-

1.

Amikor A Keresztapában nyújtott alakításával egy csapásra (és egy életre) beírja magát a filmtörténelembe. Pedig ez csupán élete harmadik filmszerepe volt, mégis óriási siker lett. Francis Ford Coppolának sokáig kellett győzködnie a producereket, hogy a fiatal, ismeretlen színészt válasszák ki a szerepre, sőt: az egyik rosszul sikerült próbafelvétel után el is akarták küldeni.

Részlet az 1972-es A Keresztapa című filmből, amelyben Vito „Don" Corleone (Marlon Brando) fiát, Michael Corleonét alakítja.

2.

Amikor bebizonyítja, hogy gengszterszerepre nem találnak jobb színészt, amíg ő él. A Keresztapa ugyanis valóságos lavinát indított el, újraértelmezte a gengszterfilmek világát, és sorban jelentek meg az újabb alkotások ebben a témában. Al Pacino A sebhelyesarcúban is legendásat alakított.

A sebhelyesarcú - Forrás: InterCom

A sebhelyesarcú (Scarface, Universal Picture, 1983)

3.

Amikor egy darab krumpliból rózsát farag a Krumplirózsa (eredeti címén Frankie és Johnny) című moziban, filmbéli partnernőjének, Michelle Pfeiffernek. És úgy udvarol, hogy még azt is elhisszük, ez nem film, és a nagy szerelmek a hétköznapokban bárhol mgszületnek, még olyan emberek között is, akiknek a szíve össze-vissza van törve.

Krumplirózsa (Frankie and Johnny, Paramount Pictures, 1991)

4.

Amikor elhittük neki, hogy vakon szereti a nőket, az Egy asszony illata című moziban úgy beszél a nőkről, hogy a könnyünk is kicsordul. Ha létezik még olyan ember a földön, aki nem látta ezt a filmet, akkor most azonnal pótolja be! A vak katonatiszt megformálásáért Al Pacino Oscar-díjat kapott 1993-ban.

Egy asszony illata (Scent of a Woman, Universal Pictures, 1992)

5 .

Amikor biztosított bennünket arról, hogy ha ő volna a sátán, azonnal eladnánk neki a lelkünket. Ehhez a filmhez talán magyarázat sem szükséges, Az ördög ügyvédjében meggyőződhettünk róla, hogy ő az ördög tökéletes megformálója... és valóban halhatatlan:

Az ördög ügyvédje (The Devil's Advocate, Warner Bros, 1997)

Nektek melyik a kedvenc Al Pacino filmetek?

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Andrea Raffin