WMN Ünnp
WMN Ünnp
Advertisement

A WMN nagy ünnepi szakácskönyvtesztje – I. rész

WMN Ünnp – 2022.12.07. – CSA

Ajándékba vagy saját felhasználásra? Ezek között te is megtalálod a magadét!

Advertisement

Tökéletes karácsonyra vágyott, megölte a Mikulást

WMN Ünnp – 2022.12.06. – MZS

John McPhee előállt a város történetének legizgalmasabb karácsonyi programjával, az ünnepi hangulat hevében az események azonban hamar rossz irányt vettek.

A Mikulás összecserélte a cipőket, a Jézuska meg az éjszaka közepén jutott fel a garázsból

WMN Ünnp – 2022.12.05. – TF

Ma este nagyon sok szülő próbál veszettül ébren maradni, hogy holnap reggelre belekerüljön a varázslat a gyerekek csizmájába. De mi van akkor, ha nem sikerül tökéletesen a mutatvány? Semmi – mondja Tóth Flóra, a szerkesztőség ceremóniamestere és csodafelelőse, és elmeséli a saját bénázásainak történetét:

Infláció, sztrájk, Petőfi-film: ilyen volt a karácsony 1922-ben

WMN Ünnp – 2022.12.04. – KAd

Száz évvel ezelőtt hasonló karácsonyra készülődtek az országban, mint most: „A ma is ragyogó kirakatok számcédulái a méla lemondás szomorú hangulatába kényszerítik ajándékozó kedvünket, hiszen ezrekre szökkent a legszerényebb ajándék ára is…” – De egyéb hasonlóságokon is meg fogsz lepődni a cikkben, és megtudod azt is, bevált-e Sziriusz jós jövendölése:

Az ember áll a gőzölgő fahéjillatban, és vidám mosollyal, fütyörészve kanyarítja a sütőfára az édes finomságot, gondolják rólunk… – Egy kürtőskalácsárus mindennapjai

WMN Ünnp – 2022.12.04. – INK

„Maga a kürtőskalács egy baromi extrém édesség. Friss, gőzölgő, illatos, belül puha, kívül a karamellrétegtől ropogós, és ehhez még plusz ízesítés is kérhető” – Iliás-Nagy Kati, aki a cikkírás mellett kürtőskalácsot árul a vásárban, elmondja, milyen a jó kürtőskalács, milyen a bóvli, és azt is, mire tanította a sok sütés, és mire a vásárlók:

Kurucz Adrienn: A szülői levelezőlista és az osztálykarácsony bugyrai (novella)

WMN Ünnp – 2022.12.03. – KAd

A szülőség egyik legemlékezetesebb (és olykor leginkább elfelejteni szándékozott) kalandparkja az iskolai levelezőlista, amely leginkább a különféle privát indulatok levezetésére szolgál, nem elsősorban az iskolai tudnivalók megbeszélésére. A karácsony ráadásul különösen stresszes időszak mindenkinek, és ez bizony nyomot hagy a diskurzuson is. Pláne, ha bizonyos üzenetek félremennek.

„Mama, Jézusnak tényleg Isten az apukája? És muszáj szót fogadnia neki?”

WMN Ünnp – 2022.12.02. – SzAE

Anna Eszter gyerekeinél kitört a Jézus Krisztus szupersztár-láz.

Az apró ajándékok a gondoskodásról szólnak

WMN Ünnp – 2022.12.01. – AZS

Boldog pepecselést kívánunk!

< 1 2 3 4 5 6 7 >

A rovat legkedveltebbjei

WMN közösség