-

 A kínai asztrológia holdévek szerint számol, így nyugati megfelelőjéhez hasonlóan szintén tizenkét házból áll, tizenkét különböző állatövi jeggyel, ám azok nem havonta, hanem évente váltakoznak. Egy teljes ciklus tehát hatvan évig tart, illetve az egyes éveket színesíti az öt elem (fém, víz, fa, tűz, föld) váltakozása. Ez az jelenti, hogy mindenki tizenegy évig üldögélhet boldogan a babérjain, ám amikor ismét a saját zodiákus jele lesz az év állata, akkor legjobban teszi, ha különféle megelőzési praktikákkal él.

Idén tehát a Majom év szülötteinek kell extra óvatossággal eljárniuk, ők lesznek azok, akik megharagítják Tai Suit, a Kor Istenét és ezzel magukra vonják annak sötét átkait és csapásait. Azért ’68-as, ’56-os, vagy 1980-as szülöttként most nehogy első pánikrohamodban gyorsan kilövesd magadat a Holdra! Létezik egy-két tutibiztos praktika, amivel elkerülheted a tizenkét hónapon át ívelő balsorsot. Ötezer év tapasztalata nem tévedhet, íme, a garantáltan biztos balszerencsét elűző recept!

Először is azon nyomban dobj el kapát, kaszát, és ránts magadra valami pirosat! Ez lehet egy karmazsin sál, egy bíbor bugyi, egy csinos, meggyszínű öv, skarlátszín karkötő, esetleg zokni, netán bajuszkötő. Vagy követheted Szentesi kollegina példáját, és kenhetsz magadra szívtipró vörös rúzst is. A lényeg a színben van! A kínai kultúrában ugyanis a piros a legszerencsésebb szín, gazdagságot, hűséget, sikert és boldogságot hoz viselőjének, távol tartja tőle a gonosz szellemeket és a rosszat. De vigyázat! A játékszabály kimondja, hogy önmagában nem elég, ha piros bugyogóban masírozol egy teljes éven keresztül! A szerencsehozó piros tárgyat nem veheted meg csak úgy, magadnak. Kizárólag akkor érvényes, ha ajándékba kapod egy baráttól, rokontól vagy házastárstól! Úgyhogy bátran neki lehet állni rágcsálni a párod fülét egy piros Ferrariért, vörös lakkcipőért... vagy (persze csak a biztonság kedvéért) egy rubintos gyűrűért.

A piros kiegészítő mellett pedig nem árt a jade-kő viselete sem, szintén a balszerencse elkerülése miatt. Jade-gyűrű, fülbevaló, karkötő... csak szerényen, bármi jöhet!

De nehogy nagyon nekikeseredj a lehetséges katasztrófák, feltételezhető balszerencsék kilátása miatt! Inkább gyorsan elárulom, hogy ha Majom a kínai csillagjegyed, az (majdnem) csupa jót jelent – feltéve persze, ha túléled ezt az évet! Ezek szerint gyors észjárású, intelligens, kíváncsi, találékony, lelkes és magabiztos társasági embernek születtél, aki remek kvalitásait pompásan tudja mind a karrierje, mind a magánélete területén kamatoztatni. Élénk, rugalmas, sokoldalú természet vagy, akinek őszintesége és kedvessége abszolút garancia a sírig tartó boldog, szerelemteljes párkapcsolatra. (Khm, rólam, beszélsz, Borcsa? Én ugyanis a Majom évében születtem! Both Gabi, olvasószerkesztő.)

Azért hogy el ne szállj nagyon az irigylésre méltóan jó adottságaidtól, sietve azt is hozzáteszem, hogy a Majom évének szülöttei lobbanékonyak, gyanakvóak, ravaszak, önzők, arrogánsak is lehetnek, akik hajlamosak lenézni embertársaikat. Ejnye! (Ja, nem, bocs! Akkor mégsem a Majom évében születtem! Both Gabi, olvasószerkesztő)

Végül pedig a többi állatövi jegy szülötte is jobban teszi, ha résen van a következő februárig, amikor a Majmot felváltja az őszinteségéről és eleganciájáról híres Kakas! Az előrejelzések szerint ugyanis a pénzügyeink kockázatosabbak lesznek 2016-ban, a mindennapi élet eseményei pedig szeszélyesen válthatnak előjelet, a pozitív, örvendetes történések könnyedén katasztrófába csaphatnak... és fordítva. A lényeg, hogy idén aztán tényleg bármi megtörténhet! Úgyhogy kapaszkodj bele a jade-köves gyűrűdbe, miközben a piros Ferrariban száguldozol, és szurkolj, hogy ne érjen semmi baj!

Fiala Borcsa

Felhasznált cikkek: ITT, ITT

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Flickr/Delete