-

Régen volt már laza szexkapcsolatom. Úgy gondolom, az ilyesmiből egy idő után ki is nő az ember, de vannak olyanok, akik meg nem, és képtelenek másmilyen viszonyt kialakítani. Igen, tudom, hogy rohan a világ, a barátnőiket és a barátaikat sokan úgy váltogatják, mint az alsóneműt, de mi van akkor, ha valaki képtelen másmilyen kapcsolatban elköteleződni. Mi van akkor, ha valaki simán összerezzen ettől a szótól, hogy elköteleződés.

Péter jó pali. Magas, izmos, sármos, szép karrier, klassz duma, a nők meg ragadnak rá, mint nyári legyek a légypapírra. Pont úgy. Ha egy nő belecsúszik a Péterrel való kapcsolatba érzelmileg, akkor onnan már nehezen tud egyszerűen szabadulni. Vérveszteség nélkül biztos nem.

Péter a barátom. Mármint barát barát. Mindent megdumálunk, nem köntörfalaz akkor sem, ha a nőügyeiről van szó, én meg szívesen hallgatom őt. Sokszor jókat mosolygok rajta, de tanácsot sosem adok. Minek? Úgyse fogadná meg.

A múltkor beültünk meginni egy pohár bort a kedvenc helyünkre, ahol kedvére stírölhette a nőket, miközben kidumálta az előző napi kalandját. Sok ilyen kalandja van, nem tud leállni a csajozással.

– Hidd el, nekem mindenkit meg kell dugnom, de egyik se érdekel. Viszont nálam full szerviz van, ott is alhatnak, kapnak vacsorát, koktélt, frissítőt, amit kérnek, tiszta törölközőt, összebújást. Reggel meg hívok nekik taxit, vagy hazaviszem őket. Aztán csak akkor hívom fel megint, ha éppen hozzá van kedvem, vagy nincs másik. Ez a csaj például horkolt. El is ment tőle a kedvem. Hatkor felébredtem a zajra, és nem bírtam visszaaludni. Kimentem a nappaliba, megvártam míg felkel, főztem neki kávét, aztán hazavittem Törökbálintra. Messze lakik, igen, de legalább kiszellőztettem a fejem. Én nem vagyok velük paraszt. Rendes vagyok. Mindenki jól jár. És nem hinném, hogy ő többet akarna. Tudja, ennyit kap. De azt becsülettel. Koszt és kvártély, full szerviz.

- De akkor már nem volna mindegy, ha járnál is vele?

- Nem, mert hiányzik belőle az a valami. Szellemileg képtelen kielégíteni... tudod, az agyamat. De a szex az elég jó. Királyul furulyáz.

Két ital közben megszámoltam, hogy engem hány férfi nem volt képes „szellemileg kielégíteni". Jó, mondjuk velük én lefeküdni sem akartam.

Ennyire másmilyenek lennének a férfiak? Milyen érdekes, hogy ők ekkora zsenialitással külön tudják választani a szexet és a szellemiséget. Vagy léteznek olyan nők is, akik tudnának így használni egy férfit? Egyáltalán, Péter használja-e ezeket a lányokat? Hiszen bármelyikük bármikor mondhatná azt, hogy köszönöm, de nem kérek ebből. Miért nem mondják? Talán azt remélik, hogy majd ők, csak ők megváltoztatják Pétert? És ő, Péter, akkor miért nem visz haza olyan nőt, akiről tudja, hogy agya is van? Csak tán nem tart tőlük?

Gondolkodtam azon, vajon milyen nő való a barátomnak, egy ilyen nyertes fazonnak, aki intelligens is (tényleg az), nem csak vonzó. Közben három csaj vigyorgott ránk a bárpult túlsó oldaláról, Péter meg odakacsintott, jelezve ezzel nekik, hogy Helló csajok, gyertek bátran, ő nem a barátnőm.

Tudtam, hogy aznap sem alszik egyedül, valakinek megint jár majd a szex meg a koszt és a kvártély. És nem tudtam eldönteni, hogy ezek a csajok mennyire vannak tisztában azzal, hogy lehetetlen lesz megnyerniük ezt a partit úgy, hogy nem csak a testével fekszenek le. Hanem az agyával is.

- És ki az, akivel szellemileg is egy síkon mozogtok?

- Például te! Csak te nem akarsz velem lefeküdni.

 Szentesi Éva

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/vgstudio