WMN PWR
WMN PWR

Kun-Welsz Edit: „Egyszerűen csak szerettem számolni, és nem értettem, hogy ezzel mi a baj”

WMN PWR – 2023.05.23. – DTK

A Tőzsdecápákban és A Wall Street farkasában feltűrt ingujjban kiabáló férfiak, na meg a társadalmi és családi közegünk olyan erős sztereotípiákat masszíroznak belénk, hogy sok lány ezért nem meri (vagy akarja) a pénzügyi szakma befektetési területeit választani. Most bemutatunk egyet, aki szembement ezzel. D. Tóth Kriszta beszélgetett Kun-Welsz Edittel, olvassátok el, érdemes:

„Amikor az ember otthon sem elég, akkor hogyan szeresse önmagát?” – Interjú dr. Fekete Andrea orvos-kutatóval

WMN PWR – 2023.05.02. – KAd

Tabuk nélküli, megrendítően őszinte interjú egy fantasztikusan sikeres magyar kutatóval:

„Mivel senki más nem találta fel a mosogatógépet, kénytelen voltam én feltalálni”

WMN PWR – 2023.03.08. – KAd

Egy nő, akiben senki sem hitt. Aztán bebizonyította, hogy érdemes lett volna:

„Gyerekkorunktól belénk nevelik, hogy nőként nem érthetünk mindenhez. Pedig ez nem igaz” – Interjú Balázsi Katalin kutatóval

WMN PWR – 2023.02.11. – FR

Ma van a nők és lányok a tudományban világnap, ez alkalomból idézzük fel a dr. Balázsi Katalin anyagtudós-kutatóval készült interjúnkat. Ismerjétek meg elképesztő, példaértékű munkáját, és a nemi megkülönböztetés elleni küzdelmét:

„Mióta megvan a kislányom, megtanultam nyolc óra alatt tizenkettőt dolgozni”

WMN PWR – 2022.12.17. – FR

Juhászné Csapó Edit hazánkban úttörőnek számító kutatáson dolgozik a csapatával: azon vannak, hogy segítsék a melanoma korai felismerését. A kutatónő lenyűgöző pályát tudhat magáénak annak ellenére, hogy sok esetben ellenszélben kellett haladnia.

A divattervező, aki lebeszéli a vevőit a ruháiról – Találkozás Szabó Gabival, a Zagabo alapítójával

WMN PWR – 2022.12.11. – INK

Miért van az, hogy a konfekciós ruhadarabok szinte senkire sem passzolnak? Milyen szempontok vezéreljenek bennünket, ha valóban nekünk való ruhákat szeretnénk viselni, és a környezetvédelem is fontos számunkra? Ezekről a témákról beszélgetett többek közt szerzőnk Szabó Gabi divattervezővel, aki érdekes módon egyáltalán nem követi figyelemmel az aktuális trendeket.

„A gyerekeknek esélyük sincs megszeretni a fizikát és a kémiát” – Interjú dr. Radnóti Katalin főiskolai tanárral

WMN PWR – 2022.10.29. – FR

Az „aha-élmény” elmarad, helyette a „nem értem” frusztráló érzése uralkodik el a diákokon, ha kémia- és fizikatanulásról van szó. De hol csúszott el minden? Mit tehet a szülő és mit az iskola annak érdekében, hogy felkeltse a természettudományos érdeklődést a gyerekekben, ami – ahogyan azt a járvány bebizonyította – nem csak annak fontos hosszú távon, aki kutatói pályára készül?

„A szakmai teljesítményemnek mi köze van ahhoz, milyen ruhát veszek fel, milyen a frizurám!?” – Interjú Kis-Tóth Ágnes asztrofizikussal

WMN PWR – 2022.09.04. – FR

„Annak ellenére, hogy most már elfogadjuk, egy nő akár lehet okos is, de mellette szinte elmaradhatatlan, hogy megnézzük és értékeljük őt más, tradicionálisan »nőiesebbnek« vélt kvalitások alapján is” – mondja Kis-Tóth Ágnes asztrofizikus, akivel a tudósokat (és azon belül is a női tudósokat) övező sztereotípiák mellett többek közt arról is beszélgettünk, eljuthat-e az emberiség oda, hogy féreglyukakon keresztül utazzon galaxisok között.

< 1 2 3 4 >