-

Ákos

Ákos, vagyis Horváth Marcell

Horváth Marcell. Eltűnt 1976. március 4-én, 19 évesen Balassagyarmatról. Marcell mindig jó fiú volt, épp ezért lepte meg a családot, amikor az érettségi után rossz társaságba keveredett, és egyre vadabb dolgokkal kísérletezett. A répafarmert trapéz szárúra cserélte, a garbót laza szabású, nagy mintás ingekre. Frufruját hagyta hanyagul a szemöldökéig lenőni, pelyhedző bajuszkáját pedig csak kétnaponta borotválta. Előzetes bejelentés nélkül otthagyta a sakk-szakkört, és titokban benevezett a gombfoci-bajnokságra. De ha mindez nem lett volna elég: egy alkalommal a kanapéról való leszállás közben belerúgott a család macskájába. Állítása szerint véletlen és egyszeri esetről volt szó, de a szemtanúk inkább gondatlanságból elkövetett macskába rúgásra gyanakszanak. Marcell szülei a mai napig nem adták fel a reményt, anyukájának üzenetét szó szerint közöljük: „Gyere haza, Marci, szeretünk! A macska megdöglött, de nem a te hibád, hanem apádé, aki elütötte traktorral.”

Netuddki

Netuddki. De tudjuk; Mészöly Zsigmond.

Mészöly Zsigmond. Hazánk első Guiness-rekordere távolra nézésben. Ő utasította maga mögé a konkurenciát. 1227 méter, 48 cm és 35 milliméteres rekordjával több mint két centi, hatvanhárom millimétert vert rá a korábbi bajnokra, az orosz Szergej Karporovra, aki nem tudta feldolgozni a csúfos kudarcot, és átnyergelt a rövidlátásra, ahol azonban már nem sikerült kimagasló eredményeket elérnie. Zsigmond viszont más Guiness-ágazatokban is sikert, sikerre halmozott. Ő az első, akinél egyszerre diagnosztizálták a narkolepszia (vagyis váratlan elalvás) és az inszomnia (vagyis az elalvási nehézségek) betegséget, ami azt a különös állapotot idézte elő nála, hogy vagy nem tud ébren maradni, vagy nem tud elaludni. Zsigmond így vált a nemtudás világrekorderévé is alvás témakörben. Ez a fotó az ébredés és az elalvás közötti egy másodpercben készült.

Edina

Szt. Tímea. Tímeát a környezete Szent Tímeának becézi, ugyanis nagylelkűségével, jószívűségével példát mutat valamennyiünknek. Előzékenységét már az anyaméhben is bebizonyította, amikor a szülőcsatornában maga elé engedte ikertestvérét, Tibort, aki a mai napig hálás neki, bár erről nem beszélnek. Tímea mindig minden erejével azon van, hogy másoknak segítsen. Ezt bizonyítja az is, hogy még tizennégy éves se volt, amikor jelentkezett szemöldökdonornak. Bár szerette volna megőrizni anonimitását, a szemöldök átültetésen átesett beteg kinyomozta nagylelkű adományozója kilétét. Az ő leveléből idézünk: „Kedves Tímea! Hat éve kerültem fel a szemöldök-transzplantációs listára. Akkor még úgy tűnt, számomra nincs orvosság. De aztán váratlanul megcsörrent a mobilom, és az orvosom csak annyit mondott: megvan! Ma a te szemöldöködet viselem. Sajnos a szemem fölül kilökődött, de bajuszként kiválóan használható. Köszönöm! Ilona... akit sokan csak Illésnek becéznek”

Judit

Ingrid mindig is focistakarrierről álmodozott. Bár a labdakezeléshez egyáltalán nem értett, sőt labdát is csak a tévében látott, hároméves kora óta Bundesliga-frizurát hordott. Úgy hitte, ez is elég lesz ahhoz, hogy környezete számára egyértelmű legyen, mire szánta őt a sors. De tévedett. Ezzel a frizurával csupán egyetlen dolgot ért el, hogy mindenki Hansinak becézte. A fotó azt a pillanatot örökíti meg, amikor Ingridtől azt kérdezte a fotós, hogy te, Hanzi… ha már a focistakarrier elúszott… nem akarsz inkább eladó lenni a helyi cukorkaboltban? Ingrid válaszáról sajnos képi anyagunk nincs, csak egy nagyon rossz minőségű hangfelvételünk. Ebből osztunk most meg egy rövid részletet: Cukorkaárus? Bassz… n… meg téged az öregany… és az a jó k…va… te rohadt kis patkány.”

Folytatása következik. Vagy inkább ne következzen?

Kormos Anett