WMN KNYHA
WMN KNYHA

Betakargatott malackák: a legjobb snack gyereknek és felnőttnek pár perc alatt

WMN KNYHA – 2023.12.17. – TF

Pár perc munka, fél óra sütés, az eredmény pedig egy boldog család.

Ahol kimaxolják a bulgurt – isteni, gyorsan elkészíthető ételek Isztambulból

WMN KNYHA – 2023.12.15. – TÉZS

Ellerine sağlık!, azaz jó egészséget a kezednek! A törökök ezzel a jókívánsággal köszönik meg a szakácsnak a főztjét, írja szerzőnk, aki Isztambulból Mexikóvárosba költözött, de a török konyha számára legkedvesebb receptjeit magával vitte, és most megosztja velünk is:

Tízperces tízóraik

WMN KNYHA – 2023.11.19. – TF

Gyorsabb megcsinálni, mint megenni. Na jó, nagyjából.

Szívderítő emlékké emelt étkezés – végigettük a Platán két Michelin-csillagos gasztroszínházát

WMN KNYHA – 2023.11.18. – FB

Amikor a bendőbe került étel a szívedig hatol – D. Tóth Kriszta és Fiala Borcsa elutazott Tatára, hogy megnézzék, a két Michelin-csillagos Platán Gourmet teátrális megközelítése mit is tud valójában, és hogyan fest egy fine dining grenadírmars.

Lehet-e egy kanapévacsora fine dining? (Lehet.)

WMN KNYHA – 2023.10.28. – DD

Miől fine dining a fine dining? A helytől? A séftől? Az alapanyagoktól? Az adagok méretétől? Az árától? A Michelin-csillagtól? Vagy attól, hogy te, a vendég megadod a módját? A gasztroszakmában egy ideje formálódik már a párbeszéd arról, hogy mitől is fájn a dájning… Ebbe a diskurzusba szállt most bele Dián Dóri kollégánk egy otthoni kanapévacsorával.

A két éhes olasz, akik megtanítanak az ételek (és az élet) élvezetére

WMN KNYHA – 2023.10.24. – FR

Egy szeretetteli műsor, ami elhiteti veled: la vita è bella.

Kaktuszlecsó: így készül a magyar–mexikói fúziós konyha remeke

WMN KNYHA – 2023.10.21. – TÉZS

Legendák szólnak róla, és még az íze is remek: minden, amit Mexikó sokoldalú növényéről, a fügekaktuszról tudni érdemes – recepttel!

„A főzelékkel szembeni ellenérzés egy menzalétből hozott trauma” – Beszélgetés Főzelékes Ferivel, aki még a sárgaborsót is megszerettette velünk

WMN KNYHA – 2023.10.14. – FB

Főzelékes Feri mára elmondhatja: a küldetést, amit maga elé állított, teljesítette, hiszen gyakran kap olyan üzeneteket (még távoli falvakból és borsodi menzákról is), hogy valaki épp miatta, az ő receptjein keresztül szerette meg a főzeléket, a magyar konyha mostohagyerekét. Úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy valami új kihívás után nézzen, amiről most nekünk is mesélt.

< 1 2 3 4 5 6 7 >