Ha egy gyerekkori álom valóra válik...

Kicsit robotos mozgású, „kutya-kamukaját” eszik, meglehetősen furcsán:

Ő Toco, egy japán férfi, akinek a valódi énjéről nem lehet sokat tudni, különleges hobbijáról viszont igen.

Toco ugyanis már gyerekként arról álmodozott, hogy egyszer állattá válik, és az összes megtakarítását abba fektette, hogy ezt meg is valósítsa. „Emlékszel a gyerekkori álmaidra? Szuperhős akartál lenni vagy varázsló. Én emlékszem, hogy azt írtam az iskolai fogalmazásomba, hogy kutya szeretnék lenni, aki kint sétál. Mióta az eszemet tudom, ez jár a fejemben. Szerintem ebben az átváltozás vágya is benne van.”

Hogy ezt tényleg kivitelezhesse, nemcsak temérdek pénzt költött, de sokat várt is a jelmezére, a Zeppet nevű japán cég ugyanis 40 nap alatt készítette azt el. Ők egyébként filmekhez és reklámokhoz készítenek speciális maskarákat, szóval nem valószínű, hogy ez volt az első furcsa megrendelésük. A cég munkatársa elmondta, hogy

számtalan szögből készült fotókon tanulmányozták hozzá a border collie-k (szerintünk inkább skót juhász) szőrének természetes állását, hogy egészen hasonló legyen a végeredmény. Hát, a videókat elnézve nem is a szőr állása teszi kifejezetten szürreálissá ezt a dolgot, hanem az emberkutya mozgása.

Pedig a jelmezkészítők külön megvizsgálták, hogyan lehet megvalósítani a négy lábon járó kutyamozgást úgy, hogy egy ember van a szőr alatt.

A kinti sétát amúgy csak azután merte megvalósítani, hogy a négy fal között alaposan begyakorolta a kutyamozgást. Azt nyilatkozta, azért pórázzal indult neki, mert az emberek nagyon meglepődnek a látványától. Izgult és ideges volt, amikor először ment az utcára kutyaként, de a videó alapján jól sikerült a kísérlet.

Nem véletlenül nem tudjuk, ki Toco a való életben

A jelmez alatt rejtőző férfi ugyanis fél a negatív kommentektől, amiből kapott is jó néhányat.

Van, aki szerint ez biztosan valami bizarr szexjáték, más megjegyezte, hogy ezt a pénzt terápiára is költhette volna.

A kutyaember pont ezek miatt a reakciók miatt nem fedi fel magát: „Szomorú vagyok, hogy mások ezt gondolják. Szeretem az állatokat, élvezem, hogy eljátszhatom, egy collie vagyok. Ez a hobbim, úgyhogy folytatom. Boldoggá tesz, és vannak más emberek is, akiknek örömöt szerzek vele.”

jelmez kutya border collie kutyaember
Forrás: YouTube/ Állat akarok lenni

Gondolom, itt a csatornája közel 50.000 feliratkozójára céloz, de azért sejthetjük,  jó páran azért követik, hogy rajta nevessenek, nem azért, hogy vele. Ettől függetlenül kap olyan visszajelzéseket is, amik nagyon pozitívak: „Inspirálsz bennünket, hogy megvalósítsuk az álmunkat.” Van olyan kommentelő, aki azt mondja, hogy ő is állattá szeretne válni.

Toconak a negatív kommentek nélkül is voltak kételyei valószínűleg, ugyanis a barátainak sem nagyon számol be a különleges hobbijáról:

„Ritkán beszélek erről a barátaimnak, mert félek, hogy furának gondolnának. Ők és a családom is nagyon meglepettnek tűntek, amikor elárultam nekik, hogy néha állattá változom. Különösen azok miatt nem fedem fel a hobbimat, akikkel együtt dolgozom.

Ők biztosan úgy gondolják, fura dolog átalakulni kutyává. Ezért nem vállalom az igazi arcomat sem.” 

Egy dolog viszont biztos: egy személyt teljesen beavat élete ezen részébe is, mivel a videókon segítőként és operatőrként egy női kéz tulajdonosa látható. Szóval a környezetében sem találja mindenki furának, ami biztató.

Ti milyen gyerekkori álmotokat valósítanátok meg, ha lenne rá 5 milliótok?

Kiemelt képünk forrása: YouTube/ WION

Tóth Flóra