Nem vagyok benne biztos, hogy pontosan meg tudom nektek mondani, mikor rajzoltam utoljára, de művészeti iskolába jártam, díszlet- és jelmeztervező szakra, és hamarabb kezdtem el festeni/rajzolni/kézügyeskedni, mint járni vagy beszélni. Anno, kisiskolásként minden körzeti és területi rajzversenyt megnyertem zsinórban, sosem volt kérdés már egészen ifjú koromtól, hogy mi leszek, ha nagy leszek, aztán meg jól nem az lettem. Legalább öt éve egy vonalat se húztam, de most kiderült, hogy ez is olyan, mint a szex meg a biciklizés, nem lehet elfelejteni, mert ösztönösen tudom. Bevallom nektek, jóval megnyugtatóbb és pihentetőbb volt, mint írni, ezért eldöntöttem, hogy húzok is a művészellátóba, és betárazok egy nagy rakás festéket meg vásznat, hogy újra festhessek. Ki tudja, tán még az is lehet, hogy a novelláimhoz én rajzolom ezentúl a képeket. Mit gondoltok ti erről? Ezek itt pedig a szerkesztőség alaptagjainak karaktereit ábrázolják. A képeket a Lenovo Yoga Book nevű 2 az 1-ben tablet rajztáblájával pingáltam.

1. Zimre Zsuzsa

A vörös hajú nőstényördög karakterét könnyű volt megfogni a méretes hajzuhatag miatt. Igazából rajzolhattam volna egy nagy, izzó gombolyagot is, de azért mégiscsak, szóval jóval több van benne. Tyúkok nélkül is, Andy Vajna nélkül is karakteres a Pomázi Vajna Tímea.

2. D. Tóth Kriszta

DTK annyira szép és szabályos arcú, hogy jöhetett volna a Művészetibe modellnek, mert ott mindig csak idős embereket rajzoltunk, akik szintén szépek, de a főnihez nincs fogható. És kapott egy zöld, csíkos felsőt is, mert a csíkok és a zöld szín a kedvencei. Ugye, milyen jóarc vagyok?

3. Szőcs Lilla

Egy hangsúlyos tusvonal, egy gombócszerű konty a fejtetőn, dzsungelmintás felső (ami hunyorítva terepmintásnak tűnik, de ezzel ne foglalkozzatok), és kész is van Lilla karaktere. Mondjuk, olyan szép sminket, mint ő, nem tudok rajzolni, még ezzel a szupergéppel sem.

4. Fiala Borcsa

B, aki a közhiedelemmel ellentétben soha nem volt Fiala János lánya, egy nagy mosolyember. Nem úgy, mint én, muhahaha. És nagyon boldog volt, amikor meglátta, hogy rajzoltam neki melleket is. 

(Ha tovább görgettek, akkor láthattok engem mezítelenül)

5. Szentesi Éva

Végre láthattok pőre valómban, feketén-fehéren, a vörös posztó előtt, ahogyan élem az életem, amilyen vagyok. Tessék. Nincs retus, nincs ámítás, ez vagyok én. Szép és szende, szűzies és gyöngéd.

Szentesi Éva

Ha neked is kedved támadt Szentesi nyomdokaiba lépni, és kipróbálni a rajzolást, akkor látogass el a Lenovo Yoga Book Rajzakadémiára! 

A képek a szerző tulajdonában vannak