WMNDove

Most már egészen bizonyos vagyok abban, hogy az emberi lény számára nem létezik természetesebb állapot annál, mint amikor nyaral. Gondoljunk csak bele, (mármint én belegondolok... hogy ti mit csináltok, az nem az én dolgom) hogy egy-egy vakáció alkalmával – legyen az kicsi vagy nagy lélegzetű kikapcsolódás – nem igazán kell semmivel sem törődnöd. Nincs stressz (legtöbb esetben), nincs rohanás (minek, meg hova rohannál), pihenés van, feltöltődés, kikapcsolódás és napsütés.

Szóval a nyaralás nem csupán az ember legtermészetesebb közege, hanem iszonyúan egészséges, és ráadásul durván szépítő tevékenység is.

Nyugi, elmondom azt is, hogy működik.

Mert olyannyira biztosan állítom ezt, hogy én most ebben a szent pillanatban speciel legszívesebben fognám magam, becsekkolnék a legközelebbi Balira tartó gépre, és kurvára nem jönnék onnan haza soha többé év végéig. Onnan írnék, sütkéreznék, ismerkednék a helyiekkel (biztos vannak ott is hosszú, szőke hajú, szörfös fiúk), lazítanék, egészséges ételeket ennék (mivel nincsenek cukros, sós vacakok), és jó magasról szarnék tennék a világra. Közben nyaldosná a huncut napsugár a pőre testem, egyből nem kellene minden reggel az arcomba tolni a 3000 nemzetközi egységnyi D-vitamint, mert megkapnám odafentről. Ráadásul sminkelnem se kellene, mert ki az a hülye, aki harminc-negyven fokban kipacsmagolja a fejét. Elég volna csupán egy vízálló szempillaspirál, egy kis cseresznyeszínű szájfény, némi fényvédő faktor... és helló.

Pont ezek miatt én minden nyaraláson szexi, tengerparti istennőnek érzem magam, a vakáció végére pedig valóságos csokoládésellőnek, akinek már a faktor sem kell. (Mondjuk, ezt csak saját felelősségre csináljátok utána... – a szerk.) Napozás közben az ember nem gondolkodik azon, hogy befizette-e a gázszámlát... vagy hogy fogja időben leadni a beígért munkát. Megszűnik a világ összes gondja, a szerelmi csalódás is miniatűr bánatnak tűnik egyből.

Full chillben még a jóisten se stresszel, és mint tudjuk, a stresszmentes élet lelassítja az öregedést, konzerválja a fiatal szépséget, regenerálja a sejteket, és még annyi mindenre jó hatással van.

(Például szerintem a szexuális életre is, bár arra lehet, hogy a szőke, hosszú hajú szörfös srácok sokkal jobban.)

Amikor – valamikor a múlt században, legalábbis ma már úgy tűnik – a török riviérára utaztunk a lányokkal, akkor se főtt a fejem túlságosan, hogy milyen szépítőszereket vigyek magammal. A közhiedelemmel ellentétben egyébként sem vagyok az a nő, aki agyonkencézi magát. A fürdőszobapolcaimon csak éjszakai ránctalanító, nappali hidratáló, 100%-os tisztaságú aleo gél, szemkörnyékápoló, kollagénes maszkok, micellás vizek, arcpermet, fátyolos és durvább arcradír, háromféle alapozó, primerek és kutyafülék találhatók, szóval nem igazán viszem túlzásba, például kaviárnyálat meg csigaspermát sose kennék magamra, és kozmetikába is csak havi kétszer járok. Mivel tudtam, hogy a nyaralás a legemberközelibb dolog a világon, nem volt kétségem afelől, hogy elég egy jó naptejet (meg bronzosítót), és hidratálót becsomiznom a szempillaspirálom és az elmaradhatatlan rúzsom mellé, és semmi másra nem lesz szükségem. Így is lett. 

Zsuzsával és Lillával #brookshields-ezünk

Ha A kék lagúnában Brooke Shields úgy nézett ki, mint Aphrodité, akkor nekünk miért is kellene másképp kinézni?

Lássátok, kivel van dolgotok, összeírtam pontról pontra a legfontosabb nyaralási szépségtippjeimet – nehogy elvesszenek:

1.

Nyaralás előtt két héttel jelentkezz be a kozmetikusodhoz peelingre. Az arcbőröd lehámozása utáni eredmény amúgy is csodaszámba megy, de vigyázz, mert előtte foltokat okoz.

2.

Vegyél testradírt, amit akár otthon is elkészíthetsz, és alaposan morzsold át vele magad néhány nappal az action előtt. A napozásra fel kell készülni! Nem úgy van az...

3.

Vegyél egy magasabb- és egy alacsonyabb faktorszámú naptejet, bőröd állapotának megfelelően, és ésszel napozz, ne úgy, ahogy a Tényekben hazudják.

4.

Csomagolj be egy tiszta bázisú aloe gélt, amit testápolónak és arckrémnek is használhatsz. Hidd el, nem kell más.

5.

A smink mindössze ennyi: vízálló spirál, és a kedvenc rúzsom. Alapozóban nevetséges leszel, mert totál leolvad rólad.

6.

Egy durva hidratáló maszknak örülni fogsz, különösen akkor, ha a hatodik napozással töltött napon megtalálod a bőröndödben.

7.

Parfümben ne napozz!

8.

Engedd be a napot a zsigereidbe, jobb lesz a kedved, vidámabb lesz a bőröd, és le fogsz szarni mindent... úgy, mint én.

Menjetek nyaralni, hogy szépek legyetek örökre! Szevasztok!

Szentesi Éva

 A képek a szerző tulajdonában vannak