WMN-Bosch

Az ideológia

Drága, megboldogult Kardos nagyanyám úgy vágott volna nyakon, hogy csak na, ha meglátja, hogy ebben a szép babakék blúzban tüsténtkedem a konyhában. Ráadásul barackot pucolok benne, ami tudvalevőleg (legalábbis anno, és szerinte) még mosópasztával se jön ki a blúzból, hosszú áztatás után. De a Facebook live video az Facebook live video, nem lehet benne csumpin kinézni, ezért hát reggel, amikor a szekrényem előtt tanakodtam, hogy melyik rucimban kavarjak ma a csajoknak, akkor a választásom erre a csodás, új blúzomra esett, amit nem tudtam elvinni magammal a nyaralásra, ugye. (Hogy miért, az kiderül a vonatkozó Elviszlek magammal különkiadásból, néhány hét múlva...)

A smoothie, azaz egyszerűbben fogalmazva: turmix, egy krémes állagú, simára kevert gyümölcsös ital, és ezerféleképpen lehet elkészíteni. Gyakran nyomatom reggel a konyhámban a legaktuálisabb, kedvenc változatát, a green smoothie-t, ami – kitalálod? – csak zöld dolgokból áll. Az én receptemben avokádó, uborka, angolzeller és bébgispenót van, himalája sóval és friss borssal ízesítem, majd bedobálom a turmixgépbe, és összekeverem egy kis vízzel. Erről sajnos most nincs képem, de próbáljátok ki, mert isteni és egészséges.

Ahogy az életmódváltó tanácsadóim a lelkemre kötötték, gyümölcsöt csakis délután érdemes enni, mert ekkor reagál a szervezet a legjobban a gyümifogyasztásra. Így aztán én szigorúan Fiala pénteki steak-ebédje után időzítettem ennek a pompás italnak az elkészítését, és nemcsak emiatt a tudományos tény miatt, hanem azért is, mert hátha így teli bendővel többet hagynak nekem ezek a haramiák. De nem jött be.

Az előkészületek

Vettem fagyasztott szedret és málnát az egyszerűség kedvéért, mivel ebbe az italba kellene zúzott jég, amivel semmi kedvem nem volt bajlódni, szóval ha meg akarod spórolni a jeget, akkor keress jó minőségű fagyasztott árut, mert a smoothie-ba az is tökéletes. Amúgy ha szezonális gyümiket válogatsz össze, akkor lesz a legfinomabb, de én vettem a piacon ananászt is, mert nagyon szeretem, pláne ebbe belekutyulni. 

A smoothie-ban az a jó, hogy majdnem mindent belerakhatsz, amit otthon találsz.

Készítheted joghurttal is, én például a barackos változatát imádom a legjobban. Amit semmiképp ne rakj bele: az a cukor. A gyümölcs irtó sok cukrot tartalmaz így is, és teljesen felesleges tompítani a friss, natúr ízeket. 

Semmi másra nincs szükséged hozzá, csak egy jó turmixgépre, finom gyümölcsökre, zöldségekre, zúzott jégre (vagy fagyasztott gyümire), egy kis vízre, hogy hígítható, és lazábban blendelhető legyen. És tetszés szerint joghurtra, ha a krémesebb italokat preferálod.

A végeredmény ilyen lesz:

A kedvem pedig ilyen:

Jó kavarást! Szevasztok!

Szentesi

 A képek a szerző tulajdonában vannak