Ha te is ácsingóztál már a divathét kifutóinak szuper absztrakt és gyönyörű sminkjei után, esetleg rákattantál hipermenő influenszerek make up trendjeire, akkor ez a teszt neked való. Tetszés szerint kiválasztottam különböző sminkőrületeket, hogy aztán egy héten át mindennap kipróbáljak egyet és megtapasztaljam, hogy milyen így létezni a hétköznapokban. Azaz: megtudjam, vajon milyen a kifutóra, címlapokra megálmodott plakátvalóság egy nem plakátlány számára. Hát, nagyjából ilyen. 

1. Kylie Jenner reggeli rutinja

Az arccsont, az orr, a száj és a szemöldök hangsúlyozásával mindent úgy csináltam, ahogy a Kardashian-klán snapchatjén okított a mester, K. Jenner. Továbbra is rejtély, hogy ennyi maskara alatt, hogyan tudja mozgatni az arcizmait. Valószínűleg sehogy. Egészen komolyan érezni a súlyát a festéknek, még szerencse, hogy nincs már kánikula, máskülönben úszna a ruhám a make upban. Az ismerőseim túl nyomó többsége egyébként ezt a sminket preferálta. 

2. Természetes hatású (?) smink, dús szemöldök


Én és a dús szemöldök két külön dolog vagyunk. De kipróbáltam. Mert nincs is annál nagyobb ellentmondás, mint az, hogy „sminkeld magad természetesre!”. De ha ez a trend, akkor, kérem, ebből kell főzni. Az összes smink közül itt használtam a legtöbb anyagot, annak ellenére, hogy a cél az volt, hogy természetesnek hasson. A barátaim többsége, nem hogy rám sem ismert, de amikor végül rájöttek, hogy én vagyok, azt hitték, hogy őszi megfázás kerülget. 

3. Hullámos cicaszem

A most futó internetes őrületek közül magasan kiemelkedik a hullámos szemöldök- és cicaszem trend. A szemöldököt némi szerencsétlenkedés után végül az esélytelenek nyugalmával hagytam félbe, mert tényleg baromi nehéz kivitelezni. Nem úgy, mint a hullámos tusvonalat! Noha az összes trend közül előzetesen ez tűnt a legnehezebbnek, végül mégis a hullámos tusvonal volt a legkönnyebben kivitelezhető. Én pedig a végeredményt összességében imádtam. 

4. Geometrikus formák

Ennél a sminknél drukkoltam magamnak a legjobban, hogy sikerüljön, mert ránézésre azt gondoltam, hogy én bizony ezt még akár az utcán is szívesen hordanám. De nem jött össze. Amilyen könnyűnek látszik, két pöttyöt rajzolni a szemem alá annyira nehéz... se tussal, se szemceruzával nem sikerült, ez már meghaladta a kézügyességemet. Ettől függetlenül nem adom fel, egyszer biztosan rájövök a titok nyitjára. 

5. Sötét ajkak

2016-ban a „futottak még” kategória egyik kedvence volt a sötétbordó ajak. Most viszont, így 2017 vége felé, Szentesi kollégának köszönhetően, én is kipróbálhattam. Szkeptikusan álltam hozzá, és nemcsak azért, mert leköszönőben van ez a trend. Sohasem gondoltam volna, hogy ez valaha jól fog nekem állni, és mégis. Sőt: nemcsak nekem, hanem az egész irodának szuperül állt! Micsoda fordulatok, kérem szépen!

6. Szélfútta, hidegcsípte pirospozsgás arc

Galliano múzsáinak a kifutóra gyakran pirospozsgás, babaszerű sminket álmodnak a sminkmesterek. Mivel a többiek folyton azzal azzal piszkálnak (nem piszkálunk; csodálunk - a többiek), hogy babaarcom van, hát nem volt mit tennem, kipróbáltam a babaarcúaknak szánt Galliano-sminket. Ha lenne egy rizsporos parókám, és divatba jönne a korona, akkor ez lenne az abszolút tökéletes smink. Egy barokk beöltözős bulira. 

7. Csillogó ajkak

Szintén az egyik személyes kedvencem, mégis a valóság sajnos szomorúbb, mint az elképzelés - ahogy a kép is mutatja. Mivel nehéz letörölni, a nap hátralévő részében csillámló arccal mentem végig az utcán, amiért egy kicsit se néztek hülyének. Ez van, a vereséget is meg kell tanulni stílusosan hordani...

8. Színes rúzs

A színes tusvonalak mellett a vibráló matt rúzsok is hódítanak idén. Bármennyire is szép a szememnek a matt babakék és a zöld, azért hagy maga után némi  kívánnivalót... Nem úgy, mint a narancs és a magenta, amit csakugyan nem kennék magamra sosem, mert ez nekem már túl sok. A rózsaszín minden árnyalatát utálom, ez viszont teljesen betalált. Szuper D-Ö-G! 

Úgyhogy: éljenek a színek! Harci díszre fel, mozduljatok ki a komfortzónátokból, és mindenki sminkelje magát úgy, ahogy neki tetszik. 

Képek: szerző sajátja. 

Szőcs Lilla