Júzer
Júzer

Játék a tökéletlenséggel: analóg fényképezés a digitális világban

Júzer – 2022.09.04. – PZs

Ma már bárki pillanatok alatt jó minőségű képeket készíthet, se komoly felszerelés, sem pedig különösebb tehetség nem kell hozzá feltétlenül, csak egy jó telefon. De akkor mégis mi vesz rá egyre több embert, hogy (újra) megismerkedjen az analóg technikával, illetve kamerákkal? Hogy saját sötétkamrát alakítson ki a lakásában, vagy lejárt szavatosságú filmekkel és egymásra exponálással kísérletezzen? A régi dolgok iránti nosztalgikus rajongásról van szó, esetleg valami többről?

Az anyagi javak és a látszólag tökéletes élet kirakatba pakolása mára inspiráló helyett képmutató és mesterséges lett

Júzer – 2022.08.29. – NyL

Hazai hírességeket buktat le, és az influenszerkultúra hamisságát, felszínességét kritizálja egy magyar oldal, amiről Nyáry Luca írt a következő cikkben:

Videójátékok, amikben senkit sem kell lelőni – Ezzel a 4 stresszmentes játékkal garantált a szórakozás

Júzer – 2022.07.16. – PL

A gamervilág olyan sokszínű, mint maguk a játékosok is benne. De milyen lehetőségei vannak annak, aki nem bírja az adrenalinfröccsöt okozó, stresszes, agresszív videójátékokat? Polner Laura most megmutatja:

Az On the Spot két alkotója az elmúlt 15 évről: Fontos volt, hogy a kameráinkkal a legközelebb jussunk az adott pillanat igazságához

Júzer – 2022.07.13. – KC

Gondoltátok volna, hogy Cseke Eszternek és S. Takács Andrásnak sokat kellett házalnia, míg valaki meglátta a fantáziát bennük, és sorozat válhatott az On the Spotból? Többek között erről meséltek a Magenta legújabb podcastjában.

„Mindennaposak voltak a posztok arról, hogy valaki nem akar tovább élni, vagy arról, miként rejti el a hegeit” – Ilyen volt a Tumblr

Júzer – 2022.07.11. – PL

Polner Laura, „extumblis” mesél arról, mit jelentett neki ez a felület, mit kapott tőle, és milyen veszélyei voltak:

Bőség zavara – Egyre gigászibb a streamingszolgáltatók kínálata, kérdés, hogy ez jó-e nekünk

Júzer – 2022.06.30. – KC

Mennyit költ az átlag magyar felhasználó streamingszolgáltatásra? Hogyan alakították át az új szereplők a kábeltévéhez és a mozihoz való viszonyunkat? Tényleg lehúzhatja a rolót a Netflix? Mit néznek a különböző generációk? Krajnyik Cintia Guld Ádám médiakutatóval járt utána ezeknek az izgalmas kérdéseknek.

Aljas, rohadt, mocskos dolog... és bűncselekmény – Lányrokonok, barátnők meztelen képeinek feltöltésére biztatnak egy közösségi oldalon

Júzer – 2022.06.10. – GySz

Ritka gyomorforgató ügy jutott a tudomásunkra. Bejelentést tettünk. Nyomozás lett belőle. Dr. Gyurkó Szilvia fontos írása a hasonló visszaélések megítéléséről és körülményeiről:

„Az informatika lehetőséget ad arra, hogy visszanyerjünk valamit az elveszített önállóságunkból” – Mi az a digitális akadálymentesség? (podcastajánló)

Júzer – 2022.05.30. – DD

Nemcsak a fizikai világban fontos, hogy akadálymentesítsük a környezetünket, hanem ugyanilyen elengedhetetlen, hogy a digitális térben se ütközzenek akadályokba azok, akik valamilyen testi kihívással élnek. Erről szól egy igazán érdekes podcast, amit Dián Dóri ajánl nektek:

< 1 2 3 4 5 6 7 >