1.

„Néha azt gondolom, hogy hiábavaló volt a 15 év munkája (ennyit arról, hogy számít a nevelés), mert csak a gének dolgoznak…” (Zsuzsa)

2.

„Ha nincs időm reggelit csinálni, inkább nem eszik, hanem félóránként megkérdezi, mikor lesz ebéd. 19 éves.” (Renáta)

3.

„Körülbelül terhes időszakom óta tervezem az anya-lánya közös tetoválást. Erre a hálátlan ivadék hallani sem akar tetkóról meg piercingről. Kire ütött ez a gyerek?!” (Kinga)

4.

„Nekünk rendszeresen ecseteli hosszasan, hogy milyen átalakításokat tervez a házunkon a halálunk után.” (Péter)

5.

„Reggel hatkor süt mákosgubát akkora aurával a konyhában, hogy még egy kávét se lehet mellette meginni.” (Bea)

via GIPHY

6.

„Nálunk a ruházkodás és az én »fashion sense«-emnek a teljes hiánya van állandó terítéken. Azt a kis kegyetlen játékot játsszuk, hogy minden alkalommal megkérdezi, mit vegyen fel (persze szinte sírós hangon, azt tettetve, hogy segítségre szorul), majd miután összeállítok neki néhány lehetséges kombinációt, elhord mindenféle ízléstelennek, és pufogva, hogy nincs egy rendes ruhája, kitúr valamit a szennyesből, amit kombinál valami »oversize«-zal, azaz az én, avagy az apja cuccával… Na, erre, ha merészelek megjegyzést tenni, például a ruha funkció mivoltára (kilóg a derekad, mínusz két fok van…), akkor végem. De nagyon.” (Andi)

7.

„Bespájzolt néhány doboz instant tésztalevest. A házi koszt viszont láthatatlanná válik, ha dobozba és/vagy a hűtőbe kerül.” (Judit)

8.

„A 11 éves kiskamasz: Anya, mindegy, hogy mennyire vagy szőke vagy tetovált, meg menő, ha bejössz a felsős bulira, pont olyan ciki vagy, mint az összes többi szülő.” (Nikoletta)

via GIPHY

9.

„Tényleg mindenféle zenét szeretünk a férjemmel, és a gyerekek is hallgattak mindent. Egyet nem: a technót. Lehet, hogy egy két Gryllus-kazit be kellett volna áldozni anno, mert persze a veretéstől zeng a ház.” (Katalin)

10.

„Matekversenyen indul.” (Virág)

11.

„Gyermek: anya, ma mi lesz a vacsora?

Anya: tejberizs málnával.

Gyermek: Csináltad vagy vetted?

Anya (lesütött szemmel): Most csak bolti…

Gyermek: JUHUJJ!!!!

Lábjegyzet… a saját krémes valódi madagaszkári vaníliarúddal készül, citromhéjjal, fagyasztott, saját kerti érett málnával (ami a tejberizst lehűti, a málnát olvasztja).” (Katalin)

12.

„Kérdés este kiskamasz (12 éves) lányhoz: Jó lesz, ha krumplis tésztát főzök holnap ebédre?

Ő (telefonjába bújva, de jól érthetően): Ühüm…

Home office-ban megfőzöm a krumplis tésztát, csorog a nyálam, kopog a szemem, de megvárom, míg hazaér, hogy együtt együnk. Hazaér, lecsörtet a konyhába, mosolyogva tálalok, ránéz, undor az arcán…

Én: Azt mondtad, hogy jó lesz.

Ő: Tegnap. Ma már nem szeretem. (És előveszi a vésztartalék zacskós kínai levest.)” (Bernadett)

via GIPHY

13.

„Az én 17 évesem nem iszik (könyörgök, magyar anyja van!), nem cigizik (az apja albán, cigivel a szája sarkában született), nem drogozik, nagyon extrémen sóher, én ilyen karót nyelt gyereket még életemben nem láttam. Mellesleg nagyon jó pasi (ez a munkahelyemen a fiatalabb korosztály véleménye), de észre sem veszi, ha flörtölnek vele. Viszont az autó jobban ragyog, mint a konyha- fürdő-nappali. Szerintem ezt a gyereket tényleg a gólya hozta.” (Dia)

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images/m-gucci

Fiala Borcsa