-

Fiala Borcsa

Tortilla chips, levesgyöngy, müzli, mandula, olvasztott sajt, kolbászkarika... csak csukott szemmel.

Azt hiszem, nekem a kedvenc ételem a late night snack. Rendszerint egész nap visszafogottan csipegetek, mint egy kis madár (na jó, legyen inkább túzok), aztán ahogy lemegy a nap, a gyomromban felébred a szörny. Nem is a testemnek, a lelkemnek van szüksége a finom falatokra. Előételnek befogyókúrázom a gyerekek tányérjáról a maradékokat: összenyomkodott sült krumplit csemegeuborka-lében ázott csirkecsíkokkal, gerezd almákkal és kiflicsücskökkel. Aztán úgy megsajnálom magam ezért a konyhamalacos tempóért, hogy vigasztalásul rátolok egy kis olvasztott sajtot. Ahhoz dukál egy pohár bor is, nem? De muszáj az őrlőfogaimat is megdolgoztatni, ki ne hulljanak idő előtt, nosza, sós mogyoró után kutatok, grissiniket rágcsálok, crunchy müzlit ropogtatok. Szigorúan csukott szemmel, a kamrában állva, hiszen amit nem látok, az nem hizlal. Ugye...?

Kalapos Éva Veronika

Szeretném kikérni magamnak a rosszindulatú feltételezést, hogy valaha éjszakai nasikhoz folyamodnék! Az, hogy az alábbi egészségtelen szennyek, úgy mint chips, mogyoró és szotyola, egy időben előfordulnak a háztartásomban, de ez egyértelmű szabotázsra vall, és ha megtalálom a felelőst, késedelem nélkül felelősségre vonom. Vagy megeszem.

Prónay-Zakar Gina

Nincs éjszakai nasim. Tényleg, nem is nagyon emlékszem olyan időszakokra, hogy éjszaka ettem volna, legfeljebb vizsgaidőszakban, az gáz? Viszont ismerek olyat, aki talált már sajtkést a párnája alatt reggel.

Kárpáti Judit

Ezt most szedtem ki a sütőből és épp az utolsó falatnál tartottam, amikor láttam, hogy mit szeretnél. De még nincs éjszaka...

Judit se ma kezdte

Még eszembe jut éjszakai nasinak a sajt. Nálunk abból este fogy a legtöbb, mert mindenki abban a hiszemben van, hogy azt lehet éjjeli filmnézés közben is büntetlenül magába tömni. Tejjel. Utána rá egy kis alma. Van a hardcore éjszakai nassolás, amikor minden mindegy, ezt a legjobb vaníliás karikával és sós mogyoróval váltva művelni, aztán inni rá egy kis kólát. Ehhez tutira nem lesz kép, mert igyekszik az ember minél gyorsabban elfelejteni a látványt...

Gyurkó Szilvi:

Nutella.

D.Tóth Kriszta:

Ennyi!

Both Gabi

Jó napokon pászkát eszem pászkával, rossz napokon kolbászt fehér kenyérrel, közepes napokon almát sajttal.

Pásztory Dóra

Mi este salátát vacsizunk általában, majd amikor éppen a soros altatórabszolga kiszabadul a hálószoba börtönéből, akkor általában megnézünk egy észt a Masterchef-ből. Mert ennyi eszünk van. Úgyhogy este tízkor kaparjuk a falat, mert az összes ételt azonnal befalnánk. Attól függően alakul a késő esti kompenzációs nasi, hogy az aktuális epizódnak inkább sós vagy inkább édes a tematikája. Ha sós, akkor olajbogyót nyomok, ha édes, akkor belga csokival bevont rizspufit vagy proteines joghurtot.

Amit megeszek, az az enyém (GIF)

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/kuban_girl

 A cikkben szereplő képek a szerző tulajdonában vannak.