1. Mi jelenti számodra a tökéletes boldogságot?

Ha az ember megtalálja a békét saját magával. Harmóniában élni önmagunkkal, nyugalomban.

2. Mi a legnagyobb félelmed?

Hogy elveszítem a kontrollt a dolgok felett. Hogy nem látok esetleg tisztán, és rossz döntéseket hozok.

3. Mi az a tulajdonságod, amit nem szeretsz magadban?

Borzalmasan türelmetlen vagyok.

4. Mi az a tulajdonság, amit nem szeretsz másokban?

A hazugság. A hazug ember nem meri képviselni a saját véleményét, ezért félrevezet másokat, hogy nehogy kényelmetlen helyzetbe kerüljön. Gerinctelen és gyáva dolognak tartom a hazugságot.

5. Melyik élő embert csodálod leginkább?

Katalin hercegnőt. El sem tudjuk képzelni, milyen nehéz lehet megfelelni egy olyan környezetnek és világnak, amibe egyszer csak bekerült és nem beleszületett. Mindig topon kell lennie, mindig tökéletesen kell kinéznie, és mindig nagyító alatt éli az életét, folyamatos véleményezésnek van kitéve. Elképesztő lelki ereje lehet a nőnek.

6. Mi a legnagyobb extravagancia az életedben?

A családom támogatása. Gyerekkorom óta támogattak és mellettem álltak akármit is csináltam. Nem hagytak „meghülyülni” a hírnévtől és megtanítottak arra, hogyan kell biztosan állni a földön, bárhol legyen is az ember. Végtelenül hálás vagyok érte.

7. Milyen a lelkiállapotod most?

Kezdek megnyugodni. Egy másik országban élek éppen, nyilván tele vagyok bizonytalansággal, hogy megállom-e a helyem. Az eleje nagyon nehéz volt, mert folyton bizonytalankodtam és megkérdőjeleztem magam. Most már elkezdett minden letisztulni, és alakulnak a dolgok, talán még jobban is, mint terveztem. Gyakorlom a türelmet, és megpróbálom nem siettetni a dolgokat. Mindenhez idő kell, addig pedig figyelni kell és tanulni.

8. Melyik az a tulajdonság, amelyet leginkább túlértékelünk?

A szépség. A mai világban valahogy a külső és a külsőségek lettek a legfontosabbak. A látszat. Mindenki kifelé él, és azt figyeli, hogy mit gondolnak róla mások. Sokszor rosszul látjuk önmagunkat, mert nem arra figyelünk, hogy nekünk mi a jó, és hogy jó, hanem a másiknak szeretnénk megfelelni.

9. Mikor fordul elő, hogy hazudsz?

Nem szokásom hazudni. Olykor picit ferdítek a tényeken. Például, hogy kis popcornt ettem a moziban nagy helyett.

10. Mi az, amit a legkevésbé szeretsz a külsődben?

A hízásra hajlamos alkatomat. Nagyon szeretek enni, és gyorsan tudok hízni, ezért rengeteget sportolok, hogy kompenzáljak. A lábaim lehetnének vékonyabbak. Túl sok olyan sportot űztem fiatalabb koromban, ami erősíti a lábakat, síelés, vívás, tenisz. De legalább izmos vagyok. Szerintem egy idő után az ember megtanulja elfogadni és megszeretni a testét úgy, ahogy van. Persze mindent tőlünk telhetőt meg kell tenni, hogy a legjobbat hozzuk ki abból, amit a természet alkotott.

11. Melyik élő embert tartod a legkevesebbre?

Nem tudok senkit sem mondani. Én nem nézek le senkit. Mindenkinek megvan a maga keresztje, és a magyarázata, hogy miért lett olyan, amilyen. Akit nem kedvelek, arra nem figyelek oda.

12. Mely tulajdonságot tartod a legfontosabbnak egy férfiban?

A bátorságot és a magabiztosságot. Egy nő tudjon támaszkodni egy férfira. Elvégre ő az erősebb.

13. Mely tulajdonságot tartod a legfontosabbnak egy nőben?

A gyengeséget és a magával szembeni igényességet.

14. Melyik az a szó vagy kifejezés, amelyet túl gyakran használsz?

A „szerintem” és a „nem tudom.” Mert senkire sem szeretném ráerőszakolni a véleményemet, pedig mindig van véleményem, de sokszor várnak tőlem választ olyan dolgokra, amikre nem tudok rögtön válaszolni. Az utóbbitól szeretnék megszabadulni, csak nem tudom, hogy sikerül-e…

Fotó: Penziás Nikolett

15. Mi vagy ki életed legnagyobb szerelme?

Határozottan az állataim. Honey a kutyám és Dani a lovam. Elmondhatatlan az az érzés, amit ki tudnak váltani belőlem. Olyan egyszerű és őszinte szeretet, ami érdek és feltétel nélküli és folyamatos viszonzással jár. A szerelemhez hasonló, csak ez sosem múlik el, és mindig ugyan azon a hőfokon lángol.

