Júzer
Júzer

Lehet-e tényleg valóságos a közösségi média? – Megérkezett a BeReal.

Júzer – 2022.01.17. – KC

Itt az idő, hogy filterek nélkül használjuk a közösségi médiát – ezt üzeni a BeReal.

#neviddki – Pontosan mire vonatkozik a magántitok és a levéltitok az online térben?

Júzer – 2022.01.14. – TF

Kifotózott csetbeszélgetések, privát csoportokból kivitt posztok – ezek részei az aktív online életet élők mindennapjainak. De mik a szabályai az online beszélgetések, posztok továbbosztásának? Kifotózhatok egy üzenetváltást, és elküldhetem valaki másnak? Szakértőkkel beszélgettünk.

Ha szorongást kelt benned a közösségi média, lehet, hogy rosszul használod – Nyáry Luca tippjei a tudatos jelenlétért

Júzer – 2021.12.03. – NyL

A közösségi média nem ördögtől való, sőt építhet, inspirálhat is minket – feltéve, ha tudatosan használjuk. Ebben segít Nyáry Luca kisokosa: hogyan éljünk vele úgy, hogy a mentális egészségünk ne lássa kárát.

Ma már semmilyen tartalom nincs ingyen – A „kiflilopástól” a fizetőkapuval elérhető tartalmakig

Júzer – 2021.12.01. – TF

Talán ma már mindenki tudja, hogy a legegyszerűbbnek tűnő videós tartalom előállításához is kell pénz és munka, valahogy mégis az az elvárás, hogy „a neten” megkaphassuk ingyen. De biztos, hogy ingyen van az, amiért a megtekintés pillanatában nem fizetünk pénzzel? Dr. Guld Ádám médiakutatóval és Veiszer Alinda tartalomgyártóval beszélgettünk a netes tartalmak pénzügyi hátteréről.

Okostelefont adni egy gyerek kezébe olyan, mintha elé tennéd a világ minden jó és rossz dolgát, hogy válogasson

Júzer – 2021.11.30. – TF

A legtöbb gyereknek tízéves kora előtt saját okoseszköze van – hiszen ma már (főleg a Covid óta) kell a tanuláshoz, ráadásul mi, szülők is rengeteget használjuk a készülékeinket, gyakran a szemük láttára. De nincs az a gyerekmód, ami egy kíváncsi tízévest megvéd az internet minden szemetétől, ideértve az online bántások különböző formáit és a kamuinformációkat. Rémült könyvajánló egy internetestartalom-gyártó anyától.

Egy kicsit mindannyian gémerek vagyunk – Félreértések és tévhitek a számítógépes játékok világával kapcsolatban

Júzer – 2021.11.25. – DD

Hogyan lesz délutáni „kockulóból” hivatásos gémer? Igaz-e, hogy minden játékos elhízott, pattanásos tinédzser, aki a napfényt csak a netről ismeri? Vannak-e lányok is az e-sportolók között? Egy titokzatos, izgalmas világba pillanthattok be Dián Dóri ajánlójának segítségével:

Tá ti tá ti, ti ti, tá tá – Minden, amit a morzekódról tudni szeretnél

Júzer – 2021.11.04. – DD

Az ebéd közben az agyadat is megtornáztatnád? Hagyd a keresztrejtvényt, inkább tanuld meg a morzekódot, ami sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

Etnikai koktél álszentséggel kikeverve – Ezért megvalósíthatatlan és káros is a tökéletes Instagram-arc

Júzer – 2021.11.03. – GF

Megint egy olyan szépségideált kergetünk, aminek természetes adottságokkal valójában nem lehet megfelelni… ahhoz ugyanis többféle etnikum vonásait kellene egyesítenünk.

< 1 2 3 4 5 6 7 >