Az Addiss–Matthews-páros A Sötét Kristály – Az ellenállás kora (The Dark Crystal: Age of Resistance) sikere után rukkolt elő a The Boroughs alapötletével, amely a Netflixen debütál majd – derült ki a streamingszolgáltató tegnap közzétett tweetjében.

A nyolcrészes sorozat összefoglalója is nyilvánosságra került

„Egy új-mexikói sivatagban található nyugdíjas közösségben egy csapat szokatlan hősnek kell összefognia, hogy megállítsanak egy túlvilági fenyegetést, nehogy az ellopja az egyetlen dolgot, amivel nem rendelkeznek: az időt.”

A The Boroughs tehát bizonyos értelemben éppen a Stranger Things ellentéte lesz, hiszen ezúttal nem gyerekek, hanem az idősebb generáció tagjai igyekeznek majd megmenteni magukat, és vélhetően a világot.

Épp itt volt az ideje, hogy végre az idősebb generációról is készüljenek sorozatok   

Nem ez lesz az első alkalom, hogy a Netflix kínálatában olyan sorozatot láthatunk, amelyben az idősebb korosztály kap főszerepet. A Martin Sheen és Jane Fonda főszereplésével készült Grace és Frankie-ben azt követhettük nyomon, hogy két nyugdíj előtt álló férfi, akik évtizedekig üzlettársak voltak, hogyan vallják be a feleségeiknek, hogy valójában melegek és egymásba szerelmesek, majd kezdenek közösen új életet, ahogy az elhagyott asszonyok is együtt költöznek a váláskor megszerzett nyaralóba. Michael Douglas és Alan Arkin pedig A Kominsky-módszerben igyekeznek az időskor labirintusában kiigazodni. 

„Régóta rajongói vagyunk Jeff és Will írásainak, és amikor előálltak a The Boroughs ötletével, azonnal tudtuk, hogy valami nagyon különleges dologról van szó” – nyilatkozták a Duffer testvérek.

„Bár a The Boroughs hősei az idősebb korosztályból kerültek ki, de abban azonosak a Stranger Things gyerekeivel, hogy egy csapat szerethető, különc karakter keveredik időről időre ijesztő kalandokba, és a történetük egyszerre vicces és megható.”

Az, hogy egy újabb sikersorozat fókuszába kerülhetnek nyugdíjasok, az ageizmus, azaz a koralapú előítéletek ledöntése szempontjából is fontos mérföldkő lehet (a témában Milanovich Domi kollégám cikkét ITT olvashatjátok), valamint az idősebb színészek szerepeltetésére is új lehetőséget kínál. Arról egyelőre nincs hír, hogy kik alkotják majd a szereplőgárdát, ahogy arról sem, hogy mikor kezdődnek a forgatási munkálatok, és mikor kerülhet képernyőre a széria. A projekt producere a Duffer fivérek által alapított Upside Down Pictures cég lesz, amely a jelenleg fejlesztés alatt álló Stranger Things spin-offot, valamint Stephen King A talizmán remake-jét is készíti.

„Nagyon örülünk, hogy visszatérhetünk a Netflix képernyőjére, ráadásul a Duffer tesók csapatával, ők hihetetlenül jók, ha sorozatgyártásról van szó. Egy álom vált valóra.

Az érzelmek és a horrorelemek tökéletes egyensúlyát hozzák el a történetünkbe.

Alig várjuk, hogy a közönség feltárhassa fel a napsütötte felszín alatt megbúvó sötét rejtélyt a The Boroughsban” – tette hozzá Jeffrey Addiss és Will Matthews.

Forrás: ITT, ITT, ITT és ITT

Kiemelt képünk forrása: Netflix

Krajnyik Cintia