1. Donald Trump

szexista áldozathibáztatás Bochkor Gábor donald trump dúró dóra
Donald J. Trump - Kép forrása: Donald J. Trump hivatalos Facebook-oldala

„A pinájuknál kell megragadni őket!"

Mármint bennünket, nőket. Állítja az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke. Igen, ez a férfi fogja jövő évtől kormányozni a világ egyik legnagyobb hatalmú országát. Botrányai és durván szexista kijelentései ellenére (mert több is volt neki, nemcsak ez az egy), mégis megválasztották. Legyen bármennyire is faramuci az amerikaiak elnökválasztási rendszere (kétmillióval több ember szavazott Hillary Clintonra, az elektori voksok miatt azonban mégis Trump győzött), az üzletember kezébe komoly hatalom került. Isten óvja Amerikát és a világot!

2. Kocsis Máté

A világ annál sokkal bonyolultabb, hogy kedves, fiatal hölgyek intézzék az ügyeket, ugye? Dr. Kocsis Máté pedig sokkal gyámoltalanabb, elesettebb, gyengébb annál, hogy belerúgjunk. Ebből a videóból is látszik, mennyire reszket, sőt, egyenesen retteg. Rendesen meg is sajnáltam, na.

3. Bochkor Gábor

szexista áldozathibáztatás Bochkor Gábor donald trump dúró dóra
Kép forrása: Music FM hivatalos Facebook-oldala

Nem ez volt az egyetlen idei húzása (írtam róla áprilisban is), de ami föltette a rádiós műsorvezető idei produktumára a pontot, az én listámra pedig őt, az, ahogy megalázta a kolléganőjét élő adásban (a beszélgetést ITT lehet meghallgatni 1:17.-nél kezdődik az a rész). Amúgy, csak kérdem, hogy miért nem lehet valami mással felkavarni a Music FM reggeli műsorának állóvizét? Miért kell még mindig a szexista, díszbarom kijelentésekhez nyúlni? Nincs más, de tényleg? Nem értem, bocsi.

4. Jaroslaw Kaczynski

szexista áldozathibáztatás Bochkor Gábor donald trump dúró dóra
Jarosław Kaczyński - Kép forrása: Wikipedia/ Adrian Grycuk

„Törekedni fogunk annak biztosítására, hogy még a nagyon nehéz terhességek is – amikor a gyermek biztosan meghal, vagy súlyos fejlődési rendellenessége van – szüléssel végződjenek, hogy a gyermeket meg lehessen keresztelni, el lehessen temetni, és neve legyen.”

Teljesen egyértelmű, hogy a volt lengyel miniszterelnök (jelenleg a Jog és Igazságosság nevű párt elnöke) hordott már ki magzatot. Sőt, pontosan tudja, milyen egy súlyosan sérült gyermeket nevelni. Máskülönben nem tehet ilyen kijelentést még a jóisten sem. Vagy: Istennek képzeli magát, és egy hatalommániás marha, aki úgy érzi, dönthet egy másik ember teste felett. Szerinted melyik? (Az abortuszról EBBEN a cikkben osztottam meg a gondolataimat.)

5. Dúró Dóra

A melegek deviáns, beteg emberek. Pont. A család egy férfiből és egy nőből áll, akik egészséges gyermekeket nevelnek. Pont. Semmi baj a melegekkel, csak csinálják otthon a négy fal között. Pont. A buziságot el lehet kapni, ha kimennek az utcára, és meglátják őket az egészséges, konzervatív családban felnőtt gyermekeink, már meg is fertőződtek. Pont.

6. Csapó Gábor

A Kiss László-ügy már önmagában elég lett volna botránynak erre az évre. De az a része, ahogyan jó néhányan kezelték, megér egy külön botrányos paragrafust. Az összes (például Friderikusz, Kósa Lajos, és Gyárfás Tamás nyilatkozatai) közül mégis Csapó Gábor üvegpoharas szemléltetése verte ki a legjobban a biztosítékot. A videó magáért beszél. A rövid lejátszásban szereplő Gyenesei Leilának külön szeretnék gratulálni!

Szentesi Éva

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Unsplash/ Sean Ferigan