-

1. Donald Trump

Így önmagában, és úgy is, hogy ő lehet az USA következő elnöke. Gyurkó Szilvi tökéletesen megfogalmazta ebben a cikkében, hogy miért borzasztó ez a gondolat. Az már csak hab a tortán, hogy gyakorlatilag lassan valóra válik a Simpson család 16 évvel ezelőtti jóslata, hogy Trump lesz az elnök. De ha továbbgondoljuk a dolgot, akkor ide sorolhatnánk a South park bizonyos részeit, vagy ha nem akarunk a tengerentúlra menni, hanem maradunk országhatáron belül, akkor a Hírcsárda kínkeservesen humoros cikkeit, amikről már magunk sem tudjuk eldönteni, hogy igazak-e.

Fotó: A Simpson család (Century Fox Television)

2. Todlers and Tiaras aka Mini szépségversenygyár egészen pici gyerekeknek

De akár úgy is fordíthatnánk, hogyan cincáljuk apró darabokra a gyermekünk egészséges lelkületét, miként tiporjuk bele a földbe egy kemény talpú csizmával az utódunk értékrendjét. Kevés alkalommal kerülhet az ember fertelmesebb tévéműsor közelébe, mondjuk, akkor rezgett a léc, amikor Paris Hilton öribarit keresett a képernyőn, vagy tényleg, ott van szegény Honey Boo Boo is. De ezt a hármat összevetve is a Todlers and Tiaras viszi a pálmát. Magasan.

3. Élő Barbie babák

Egyre többel találkozunk, és vannak köztük férfiak is. Kivetetik a lengőbordáikat, millió plasztikát eszközölnek az arcukon, zsírleszívás, botox... és minden túlzás nélkül, de komolyan elképzelni sem tudjuk, milyen műtéteket vállalnak még be annak érdekében, hogy úgy nézzenek ki, mint műanyag hasonmásaik. A múltkor olvastam egy cikket egy olyan férfiről, aki kockahasat műttetett be magának. Az emberi őrültség nem áll meg egy bizonyos kereten belül, hanem kifolyik a végtelenbe és tovább.

Ez az interjú az első számú, és a leghíresebb, élő Barbie babával, az ukrán származású Valeria Lukyanovával készült:

4. Az ész nélküli kommentelők...

...akik nem riadnak vissza a durva személyeskedéstől sem. Mert a szólásszabadság nem azt jelenti, hogy mindenhova oda lehet köpködni a megcsócsált, nyálas és turhás szotyit, hanem azt, hogy érdemben és értelemmel, higgadtan, személyeskedés nélkül fejezzük ki a véleményünket.

5. Kim Kardashian

Azon kívül, hogy azt gondolom, ehhez a ponthoz nem kell kommentár, idemásolom a realitypornó királynőjének néhány megnyilvánulását:

„Utálom, amikor a nők rossz színű alapozót használnak. Az elképzelhető legrosszabb dolog a földön, amikor túl világos az arcuk."

„Majd a nap végén sírok, most csinálták meg a sminkem."

„Reggel az első ember, akivel beszélek Kanye, mert ott van mellettem az ágyban. Megkérdezem, hogy akar-e futni velem. Általában igen. Vagy nem, mert edzése van. Szóval akkor arról beszélgetünk. Aztán csókolózunk."

„Irreális ötlet volt, hogy megvegyem Elizabeth Taylor korábbi otthonát. Csak egy autó fér a garázsba."

„Nincsenek tetoválásaim. Édesem, te tennél matricát egy Bentley-re?!"

Van még kérdés?

6. A terrorizmus és a terrorizmusra adott reakció

Antoine de Rivarol, XVIII. századi, francia író mondta: „Eszmékre nem lehet puskákkal lövöldözni.” És mennyire érvényes ez a mai történésekre is.

7. A globális méreteket öltött oltásellenesség és az ezt hirdető ostoba oldalak

18 évvel ezelőtt jelent meg a The Lancet nevű lapban Dr. Andrew Wakefield és további szerzőtársainak cikke, amely a mára világméreteket öltött oltásellenességet indította el. Ebben a cikkben azt állították, hogy az MMR-vakcina, amely a rubeola, a mumpsz és a kanyaró ellen véd, autizmust és súlyos vakbélgyulladást eredményez. A hír akkor hatalmas visszhangot keltett, és ennek hatására indult meg az oltásellenesség, amely ma ott tart, hogy régen eltűnt járványok újbóli felbukkanásától kell félnünk. Andrew Wakefieldről kiderült, hogy közönséges csalást hajtott végre, mert az egyik páciense, aki egy autista kisfiú édesapja a biztosítóról remélt busás haszon reményében lefizette, továbbá az ügy után kilenc hónappal szabadalmi kérelmet nyújtott be az ő kanyaróellenes vakcinájára, egyszóval ki akarta ütni a nyeregből a konkurens cég termékét.

8. Az önjelölt boldogulás guruk...

...akik kihasználják az emberek elesettségét és önbizalomhiányát, hogy ebből busás hasznot húzzanak. Én a világért sem akarok senkire se ujjal mutogatni, de van olyan, aki 100.000, azaz százezer magyar forintért árul jegyet az előadására. Szerintem egy kicsit túl van árazva ahhoz, hogy ez az egész várhatóan egy teljes napos, interaktív közhelylexikon lesz...

Szentesi Éva

Kiemelt kép: Unsplash/ Carlos