A test bölcsessége olyan kötet, amit kötelezővé kellene tenni

„Az itt és most az egyetlen hely, ahol békére lelhetünk” – írja Sólyom Anna, akinek hihetetlenül fontos, óriási szaktudással és mély empátiával megírt könyve megmutatja, hogyan találhatunk otthonra önmagunkban;

hogyan küzdhetünk meg a minket érő stresszel, feszültséggel és traumákkal – egyáltalán, hogyan tanulhatjuk meg észrevenni, és „kódolni” a testünk jelzéseit, hogy összhangba kerülve vele teljesebb életet élhessünk.

Mit jelez a fájdalom, és miért olyan fontos figyelni rá? Milyen örökséget hagynak a fizikai és pszichológiai traumák a testünkben? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kapunk a kötetben, miközben gyakorlati útmutatót kínál, amelynek segítségével könnyebben vívhatjuk meg mindennapi csatáinkat lelki eredetű betegségeinkkel, traumáinkkal és a stresszes élethelyzetekkel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Anna Sólyom (@anna_solyom) által megosztott bejegyzés

Minden ugyanis, amit tapasztalunk, érzünk és gondolunk, különféle fizikai érzetek és testi jelzések – fájdalom, merevség, görcsök, elzáródások, általános fáradtság – formájában nyilvánul meg. Ha megtanuljuk feltérképezni a testünket, illetve jól olvasunk a jelekből, akkor időben felismerhetjük a problémákat, és hamarabb jutunk el a megoldáshoz is.

A test bölcsessége a Partvonal Kiadó gondozásában jelent meg, és ITT vásárolhatod meg.

Szülinapi ünneplés a Libertine éjszakáján

Az, amit Szabados Ági a Libertine Könyvesbolttal és Könyvkiadóval létrehozott itthon, egészen egyedülálló. Mindenki nagy merészségnek tartotta, amikor a Covid kellős közepén megnyitotta első könyvesboltját, ám a döntés mégis őt igazolta: a Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó idén már harmadik születésnapját ünnepli.

programajánló Kimenő Radival irodalmi programok
Forrás: a Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó Facebook-oldala

Ebből az alkalomból nagy ünneplést terveznek különleges meglepetésekkel, ajándékokkal kedveskedve az olvasás rajongóinak.

November 17-én a budapesti Libertine Könyvesbolt éjfélig tart majd nyitva, és a születésnapi hangulatot partidekoráció, tortázás, koccintás, különleges vendégek teszik még izgalmasabbá. Az biztos, hogy nagyon jó napnak ígérkezik a november 17., írd be a naptárba!

Bővebb információkat ITT találsz az eseményről.

A mese életre kel a Pagony családi délelőttjén

Bábelőadással, ünnepi könyvekkel és játékokkal, illetve többek közt interaktív mesejátékkal és természetesen könyvvásárral vár a Téli Pagonyfeszt, amit november 26-án rendeznek meg a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

Aznap kicsik és nagyok számára is garantált lesz a fergeteges szórakozás: nemcsak hogy bemutatkoznak a Pagony legfrissebb karácsonyi könyvújdonságai és játékai, de a gyerekekkel közösen belevághatsz az adventi készülődésbe is.

programajánló Kimenő Radival irodalmi programok
Kép forrása: a Pagony Facebbok oldala

A Kövér Béla Bábszínház előadásában az Egy kupac kufli című bábelőadás felejthetetlen élményt tartogat, akárcsak Vadadi Adrienn zenés-mesés könyvbemutatója (Kicsimackó karácsonya). Az izgő-mozgó kicsik balettleckét vehetnek Kulcsár Noémi vezetésével, akinek saját társulata, a Tellabor a kortárs táncot és a balettot ötvözi, de olyan könyvújdonságokat is meg lehet tekinteni majd, mint Simonfalvi Ancsa és Agócs Írisz Ali király karácsonyi vacsorája című kötete (az Agócs Írisszel készült beszélgetésünket ITT olvashatod), és Emma Thompson mesekönyve, a Jim káprázatos karácsonya is bemutatkozik.

Bővebb információkat ITT találsz az eseményről.

Oravecz Imrét ünneplik a Müpában

Az irodalom időről időre életre kel a Müpa falain belül, kilép a könyvek lapjairól és mozgalmas eseménnyé válik.

Régi kedves kollégám, Keresztury Tibor író szerkesztésében a Literárium-estek egyedi ötletekkel, olykor szokatlan megközelítéssel, új oldalukról mutatják be a szerzőket és a műveket. Ezúttal Oravecz Imrét, a kortárs magyar líra egyik legnagyobb újítóját ismerheti meg a közönség.

programajánló Kimenő Radival irodalmi programok
Forrás: Wikipedia / Stekovics Gáspár

Oravecz idén töltötte be a 80-at, a kerek évforduló apropójából pedig életműve legfontosabb állomásait idézik meg a Müpában november 28-án. És mindezt nem is akárhogy! A neves zongoraművész, Balog József mellett ugyanis olyan első rangú színművészek lépnek színpadra, mint Molnár Piroska, Fekete Ernő és Kaszás Gergő.

Jegyeket ITT válthatsz az előadásra.

Különleges könyvvásárt tartanak a Hadikban

Minden az olvasásról, olvasás-népszerűsítésről és a könyvekről fog szólni november 26-án a Hadik Házban. Ezen az eseményen beszerezheted az őszi–téli szezonra az olvasmányaidat!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hadik (@hadikkavehaz) által megosztott bejegyzés

Ezúttal öt mikrokiadó (a Polár Könyvek, a CsiriMojó, a Leányvállalat, a Sonora és a Ø Kiadó) lesz a főszerepben, amelyek szívüket-lelküket beleteszik a munkába, hogy a legjobb könyveket szerezzék meg, fordítsák le, adják ki és ajánlják az olvasóknak. 

De ez nem minden: a könyvvásár mellett a Szatyorban könyvcserére is lehetőséget adnak majd, és olyan izgalmas kísérőprogramokon is részt lehet venni, mint a Szellemes Lányok könyvklubja, akik Jane Austen Büszkeség és balítélet című kötetéről beszélgetnek majd.

Bővebb infókat ITT találsz az eseményről.

Kiemelt kép: a Hadik kávézó Facebook-oldala; Wikipedia / Stekovics Gáspár; a Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó Facebook-oldala; a Pagony Facebook-oldala

Filákovity Radojka