16. Mikor és hol voltál életedben a legboldogabb?

Ez nagyon nehéz kérdés. Sokszor és sok helyen voltam igazán boldog.

17. Ha választhatnál, melyik emberi képességet, tehetséget birtokolnád legszívesebben?

Fotografikus memória és gyorsolvasás.

18. Ha egyetlen dolgot megváltoztathatnál önmagadon, mi lenne az?

Ha a külsőmről van szó, akkor tíz centivel hosszabb lábszárakat szeretnék. Ha belső, akkor a türelmetlenségemtől szabadulnék meg.

19. Mi eddigi életed legnagyobb teljesítménye?

Egy tévés felvétel során pár órát kaptam arra, hogy megtanuljak egy négyoldalas monológot. Elsőre felvettük, hiba nélkül. Hét percen keresztül beszéltem folyamatosan. A mai napig nem tudom, hogy csináltam.

20. Ha létezik halál utáni élet, te miként vagy kiként térnél vissza legszívesebben?

Ez nehéz kérdés. Állat azért nem szeretnék lenni, mert lutri, hogy kihez kerülsz, vagy milyen körülmények közé. Ez legyen meglepetés.

21. Hol élnél legszívesebben a világon?

Egy hatalmas birtokon, valahol északon, rengeteg állattal.

22. Mi a számodra legértékesebb tulajdonod?

Az állataim. Tárgyakhoz nem tudok ragaszkodni, ráadásul mindent elveszítek.

23. Mit tartasz a legmélyebb gyötrelemnek?

Önmagunk megkérdőjelezését és a bizonytalanságot. Az önostorozásnak semmi értelme.

24. Mi a legkedvesebb elfoglaltságod?

A lovam hátán az erdőben, a kutyámmal mellettünk.

25. Mit tartasz a legszembetűnőbb tulajdonságodnak?

A kitartásomat és a bátorságomat.

26. Mi az, amit a legnagyobbra értékelsz egy barátodban?

Hogy ott van a bajban. Bármikor legyen is az. Hogy százhuszonhatodszor is meghallgatja a problémádat ugyanazzal a megértéssel, törődéssel és türelemmel, mint először, és addig beszél a fejednek, míg el nem múlik.

27. Kik a kedvenc íróid?

Dosztojevszkij és Tolsztoj. Toronymagasan. Fjodor, ha ma élne pszichoanalitikus és terapeuta lenne, Lev pedig többszörös Oscar-díjas operatőr.

28. Ki a kedvenc irodalmi vagy filmbéli hősöd?

A Forrest Gumpot nagyon szeretem. Az ártatlan naivitását és lelki szabadságát. A bátorságát és a magába való hitét. És Rhett Butler az Elfújta a szélből, ő minden nő álma.

29. Melyik történelmi alak áll hozzád a legközelebb?

Jane Goodall. Hihetetlenül nagyra tartom, amit az állatokért tesz, és ahogy a nyelvükön beszél. Ha valaki bőrébe belebújnék egy napra, biztosan ő lenne az.

30. Kik a te valódi, hétköznapi hőseid?

Az ápolók. A betegség egy szörnyű dolog. A betegnek, a családnak főleg. De ott vannak azok az emberek, akik azért vannak, hogy segítsenek. Nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is. Elképzelhetetlenül nehéz lehet megélni a mások fájdalmát, mégis akár saját életüket alárendelve végzik a dolgukat, és segítenek az öregeknek és a betegeknek. És nyilván nem a pénzért csinálják, hanem elhivatottságból. Vannak emberek, akik segíteni születtek. Csodálatra méltó.

31. Melyek a kedvenc neveid?

Honey és Dani. Már megint az állataim jutnak eszembe…

32. Mi az, amitől a legjobban irtózol?

A kosztól és a rendetlenségtől. Az ápolatlan emberektől.

33. Mi az, amit a legjobban sajnálsz a múltadban?

Sokszor hoztam rossz döntéseket, kapkodva, meggondolatlanul és elhamarkodottan. Sajnálom, hogy nem spanyol szakos gimnáziumba mentem, hanem egy közgazdasági középiskolában herdáltam el négy évet úgy, hogy nem is értettem, amit tanultunk. Egy dolog miatt volt jó, a barátnőim, akikek ott ismertem meg, a mai napig a legközelebb állnak hozzám.

34. Hogyan szeretnél meghalni?

Azt nem tudom, csak azt, hogy hogy nem. Autóbalesetben nem szeretnék meghalni. És hosszan tartó, fájdalmas betegségben sem.

35. Mi a mottód?

„Megtörténhet bármi, hogyha hagyod”, ezt Mary Poppins mondja a darab végén. Nyitottnak kell lenni, és észre kell venni a lehetőségeket. Mindent meg kell tenni, ami tőlünk telik, és aztán elengedni, és hagyni, hogy gyümölcsözzön az elvetett magocska.

Borítókép: Csibi Szilvia

Fotó: Penziás Nikolett