Vissza a startmezőre!

Sok komoly kihívás és jó pár meglepetés ért, amikor a viszonylag hosszúnak mondható házasságom végén újra nekigyürkőztem a párkapcsolatoknak. Tizenhét év együttélés során volt minden: sírások, kibékülések, közös lerészegedések és párhuzamos betegségek, terhességek, gyerekszülések, költözések, nyűgösködés, veszekedés, haláleset, munkahelyek elvesztése, karrierváltások…

Szóval tényleg minden elképzelhető módon láttuk már egymást, fennkölt magasságokban és undorító mélységekben is, meg a kettő kombinációjában egyaránt, úgyhogy messze nem arról szóltak a hétköznapok, hogy zavarba jövünk-e, ha a másik véletlenül ránk nyitja az ajtót pisilés közben.

Welcome GIF - Find & Share on GIPHY

Aztán amikor újra odakerültem a startmezőre, ahhoz is nagyon össze kellett szednem a bátorságomat, hogy egyáltalán elmenjek randizni, de hogy ne adj' isten valaki elé még a pőre testemet is odatárjam, az bizony egy cirkuszi artista halálugrásához volt hasonlatos. Éppen ezért kíváncsian böngésztem végig, mások hogyan vannak ezzel, mikor engedik szabadjára a különféle görcseiket, honnan lesz komfortos lábat borotválni a párod előtt, büdös szájjal lesmárolni, vagy pucéran sétafikálni a közös térben.

Tudom-tudom, mostanra irtóra fúrja az oldaladat, mi a helyzet a szomszédéknál, szóval hagyjuk is a rizsát, és lássuk a medvét!

Tények, számok

Az első statisztikai eredménynél máris nagyon megdöbbentem, mert nem gondoltam volna, hogy a szex, a fürdés és a masszázs ennyire különbözik egymástól – de mondjuk, én abból indultam ki, hogy az emberek relatíve hamar összefekszenek egymással, és nem húzzák el a dolgot hónapokig. De hagyjuk a pajzán testiséget, koncentráljunk inkább az idegnyugtató érintésre! Eszerint a férfiak 2,4 hónap után simán megmasszírozzák a párjukat az ágyban, ehhez a nőknek még kicsit oldódni kell, náluk 3,7 hónap után érkezik el ez a pont.

A közös zuhanyzás is hasonló megítélés alá esett: a férfiaknak 3,8, a hölgyeknek 5,2 hónap után fér bele a vigyázó szemek előtt való tisztálkodás.

Shower Finger Guns GIF - Find & Share on GIPHY

Ugyanígy sok idő telik el, mire a párok el merik egymásnak mesélni, ha a másikról álmodtak (2,6, illetve 3,3 hónap). Nagyon izgalmas számomra ebben a felmérésben, hogy az összes kérdésben a férfiak engednek fel hamarabb, egyetlen egyet kivéve (erről majd később).

Bevetetlen ágy? A csávók simán úgy hagyják 2,8 hónap után, a csajok viszont csak 4 hónap eltelte után merik felvállalni a kupis oldalukat.

Meztelenül alvás? A férfiaknál 2,8, a nőknél majdnem négy hónap kell hozzá. Na, jó, de az ágyban mennyivel könnyebb behúzni a hasad, mint járás közben! Így lehet, hogy ahhoz, hogy ki is kelj ruhátlanul az ágyból, és úgy mászkálj a másik előtt, még további időnek kell eltelnie: férfiaknak 3,1, nőknek 4,5 hónap. Reggeli szájszaggal csőrözés? A férfiak 3,1 hónap után már simán lesmárolnak, nőknél ez 4,6 hónap.

Beljebb, egyre beljebb

Innentől viszont már neccessé válik a dolog. Hiszen ha eltelt közel fél év boldogságban, békességben, az mégiscsak jelent valamit, nem igaz? Úgy tűnik, innentől kezdve érzik sokan úgy, hogy már lehet tágítani a határokat, betenni a lábat az ajtónyílásba, komolyabb szintre emelni a kapcsolatot!

A férfiak 4,5, a nők közel 5,5 hónap elteltével bátorodnak fel annyira, hogy otthagyjanak egy fogkefét a másik kérójában, pár héttel később pedig már egy váltás ruha is megjelenik a polcokon.

Újabb nagy lépés a pároknak lakáskulcshoz jutni a másik otthonába: a férfiak 7,7, a nők 8,8 hónap után mernek előrukkolni az erre való igényükkel.

Sad But True Beauty GIF - Find & Share on GIPHY

Hát a másik előtti fingással mi a harci helyzet? Nos, egy átlagos férfi már 5,3 hónap után gátlástalanul elengedi a galambot, a hölgyek ennél jóval szemérmesebbek, nekik 8,5 hónapra van szükségük, hogy felvállalják: nem rózsaillatot eregetnek az alvégeken. A kulázás is egy nehéz, sarkalatos pontja a párkapcsolatoknak – a férfiak 7, a nők több mint 10 hónap után merik felvállalni, hogy ami fent bement, az, kérem szépen, ki is fog valahol jönni.

A kivétel

Ahogy a fentiekből látszik, a nők mindig, minden körülmények között lassabban oldódnak, szemérmesebbek és szégyenlősebbek, mint a férfiak. Egyetlen területet kivéve.

Amikor az volt a kérdés, hogy ki mikortól érzi rendjén valónak, hogy belekukucskáljon a párja telefonjába, amíg az alszik, bizony, a nők voltak azok (Pandóra anyánk leszármazottai), akik egy szűk hónappal korábban elengedték a túlzott kíváncsisággal szembeni skrupulusaikat.

Mert lehet, hogy rózsaillatút fingunk, és a világért sem pisilnénk a másik előtt, de azért azt pontosan tudni akarjuk, hogy kivel és mit kommunikált a pasink.

Jelentsen ez bármit is.

Fiala Borcsa

 

Forrás: ITT

 Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/ Rob Melnychuk