1.

„A gyerekek olyan... olyan... olyan korán kelnek reggelente.”

2.

„Régebben, amikor repülőn utaztam, és a mellettem ülő gyerek sírni kezdett, egyszerűen átültem máshova. Most viszont én vagyok az anyja...”

3.

„Egyáltalán nem olyan rossz egyedül enni... bár amikor még nem volt három gyerekem, akkor rémesnek gondoltam.”

4.

„A négyéves gyerekem rám csukta a fürdőszoba ajtaját amíg bent voltam, és azt mondta, hogy most játsszuk azt, hogy börtönben vagyok... Én pedig szépen magamra zártam az ajtót belülről. Ez a kedvenc játékom...”

5.

„Amikor megeszem a jégkrém felét, akkor nem önző vagyok, hanem csak megtanítom a gyerekemnek, hogy mi a különbség a bruttó meg a nettó között...”

6.

„A legdurvább túsztárgyalókat is le tudnám nyomni. A múltkor alig öt perc alatt kidumáltam a hároméves lányom kezéből az alkoholos filcet...”

7.

„Azoknak az embereknek, akik ilyeneket mondanak, hogy úgy alszik, mint egy kisbaba egyszerűen csak soha nem volt még kisbabájuk...”

8.

„Van egy irtó helyes munkatársunk, akinek most született gyereke, és pár hónap múlva már vissza is jött dolgozni. Mindannyian csodáljuk: tele van lelkesedéssel, és még egyáltalán nem kezdett el inni sem...”

9.

„Ha megkérdezem a fiamat, hogy mi volt a suliban, olyan óvatosan válaszolgat, mintha az izraeli-palesztin béketárgyalásokon ülnénk...”

10.

„A klasszikus. Hétfő: Elviszed a nagyobb gyereket suliba, a kisebbet óvodába, majd bemész dolgozni. Szerda: Otthon maradsz két beteg gyerekkel.”

11.

„Mindig ezt válaszolom, ha valaki megkérdezi, hogyan szereztem azt a csúnya horzsolást: ötévesek az ikreink.”

12.

„Miután gyereked születik, egy idő után bármit is fogsz meg, az joghurtos lesz.”

13.

„A fogmosás miatt folyton vita van. Egyszer azt mondtam a lányomnak, hogy adja fel ezt a folyamatos vitatkozást, mert úgyis mindig meg kell majd mosnia a fogát, amire ezt válaszolta: Nem is, mert ha idősebb leszek, már műfogsorom lesz, és azt simán berakom majd a mosogatógépbe.”

14.

„Hogy voltam-e nyaralni? Nem. Vigyáztam a gyerekeimre, amíg ők nyaraltak.”

15.

„Miért a gyerekeknek kell délután aludniuk, amikor én vagyok az, aki alig tudom nyitva tartani a szememet??!”

16.

„Azt hiszem, elértem a szülőségben a haladó szintet: tíz órát töltöttem a vidámparkban három gyerekkel, és egyet sem hagytam el közülük.”

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock