1. 1SE

Tavaly már részletesen bemutattuk a fiatal startuppert, aki kitalálta, hogy rögzíteni fog minden egyes napból egy percet, hogy ne maradjon le életének szép pillanatairól. Ha új év, akkor itt az idő, hogy elkezdd te is ezt a projektet. Az 1SE alkalmazással, fotókat (vagy úgynevezett „snipeket”), azaz egy másodperces videókat készíthetsz, amelyekből majd 2018. december 31-én egy egész éves, 365 másodperces videó áll össze. 

2. Money lover – Fogd meg a pénzt!


Ha hó végén nem látod, hogy hová csordogált el a fizetésed, és már egyenesen zaklatod a pénzügyest, hogy mikor utalnak, na, akkor ez az alkalmazás csak rád vár. Oké, meg mindenki másra, aki szeretné látni, hogy mire költ, mennyit, és hogyan lehet jobban megfogni a költségeket. Ez a kis zsebkönyvelő – felhasználóbarát módon – átfogó elemzést készít a bevételeidről, kiadásokról, és visítozik veled, ha átléped az anyagi határaidat. A malac csak hab a tortán. 

3. Kell a dohány? – Újévi fogadalmad garantáltan teljesül

Ha te is megfogadtad, hogy idén leszoksz a dohányzásról, akkor a „Kell a dohány?” alkalmazást ajánlom neked. Mindamellett, hogy megmutatja, mennyit spórolhatsz a leszokással, folyamatosan végigkövetheted egészséged javulását: az alkalmazás informál arról például, hogy a leszokást követő huszonnégy órában kiürül a szervezetből a szén-monoxid, negyvennyolc órával később a nikotin is teljesen kiürül a szervezetből, az íz- és szagérzékelés pedig javul. A következő napokban kitágulnak a légutak, könnyebbé válik a légzés, hét hét alatt javul a vérkeringés és a szív teljesítőképessége… Csak egy dolgot hiányolok, hogy arra a kritikus első három napra nem reagálnak valamilyen kreatív, vicces ötlettel, amikor épp a plafonon vagy, mert nem gyújthatsz rá. Akárhogy is, jó löketet tud adni ez az alkalmazás, ha le akarsz szokni. Hajrá!

4. Glympse – Na, mi a helyzet? 

A helyzetmegosztó alkalmazások sokszor vitákat váltanak ki. Lehet szeretni, lehet utálni, de a XXI. század egyik kulcsfontosságú kérdését mintázza: mennyire válhat életem részévé egy alkalmazás, mennyi infót adhatok magamról, és persze az is, hogy biztonságot ad-e az okostelefon? A Glympse segítségével megoszthatod a helyzeted – azzal és annyi időre, amennyire te szeretnéd. Például, ha épp hazafelé tartasz késő este egy buliból, küldhetsz egy engedélyt a rokonaidnak, hogy elindultál. Vagy ha késésben vagy, dugóba kerültél, először megy el a kölyök különórára egyedül… és így tovább. Nem akarjuk minden lépésünket megosztani mással, mégis számos olyan helyzet alakulhat ki, amikor mégis tök jól jönne. Na, most itt van egy, ami ezt az igényt is kielégíti. 

5. Lake – Felnőtt színező őrültek figyelem!

Az utóbbi időkben terjedtek el a felnőtt színezők, ami a hype lecsengése után sem tűnt el a piacról, sőt tovább eszkalálódott. Méghozzá több különböző alkalmazásban. A tavalyi év egyik legtrendibb ilyen appja – az Apple ajánlásával – a Lake, amiben csodás grafikákat színezhet ki az, aki bolondul ezekért. Mindamellett, hogy baromi szép, egyszerű, felhasználóbarát alkalmazásról van szó, a sablonokat készítő illusztrátorok munkái is helyet kapnak a programban, ami egy egészen szép gesztus a készítők felé.

6. iCsekk Mobilfizetés

Ha gyűlölöd a postai sorban állást a sárga csekkjeiddel, akkor most eljött számodra a Kánaán. Miután bankszámláddal összekapcsoltad az alkalmazást, nem kell egyebet csinálnod, mint a számlán található QR-kódot megadnod, és egy gombnyomással kifizetned. Voilá!

Szőcs Lilla

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Alter-ego