Miután ki lett tárgyalva az ő szerencsétlen meghurcoltatása, meztelen testének aljas közszemlére bocsátása, az etikátlan bulvársajtó hamis ígéretei, Kiss Ramónával veteti le a hirtelen összemaszatolódott pólóját (hiszen nyilván 44 évesen ez egyedül még/már nem megy...), hogy aztán élő adásban főzőcskézzen húsz percen át egy szál pőre felsőtestben.

5. Mert örökké nyeregben érzi magát

Vagy legalábbis mindenre van egy klassz lovastippje. A virtuális világban elmerült fiatalemberekből férfit szeretne faragni, méghozzá úgy, hogy arra bíztatja őket, „üljenek vissza a lóra”. Végtére is a magyar nép lovas nemzet! Jó példával is elől jár, a Story gálára ugyanúgy lóval érkezik, mint a tévébe, hogy Rubint Rékával közösen énekeljenek. Kedvenc könyve A versenyló halála, és ha nem a lovasszínház igazgatójaként rendezne lovas előadásokat, akkor lovardát nyitna.

6. Mert úgy szaval, hogy attól bármelyik feleltetés előt álló kisiskolás szárnyakat kap

Hiszen ha egy kiváló eredményekkel végzett színész elfelejti a Nemzeti dal pár versszakát, vagy ripacskodva Zámbó Jimmy-dalszövegeket ad elő költeményként, akkor igazán nem lehet baj, ha az ember véletlenül belesül az Anyám tyúkja felmondása közben a 3. A.-ban. Megfelelő megközelítéssel a rossz példa is lehet inspiráló – vagy épp megnyugtató.

 Fiala Borcsa

Kiemelt kép: YouTube/ Nemzeti Lovas Színház