WMN Ügy
WMN Ügy

Szavakkal se bántsd a gyereked! – A szakértő elmondja, hogyan lehetsz türelmesebb

WMN Ügy – 2020.05.24. – WMN

„Ha igyekszel elkerülni a szidalmakat, a szigorú büntetést, a hibáztatást, akkor számíthatsz arra, hogy a gyermek belső »önfegyelmét« fejleszted, és nem a külső fegyelmezési eszközöktől való félelmében »fogad szót«.”

Magyarország időt nyert, hogy felkészüljön a következő hullámra – Meghallgattuk három tudósember előadását

WMN Ügy – 2020.05.22. – DTK

A járvány második hulláma akkor lesz igazán veszélyes, ha nem tartjuk be az intézkedéseket, és félvállról vesszük. Három kiváló magyar szakember, egy immunológus, egy epidemiológus és egy bioetikus tudós online beszélgetésén „jártunk”.

„Ennek a törvénynek az elfogadásával nemcsak reményt vesztettünk, de félek, emberéleteket is fogunk” – Egy transznemű magyar érzései egy nappal a 33-as paragrafus megszavazása után

WMN Ügy – 2020.05.20. – WMN

Ez a törvény nemcsak a transzneműekről, hanem mindannyiunkról szól. Kérjük, mielőtt hozzászólnál, olvasd el ezt az írást!

Pedofilmágnes, szabadjára engedett univerzum, kínai cenzúra és adathalászat – Ilyen a TikTok gyerek- és felnőtt szemmel

WMN Ügy – 2020.05.20. – GySz

Ami a gyerekek oldalán vidám, könnyed, mindenféle megfontolástól mentes posztolás és tartalomfogyasztás, az a szülőknél egy lábon kihordott szívinfarktus. Két szempont egy cikkben: ilyen a TikTok gyerek- és felnőtt szemmel. Hiánypótló – írnánk, ha nem lenne agyonhasználva ez a jelző. Úgyhogy csak azt írjuk: olvasd el!

Milyen legyen a nappal, hogy jól aludjunk éjszaka? – Mit tehetünk alvásproblémáink ellen?

WMN Ügy – 2020.05.18. – MK

Ti jól alszotok? Nem? Hát akkor próbáljuk együtt!

Éhezés fenyegeti az árva állatokat – Te is tehetsz azért, hogy ez ne történjen meg!

WMN Ügy – 2020.05.18. – MMK

Nem csak pénzzel segíthetsz az elárvult állatokon!

Kérem, mutassa meg a szobáját! – Szakdolgozat és államvizsga a járvány idején

WMN Ügy – 2020.05.15. – DD

A koronavírus itthon a szakdolgozatok leadási határideje előtt egy hónappal robbant be. Persze azonnal bezártak minden közintézményt, így a könyvtárakat is, ahol kutatni lehetne. A hallgatók helyzetét nehezítette, hogy a kollégiumokból is egyik napról a másikra kellett kiköltözniük. Ezzel a felfordulással pedig sokan és sokat vesztettek a most hatványozottan értékes időből.

„Ezek a családok eddig is elszigetelődve éltek, de ez még rosszabb lett” – Így hat a járvány a sérült gyerekeket nevelő szülőkre

WMN Ügy – 2020.05.15. – TF

Régóta tudjuk, hogy egy sérült gyereket nevelő szülő százszor kiszolgáltatottabb helyzetben van, mint egy „átlagos” anya vagy apa, miközben keményen küzd az élhető hétköznapokért. A járványhelyzetben ez különösen igaz. Vajon mi a helyzet most azokkal a családokkal, akik eddig is csak nagyon kevés segítséget kaptak, miközben emberfeletti küzdelmet folytatnak?

< 9 10 11 12 13 14 15 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast