Amikor egy otthon dolgozó szülővel meetingeltek, akinek a gyerekei is jelen vannak, pontosan ez a valóság

Most, miután mindenki az összes gyerekes munkatársát elképzelte a kupi közepén, félig fehérneműben, egy apuka megfogalmazta, hogy milyen ez belülről (ami egyébként egy évek óta terjedő netes mondás, csak az új helyzetre optimalizálta).

Multitasking

* Ha nincsenek gyerekeid, és el akarod képzelni, milyen dolgozó szülőnek lenni, képzeld el, hogy egy internetböngésző vagy, 2846 folyamatosan nyitott ablakkal. Valamelyikből zene is szól, de fogalmad sincs, melyik az.

Koronavírus vs. Pókember

I know the C-Virus is scary, but try working with a 4 year-old dressed like Spiderman perched on the kitchen table behind you whispering "can you hear me breathe".Day 6.

* Tudom, hogy a koronavírus ijesztő, de próbálj meg dolgozni egy Pókembernek öltözött 4 évessel a konyhaasztal tetején, aki azt suttogja mögötted, hogy „hallod, ahogy lélegzem?”. 6. nap.

Túl nagy csend

(Nincs szükség magyarázatra.)

Túl nagy csend ciki meeting verzió

Gyorsan lezuhanyoztam reggel, és amikor kijöttem a fürdőből, a gyerekem szobájának ajtaja nyitva volt, de őt nem találtam ott. Ő még totyogó, és az a típus, hogy minél veszélyesebb valami, annál szívesebben próbálja ki, úgyhogy berontottam a férjem irodájába, egy szál törülközőben. A fiam csendben nézegette a könyveit a sarokban, amit elsőre persze nem vettem észre, így a videós meeting teljes közönsége végignézte, ahogy pánikban keresem (Reddit-felhasználó).

Gyerekjóga session, sütidekorálás és vetélkedő home office mellett. Aha

* Senki nem ringatja magát jobban illúziókba, mint a szülő, aki színes napi teendőlistát készít a gyerekeinek a karanténra. (És ugyanez igaz a nyári szünetre is.)

Mert a valóság végül jó eséllyel ez lesz

* Képes vagyok gyereket nevelni képernyőidő nélkül, mint ahogy a vajat is képes lennék magam köpülni, ne őrüljünk meg.

Bizony van, amikor hullámzik a szar (csak erős gyomrúaknak!)

Stratégiai workshopot tartottam többek között az igazgatónak. A kisbabám az ölemben ült, és éppen a szilárd ételekkel való ismerkedés korszakában volt. Ennek következtében a világ legundorítóbb kakija távozott belőle, beborítva őt, engem, a számítógépemet… ami ráadásul olyan büdös volt, hogy konkrétan hánytam tőle. A mikrofonom is be volt kapcsolva. Szerencsére a csapat minden tagjának volt már nagyobb gyereke, és még emlékeztek erre az időszakra (Reddit-felhasználó).

A multitasking hátrányai

Otthonról dolgozom, a hároméves mellett, aki éppen elhagyta a pelenkát. Éppen meetinget tartottam, és folyamatosan beszéltem, amikor a gyerekem az ölembe mászott, és megpróbálta elérni, hogy figyeljek rá. Megfogta az arcomat, és maga felé fordította a fejemet. Miután nem reagáltam, fogta magát, és egyszerűen lepisilt. Amikor észleltem, a mondat közepén rohantam vele a vécére, de már mindegy volt. Ennyit a multitaskingról (Reddit-felhasználó).

Túl sokat tudtunk meg egymásról

Épp egy online meetingen voltam, amikor a fiam berohant a szobába, azt kántálva, hogy „Büdös vaginád van, büdös vaginád van!”. Egyébként nincs, de abban a korszakban van, amikor minden elé odabiggyeszti, hogy büdös (Reddit-felhasználó).

Egy kis home office nosztalgia, cuki gyerekszájjal

Végül itt elolvashatjátok, hogy hogyan élték meg a tavalyi, úgynevezett első karantént és home office-t az én gyerekeim:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tóth Flóra (@girlzonboard) által megosztott bejegyzés

Én végül is „elhoztam” őket dolgozni ma – ti hogy vagytok ezzel? És persze, ha vannak vicces-nosztalgikus „gyerekkel a munkában” történeteitek, akkor jöhetnek azok is kommentben!

Tóth Flóra

A reddites történeteket INNEN gyűjtöttem.

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images/Belinda Howell