Mindig is ámulattal vegyes irigységgel néztem az olyan hungarikummá nemesedett FB-véleményvezérek munkásságát, mint amilyen Tibi Atya vagy Oravecz Nóra. Akiktől elég egy idézet, hogy az internet felrobbanjon. Aztán arra gondoltam egy szerkesztőségi ülés alatt, hogy „de hát mi is képesek vagyunk ennyi bölcsességet összehozni mint ők, sőt!” Úgyhogy elkezdtem feljegyezni a legmagvasabb aranyköpéseinket az irodából. Bár mi annyit pofázunk, hogy ötszáz szó alatt meg nem állunk, úgyhogy igazi kihívás elé néztem ezzel a célkitűzéssel.

Nem is fecsegek tovább, nyíljon ki a szerkesztőségi napló, és kerüljenek elő a legmagvasabb mondataink, valamint a hozzájuk fűződő történeteink, tőlünk – nektek. Vigyázat! A következő összeállítás nyomokban hedonizmusra biztató, az élet értelmét – vagy éppen értelmetlenségét – megragadó motivációs üzenetek következnek. Az illusztrációkat is saját magam készítettem, méghozzá a Lenovo Yoga Book 2 az 1-ben táblagépen.

Bemelegítés gyanánt kezdjük egy klasszikus motivációs idézettel egyenesen Szentesi Évától, ami egészen felháborító, hogy még nem került kispárnára, pólóra és telefontokra.

Motiváljon téged a Szentesi Éva!

Egyhetes Törökországi nyaralásunk alatt Szentesi Éva egyszer csak felnézett a tányérjából, majd a török tenger látványába révedve a következőket mondta:

Fiala Borcsa, légy a feleségem!

A leggyakoribb mondat itt bent talán az alcímben szereplő idézet, vagyis az, hogy:

„Fiala Borcsa, légy a feleségem”, persze csak közvetlenül az után, hogy „Mi lesz az ebéd?”

Merthogy Borcsa olyan ebédeket rittyent nekünk, hogy minden héten megkéri valamelyikünk a kezét… De még így is meg tudjuk lepni a szakácsasszonyt, hogy milyen mennyiségben vagyunk képesek bepuszilni a főztjét. Egy alkalommal nagy büszkén nézett végig az asztalon, majd a következő bölcsességet állapította meg.

Tudniillik, az élvezetek habzsolásán belül a WMN életében kiemelt szerepet töltenek be a gasztronómiai élvezetek, amiért a Borcsa felel, úgyhogy talán még életében szentté fogják avatni. Szóval, amikor valakinek a tányérja félig üres, akkor Borcsa bepánikol, és a következő kérdéssel üldözi az illetőt:

Senki nem bókol úgy, mint Gabianyu

Gabianyu, azaz Both Gabi, az olvasószerkesztőnk amilyen szelíd természet, olyan elmésen tudja az embert leoltani. Egyik régi kedvencem tőle, amikor diplomatikusan távol akarta tartani magát a véleményformálástól, és ezt találta mondani valakiről: „Egyszerre túl sok... és túl kevés”. Amikor viszont nem hozzuk zavarba, akkor egészen határozottan, és előre eltervezett szándékkal képes bókolni, amitől pedig mi jövünk zavarba... Például ettől:


Gyurkó Szilvi <3

Akárhány joghallgatóval, jogásszal beszélgettem életemben, kevés olyan alkalom volt, hogy ne aludt volna meg a tej a számban. Ez alól Gyurkó Szilvi kivételt képez. Őt órákon át tudnám hallgatni. No persze nemcsak azért, mert a társaságában valamiért úgy érzem, hogy az ő intelligenciájából is hullik rám egy kis tündérpor. Hanem, mert ezzel párhuzamosan a következő idézetek is elhangzanak tőle:

Amikor DTK eldobja a mikrofont
A főnéninek, aki olyan karakán nőket kell kézben tartania, mint a Szentesi, a Fiala vagy a Zimre – minden ujjára jut egy elmés mondat. Nemcsak akkor, ha rólunk van szó, hanem, akkor is, ha a férfinemről. Nemrég Szentesi egy elég ütős novellát írt, amire egy igazi mikrofoneldobós bölcsességgel reagált DTK. Íme:

Szőcs Lilla

Ha szeretnéd megnézni, hogy a kalligráfián kívül még mi mindent tanulhatsz a Rajzakadémián, kattints ide, ahol kiderül, hogy néz ki, ha lerajzol minket a Szentesi.

Ha pedig kedved támad ahhoz, hogy magad is kipróbáld, akkor menj el az Alleé bevásárlóközpontba most szombaton, vagy szeptember másodikán, és ingyen megteheted! További információk ITT.

Kiemelt kép eredetije- Forrás: Shutterstock/VioletStudio