wmn - hiventures

2014-ben újra találkoztam az egyetemi nagy szerelmemmel (Balogh Péter – a szerk.), és elhatároztuk, hogy mi együtt szeretnénk csinálni valamit – meséli Balogh-Mázi Mária.

Ezután hívták közösen életre egy befektető céget, amely harminc startupvállalkozásnak nyújt segítséget. Ennek köszönhetően egészen közelről látták, hogy a startupok kiélezett, anyagi nehézségekkel, nagy küzdelmekkel induló világában mennyire nehéz megtalálni a megfelelő munkatársat. Olyat, akiben valóban hosszú távon gondolkodhatnak a cégek. A helyzet megoldására, segítésére indították el a DreamJo.bs oldalt, ahol minden cég ingyenesen és egészen egyedi módon mutathatja meg magát a leendő munkavállalóinak.

Természetesen idővel kiderült, hogy ez a probléma nem csupán a startupok világában van jelen, így mára már számos más cégnek is van saját felülete az oldalon. Nem szokványos bemutatkozás ez a munkaadók részéről: azon túl, hogy lehet látni a csapatot, az irodát, a kedvenc tárgyaikat, még az is kiderül, hogy a már ott dolgozó kollégák mit gondolnak a cégről, tartanak-e közös bulikat, szeretik-e az együtt töltött időt. Így a munkakereső sokkal könnyebben átlátja, hogy egyáltalán számára érdemes-e jelentkezni az adott céghez.

Maja szerint egy kicsit olyan ez, mint a párkeresés az interneten… ahol egy-egy pár szavas jellemzés, név és fotó legfeljebb az első benyomásra elegendő, arra nem, hogy tényleg a neked megfelelő társat találd meg: „Nem kell, hogy ezer másik ember szeressen engem, elég az az egy, akit én szeretek.

És valóban, ahogy a magánéletben, úgy a munka világában sem jó, ha gyakran kell elköltöznie valakinek „élete párjától” és keresni mást. Mindkét fél hosszú távú szövetségre vágyik, ehhez pedig nagy segítség, ha már az indulásnál is többet tudnak egymásról. A cégek bemutatkozó oldalainak létrehozása nemcsak ingyenes, de a DreamJo.bs-kollégák segítenek is ezek létrehozásában, a szövegek kidolgozásában is.

Majáék vállalkozása tehát egy olyan munkaközvetítő oldal, ahol hosszú távra lehet tervezni. Mert – ahogy a szlogenük is mondja –: „Minden munkahely valaki számára álommunkahely, és minden munkahely számára létezik álommunkatárs”.

Ha úgy gondolod, hogy a 2019-ben Balogh-Mázi Mária és a DreamJo.bs érdemli meg az Év Női Startuppere-díjat, akkor szavazz rá itt: