WMN Ügy
WMN Ügy

„A mindennapokban láthatatlanok vagyunk” – LMBTQIA-emberek a Pride-hónap margójára

WMN Ügy – 2020.06.20. – FR

Ítélkezés helyett megértés, rosszindulatú kommentek helyett elfogadás. Ezt kérjük tőled, amikor a következő cikket olvasod.

Csonkolt, gyermektelen Vénuszok – Mit ér a nő, akit „kipakoltak”?

WMN Ügy – 2020.06.19. – SzÉ

A nő, akinek nincs méhe. A nő, akit csonkoltak. A nő, aki nem képes szülni. Szentesi Éva írása.

„Szabad-e egy romának dühösnek lennie?” – A hazai rasszizmusról az amerikai események fényében

WMN Ügy – 2020.06.18. – KAd

„A történelmi felelősség elkenése hosszú távon nem lehetséges, a feszültség előbb-utóbb robban […], szembe kell nézniük a társadalmaknak azzal, hogyan jutottak el egy krízishez. Mit tettek eddig? Hogyan tudnák jóvátenni?” Mire tanít minket, magyarokat az amerikai helyzet? Miben különbözik az ottani emancipációs küzdelem a hazaitól? Mik a rasszizmus gyökerei, miért kiirthatatlan az emberiségből, és hogyan írható mégis felül egy genetikai utasítás? Hogyan lehetünk jó szövetségesei a kisebbségnek? Égető kérdések, nagyon fontos szakértői válaszok:

„Már nem magyarázom vadidegeneknek a boltban meg a postán, hogy én is magyar vagyok. Belefáradtam” – Egy színes bőrű magyar lány gondolatai

WMN Ügy – 2020.06.16. – WMN

Egy magyar–afrikai félvér lány gondolatai a hazai burkolt vagy nyílt rasszizmusról, a kettős mércéről, az őt ért atrocitásokról, és hogy mit tehetsz, ha szeretnéd belehelyezni magadat az ő cipőjébe.

„Sosem a látványra reagáltam rosszul, hanem a történetekre, amiket a hozzátartozóktól hallottam” – Interjú egy magyar fotóssal a mexikói jeltelen gyereksírok kapcsán

WMN Ügy – 2020.06.15. – FR

Mexikóban rengeteg olyan anya él, aki hosszú évek után sem adta fel a hitet, hogy egy szép nap rátalál az eltűnt gyermekére. Pedig az újra és újra előbukkanó, a drogkartellekhez kötődő tömegsírok nem sok reményt adnak erre.

Ha egy pár meddő, a gyerekvállalásuk magánügyből közügy lesz

WMN Ügy – 2020.06.14. – TF

A meddőség még mindig tabutéma, akkor is, ha egyre több párt érint. Nemrég Debreczeni Zita és férje mesélt a kálváriájukról, aminek kapcsán felmerül az ismert emberek felelőssége a tabudöntésben. Az adatok alapján szinte mindenkinek van az ismeretségi körében érintett, és még az átlagemberek sem tudják, hogyan lehet erről jól kommunikálni. Ezt jártuk körbe szakértőkkel.

Emberek tízezreit tették meddővé a világon miatta – Hallottál már az eugenika hideglelős tébolyáról?

WMN Ügy – 2020.06.13. – KAd

Hallottál már az eugenikusokról, akik meg akarták „javítani” az emberi fajt, és ezzel emberek tízezreit tették meddővé világszerte egészségügyi, erkölcsi és/vagy rasszalapon?

Rakd ki a tested összes részletét, de ne várd a megdicsőülést!

WMN Ügy – 2020.06.13. – SzÉ

Vállalni azt, ami a legbensőbb magánügyünk ország-világ előtt? Beszélni a rákodról, a terhességedről, a kudarcaidról, ha közszereplő vagy? Mégis, kinek a döntése?

< 3 4 5 6 7 8 9 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast