Vannak, akik esküsznek a különféle krémekre, akad, aki a hideg-meleg zuhanyban bízik, a genetikájában vagy a fekete kakas vérében, amit éjnek évadján csorgatott rá a nagy beauty blogger sírjára a köztemetőben. Az én tapasztalataim szerint ezek közül leginkább a genetikában bízhatunk, én legalábbis hiába kenegettem a melleimet, azok terhesen felül, szoptatásnál viszont alul csíkozódtak be, csak hogy helyre álljon a világ egyensúlya.

A faromon idővel kialakult repedések már meg sem ráztak, egyrészt, mert mostanra szemüveg nélkül el sem látok odáig, másrészt meg nem különösebben érdekel.

Mindezzel együtt pontosan látom, milyen hatalmas nyomásnak vagyunk kitéve, főleg mi, nők, hogy szakadatlan tökéletesen és makulátlanul nézzünk ki, szülés után minél hamarabb visszafogyjunk, a nyár első napjára napbarnított, leszálkásított bikinibodyt villantsunk, és még véletlenül se kezdjünk őszülni vagy ráncosodni.

De tudod, mit? Intsünk be együtt az idióta, irreális elvárásoknak, és takargatás, halványítás helyett inkább ünnepeljük a csíkjainkat! Ha a zebráknak, tigriseknek jól áll, mi miért szégyellnénk? És ha már elkezdtük megszeretni ezeket az apró bőrhibákat, talán elkezdhetünk megbarátkozni a többivel is. Csak hogy tökéletesen jól érezzük magunkat a bőrünkben.

1.

"I love my height. I grew to love it. I used to hate it, I used to be very upset about being so tall. But now I proudly say I am 6 foot - not 5'11 and a half." * * * #selflove #stretchmarks #strengthmarks #turningscarsintostrengths #bodyacceptance #empowerment #glitter #bodypositive #bodypositivity #bodyposi #bodylove #loveyourlines

Imádom a magasságomat. Idővel megszerettem. Régebben utáltam, nagyon zavart, hogy ilyen magas vagyok. Büszkén mondom, hogy 183 centi vagyok – és nem 180.

2.

"People have different shapes. People are meant to look differently, but your body is going to be what your body is. You shouldn't have to feel like you need to cram yourself into a box just to be accepted by people." * * * #selflove #stretchmarks #strengthmarks #turningscarsintostrengths #bodyacceptance #empowerment #glitter #bodypositive #bodypositivity #bodyposi #bodylove #loveyourlines

Mindenkinek más alakja van. Mindenkinek másképp kell kinéznie, a te tested olyan lesz, amilyen a te tested. Nem szabadna úgy érezned, hogy bele kell kényszerítened magad egy dobozba, csak azért, hogy elfogadjanak az emberek.

3.

"I love my scars. They have funny stories behind them and they are imperfect and I think it's really special how our bodies heal themselves." * * * #selflove #stretchmarks #strengthmarks #turningscarsintostrengths #bodyacceptance #empowerment #glitter #bodypositive #bodypositivity #bodyposi #bodylove #loveyourlines

Szeretem a hegeimet. Vicces történeteik vannak, tökéletlenek. Azt gondolom, hogy egészen különleges, ahogy a testünk meggyógyítja saját magát.

4.

"Someone told me I'm going to be a great mother someday. My Mother is the most amazing woman I know and being a mother takes a lot of qualities I strive to possess: strength, kindness, empathy, patience. To know that other people see those qualities and that potential in me, means a lot." * * * #selflove #stretchmarks #strengthmarks #turningscarsintostrengths #bodyacceptance #empowerment #glitter #bodypositive #bodypositivity #bodyposi #bodylove #loveyourlines

Valaki azt mondta, hogy egy nap csodálatos édesanya lesz belőlem. Az én anyukám a legvarázslatosabb nő, akit ismerek. Ahhoz, hogy az ember anya legyen, egy csomó olyan tulajdonság kell, amit szeretnék birtokolni: erő, kedvesség, együttérzés, türelem. Nagyon sokat jelent számomra az, hogy tudom, mások képesnek tartanak erre. 

5.

"When you go through pregnancy, your body is changing everyday. It's important to accept it at every stage - knowing that it's growing this human!"

Várandósan a tested minden egyes napon változik. Fontos, hogy elfogadd minden állomását a változásoknak – tudatában annak, hogy épp ezt a kis emberkét nevelgeti!

6.

Turning our SCARS into STRENGTHS...

7.

"Think back to how you felt in your skin as a young child. Could we work together to return to that place of pure love and pure acceptance?" * * * #selflove #stretchmarks #strengthmarks #turningscarsintostrengths #bodyacceptance #empowerment #glitter #bodypositive #bodypositivity #bodyposi

Emlékezz vissza, hogy érezted magad a bőrödben kisgyerekként. Dolgozhatnánk azon együtt, hogy visszatérjünk annak a tiszta szeretetnek és elfogadásnak az állapotába? 

8.

"I am still working on learning about my body and accepting it. Now I am surrounded by strong and confident woman in my household and social life. They play a big role in the creation of my body image and self love." * * * #selflove #stretchmarks #strengthmarks #turningscarsintostrengths #bodyacceptance #empowerment #glitter #bodypositive #bodypositivity #bodyposi #bodylove #loveyourlines

Még mindig dolgozom a testem megtanulásán és elfogadásán. Az otthonomban és a társadalmi életben most erős és magabiztos nők vesznek körül. Óriási szerepet játszanak abban, hogy alakítom a testképemet, és szeretem magamat.

 

Fiala Borcsa