Füstölgő szerelem a kempingben – Őrház Chill & BBQ

Nagy rajongója vagyok a BBQ-nak, és én mondom, kevés helyen készítik olyan jól és hozzáértéssel, mint a tahitótfalui Őrházban, ahová mi speciel egy véletlen folytán kerültünk (már ha az ember hisz a véletlenekben). És hogy számotokra ne az esetlegességen múljon egy jó BBQ-zás, most szeretném felhívni a figyelmeteket erre a helyre, ahol az isteni göngyölt malacpofától kezdve az oltári oldalason, marhaszegyen át a császárhúsig, BBQ-szendvicsekig és házi hamburgerekig minden megtalálható.

Igazi füstölgő BBQ-mennyország, ami az első falat után felszítja a pislákoló tüzet a lelkedben.

A húsokat hét–tizenkét órán keresztül készítik, így szombaton és vasárnap 12-re – kerthelyiséges időszakban 16 órára is – érdemes odamenni. A hely ugyanis büfé jelleggel működik, így a korábban érkezők értelemszerűen nagyobb választékból válogathatnak. A csapon cseh sörök, a Duna-part egy karnyújtásnyira, a fürdőruhát pedig már csak azért sem érdemes otthon hagyni, mert a kerthelyiségben álló medencét a fogyasztó vendégek ingyen használhatják (legalábbis eddig így volt). Füstölgésre fel! További hasznos infókat a helyről ITT találsz.

Tündérország a Duna-parton – Perem, Népsziget

A Népsziget jó ideig méltatlanul elfeledett része volt Budapestnek, néhány éve azonban csak úgy pezseg az élet az újpesti Duna-parton. Ma már jobbnál jobb helyek várnak, hogy egy-egy finom falat és egy jó ital társaságában végignézhesd, amint a napkorong lebukik a Duna mögött. A kis öböl partján álló Perem Bisztró pedig az egyik nagy kedvencem: igazi tündérkertre hasonlít az árnyas fákkal és az őket díszítő színes fényfüzérekkel, lampionokkal, amik este egészen különleges hangulatúvá teszik a helyet. Az italválaszték bőséges – a kisüzemi söröktől kezdve a minőségi borokig –, az ételekről nem is beszélve. A lángos elmaradhatatlan része az étlapnak, de abból is van extra, a zsíros deszka kínálatuk mennyei, a pulled pork szendvicsük mesés. De természetesen, ahogy az egy jó vízparti helyhez dukál, van hekk is.

Pro tipp: vigyél magaddal függőágyat, és akaszd a fák közé, tovább fokozva az élvezeteket!

A helyről bővebb infókat ITT találsz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Perem (@perembisztro) által megosztott bejegyzés

A régi gőzmalom, ahol csodák történnek a tányéron – Katlan Tóni

Van Veresegyházon egy régi, százéves gőzmalom, amibe tíz éve lehelt új életet Novonty Antal, a tulajdonos, létrehozva egy egészen különleges hangulatú helyet, ahol az evés – ahogy ők fogalmaznak – varázslat, szertartás. A hagyományos, századelős vidéki ételeket álmodják újra a régi receptekből kiindulva. Az eredmény pedig izgalmasan sokszínű. Nyáron mindenképp érdemes ellátogatni hozzájuk, mert az étterem teraszán egy hideg házi málnaszörppel a kezedben kiszakadhatsz a rohanós hétköznapokból, és tényleg úgy érezheted: semmi bajod nincs a világon. A remek ételek mellett pedig főzőworkshopokat is szerveznek, június 13-án például mindent megtudhatsz a spárgáról, és annak elkészítési módjairól. A helyről bővebb információkat ITT találsz.

A belvároson kívül is van élet Budapesten – Ropogós Bistro & Garden

Ahogy a korábbi programajánlómban már említettem: annak ellenére, hogy Palma de Újpalotától bizony sok minden távol esik, a tágabb környéken még így lehet remek helyeket találni. Ilyen a XVI. kerületben található Ropogós is, ahová újra és újra visszajárunk. A konyhája ugyanis kiváló: letisztult, minőségi fogások és különleges szezonális ajánlatok, de van napi ebédajánlat is. Fine dining élmény, megfizethető áron. Az ételek mellé borokat és söröket is ajánlanak (érdemes kipróbálni), és időről időre tematikus vacsorákat is szerveznek. A személyzet kedves és figyelmes, a hely maga pedig meglehetősen nyugodt és hangulatos a fényfüzérekkel díszített kerthelyiséggel. Itt a remek alkalom, hogy kimozdulj a belvárosból! Bővebb infókért látogass el IDE.

Újjáéledt hagyomány a Szekszárdi-dombság szívében – Noresa Panzió és Étterem

A Szekszárdi-dombságban van egy gyönyörű kis település, Szálka.

Ha eddig nem jártál ott, akkor épp itt az ideje, hiszen autentikus német „hosszúházainak” tornácán, kezedben egy finom szekszárdi borral élvezni a nyugalmat, miközben a természet szépségein legelteted a szemed, én mondom, páratlan élmény.

Egy ilyen tornácos ház ad otthont a családi vállalkozásnak, a Noresa Panzió és Étteremnek, ahol nemcsak autentikus környezetben lehet pihenni, hanem az ízlelőbimbóinkat is kényeztethetjük. Réka remek ízlésének köszönhetően új életet leheltek a helybe, miközben megőrizték a környékre jellemző tradicionális értékeket, és ha ez még nem lenne elég, a férje, Norbert kiváló séf, aki külföldön szerzett tapasztalatait immár a saját vállalkozásukban kamatoztatja. Néhány napos pihentető ottlétre vagy akár csak egy finom ebédre, vacsorára is mindenképp érdemes hozzájuk ellátogatni, mert különleges élményben lesz részetek. A helyről ITT szerezhettek bővebb információkat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Noresa Panzió (@noresapanzio) által megosztott bejegyzés

Nézd végig, ahogy a napkorong alábukik a Dunakanyarban – Natura Hill Zebegény

A Dunakanyar tele van jobbnál jobb helyekkel, én viszont vállalom a a Natura Hill Zebegény iránti elfogultságomat, itt ugyanis tényleg minden megvan ahhoz, ami a zavartalan pihenéshez kell: gyönyörű környezet, fantasztikus ételek, pihentető wellness. Híres konyhájuk azonban nem csak a szállóvendégek számára nyitott: bármikor be lehet hozzájuk jelentkezni egy ízletes ebédre vagy éppen gourmet vacsorára, amit a Dunakanyarban lemenő nap látványa koronáz meg. Higgyétek el, nem túlzok, ha azt mondom: már-már giccsesen szép!

De nemcsak a látvány miatt csordul ki a könny a szemetekből, hanem az ízletes ételek miatt is, amik mind helyi termelők alapanyagaiból, a slow életmód és a környezettudatosság jegyében készülnek. À la carte rendelésre nincs lehetőség, a menü – amiből persze az ételintoleranciával élőkre gondolva lehet mentes változatot is kérni – az utolsó pillanatig titkos. De annyira, hogy még a felszolgáló személyzet is közvetlenül étkezés előtt tudja meg, mit fog kivinni a vendégeknek. Ám bármi legyen is a tányéron, az maga lesz az ízorgia! A helyről ITT olvashattok bővebben.

Filákovity Radojka