Negyedszerre keresi a WMN Magyarország legbátrabb nőit!

Tavaly a közönség szavazatai alapján Szalai Kriszta színművésznek adtuk át a Közéleti SzuperWMN-díjat, mert több mint egy évtizede segíti (többek közt) a hajlék nélkül élőket: színdarabot írt-rendezett róluk, valamint lakhatásuk, munkavállalásuk és egészségügyi ellátásuk szervezésében is segít nekik.

A Civil SzuperWMN-díjat a szerkesztőség döntése alapján Himmer Éva nyerte el, a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága képviseletében. Éva sok éve harcol az Alzheimer-kórral, demenciával járó betegségekkel küzdők és családjaik érdekeiért – azaz ma Magyarországon egymillió (közvetlenül vagy hozzátartozóként) érintett emberért.

A SzuperWMN-díjátadó közönsége megismerkedhetett az utolsó fordulóba jutott többi jelölttel is: Renner Erikával, a lúgos támadás áldozatával, aki igazáért öt éven át harcolt, valamint Proszonyák Idával, a kaposvári Krízisambulancia vezetőjével. A közéleti jelöltek között pedig ott volt Székely Kriszta színházrendező és Ürge-Vorsatz Diána klímakutató-fizikus.

2019-ben is szeretnénk díjazni a civil kurázsit, a bátor kiállást a fontos ügyek mellett – talán sosem volt erre akkora szükség, mint ma – úgyhogy újra rajtad a sor: jelölj!

Olyan magyar nőket keresünk, akik mernek lépni nemcsak a saját, de mások érdekében is, nem bújnak el a véleményükkel, segítik a társaikat, és felemelik szavukat számukra fontos ügyekért és emberekért.

Jelöljetek olyan nőket, akik szerintetek bizonyították, hogy rettenthetetlenek, akik készek hallatni a hangjukat, felállni a karosszékből és cselekedni.

Olyan nőket keresünk, akik jobbá teszik a világot körülöttünk. 

Akik nem hunyják le a szemüket, nem dugják homokba a fejüket, hanem keresik a megoldást. Otthon, a környékükön, a falujukban, a városukban vagy akár országos szinten.

Ahogy az elmúlt két évben, idén is két kategóriában keressük a SzuperWMN-eket.

A jelölés is kétféle, ezért kérjük, olvasd el figyelmesen a kiírást!

1. Civil SzuperWMN-díj

A civil-kategóriában ti, olvasók jelölhettek, és a szerkesztőségi zsűri dönt majd a győztesről – a jelöléseitek alapján.

Várjuk tehát a jelöléseiteket: a [email protected] e-mail címre írjátok meg, ki érdemelné szerintetek idén a Civil SzuperWMN-díjat.

  • Szükségünk lesz a jelölt nevére, egy rövid, de átfogó indoklásra, hogy miért érdemli meg szerinted a díjat (körülbelül tíz mondat legyen).
  • Tüntesd föl a jelölted elérhetőségét, és a tiédet is!
  • A jelölési határidő: 2019. október 14.

A Civil SzuperWMN-díj odaítéléséről titkos szavazáson döntünk majd.

2. A Közéleti SzuperWMN-díj

Ebben a kategóriában a szerkesztőségi zsűri jelöl majd olyan közéleti személyiségeket, akik szerintünk méltók arra, hogy SzuperWMN-díjasok legyenek 2019-ben. A listán szereplők közül aztán ti, olvasók választjátok ki a győztest. 

A közönségszavazás októberben indul majd, kezdetét a Facebook-oldalunkon és a hírlevélünkben fogjuk bejelenteni!

A várva várt díjátadó pedig 2019. november 26-án lesz a Müpában.

Izgatottan várjuk leveleiteket!

A WMN csapata

 

A tavalyi összefoglalónkról készült anyagot ITT, a gálaestről készült videónkat pedig ITT nézhetitek meg!