1.

Soha többé nem fogok rábólintani extra feladatokra a munkahelyemen csupán egy szóbeli fizetésemelés ígéretéért cserébe. Most kétszer annyit dolgozom, és egy büdös fillért nem kaptam érte.

2.

Soha többet nem fogok hashajtót bevenni anélkül, hogy megittam volna mellé egy csomó vizet. Azt hittem, meghalok.

3.

18 évig voltam egy munkahelyen, ahol egyre abban reménykedtem, hogy idővel majd jobb lesz. Végül ráébredtem, hogy érzelmileg abuzív kapcsolatban vagyok a főnökömmel, és felmondtam.

4.

Soha többé nem könyörgök senkinek, hogy maradjon. Ha nem akar az életem része lenni, én sem akarom, hogy benne legyen.

5.

Soha többé nem fogok beleképzelni dolgokat mások jellemébe csak azért, hogy szebb színben láthassam őket. Az embereket valóban a tetteiken keresztül érdemes megítélni, ilyen egyszerű!

6.

Soha többé nem fogadom el senki kifogását a megcsalásra. Én monogám vagyok, ha ő meg nem az, akkor ennyike.

7.

Soha többé nem guglizom meg a tüneteimet. Így sikerült ugyanis négyes stádiumú tüdőrákot diagnosztizálnom magamnál. El is határoztam, hogy akkor majd én szép csendben elpatkolok otthon. Végül valaki mégiscsak elvonszolt egy orvoshoz. Kiderült, hogy szív- és tüdőembóliám van. Örülök, hogy túléltem ezt a hatalmas idiotizmust!

8.

Nem engedem, hogy egy pasi a lakásom közelébe jöjjön az első randin. Hiszen így tudni fogja, hol lakom, és ha nem alakul jól a dolog, az elég nagy hátrány. A múltkor egynek megengedtem, óriási hiba volt. Korábbi tapasztalataim is azt mutatják, hogy azok a pasik, akik ragaszkodnak hozzá, hogy hazakísérjenek, a végén amiatt huzakodnak velem a küszöbön, hogy miért nem invitálom őket beljebb. Azok a csávók is aggasztóak voltak, akik bekéredzkedtek pisilni, aztán nem akartak hazamenni.

9.

Soha többé nem fogok senki szerelméért könyörögni, olyanért, aki nulla energiát feccöl bele a kapcsolatunkba.

10.

Hideg éjszakákon nem nyalom meg a lámpaoszlopot. (Remélem, nem kell többet mondanom…)

11.

Soha többé nem randizok olyannal, aki minden alkalmat megragad, hogy elmondja, őt „nők nevelték fel” és „úgy nevelték, hogy tisztelje a nőket”. Az exem minduntalan ilyeneket mondott, hogy aztán kiderüljön, valójában csak akkor tiszteli a nőket, ha azok meghunyászkodnak és csöndben maradnak.

12.

Soha többé nem fekszem le senkivel úgy, hogy nem vágyom rá. Olyan nyomorult és traumatikus érzés. Egyszer nem akartam hazabringázni részegen, mert elég messze voltunk az otthonomtól, ezért az egyik barátom barátjánál aludtam. Nem akartam „szűzkurvának” tűnni, vagy hogy mérges legyen rám, úgyhogy hagytam, hogy szexszeljen velem. Amíg tartott, nem mutattam, mit érzek, mert nem szerettem volna, hogy rosszul érezze magát. De utána napokig csak zokogtam. Azt hiszem, valami végleg összetört bennem.

13.

Soha többé nem kísérletezem robbanós cukorkával másutt, mint a számban.

14.

Nem keverem össze többé a barátokat és a pénzügyeket.

15.

Soha többé nem mutatok meg másoknak úgy képet a telefonomban, hogy nem nézem meg, milyen fotó van előtte és utána.

16.

Soha többé nem adok senkinek sem harmadik esélyt. Ha valaki kétszer megbántott, engedd el, és kívánj neki sok szerencsét.

17.

Soha többé nem randizok olyan fickóval, aki úgy bánik az anyjával, mint a kapcaronggyal.

18.

Soha többé nem heroinozok. Csak egyszer akartam kipróbálni. Öt év szerhasználattal, két detoxszal, két rehabbal és másfél millió dollárnyi biztosítási pénzzel később elmondhatom, hogy most már két éve tiszta vagyok.

19.

Közös bankszámla. Soha többé.

20.

Soha többé nem tetováltatom magamra senkinek a nevét.

 

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/Jose Luis Pelaez Inc