1.

Nekem a két nagy lányom közötti lezajlott leghihetetlenebb vita abból adódott, hogy az emeletes ágy alsó részén lévő levegő kié. (Panni) 

2.

A huginak szebben tekeredett a majonéz, ahogy nyomtam a flakonból. (Krisztina)

via GIPHY

3.

A nagyobbik lány táborban volt, a kisebbik otthon, amikor elkezdett sóhajtozni: még veszekedni is jobb, mint unatkozni! (Mária)

4.

Összepucérozza a nappalit! (Petra)

5. 

Síró gyerekem, aki a szemem láttára esett le önmaga bénasága okán a kanapéról, azonnal megjelölte bántalmazóként az emeleten tevékenykedő testvérét. (Dorka)

via GIPHY

6.

Azon vitatkoztak, hogy Rex felügyelő kutya, vagy egy kutyaruhába öltözött színész. (Katalin)

7.

Ki pukizott büdösebbet. Tipikus pasik. Büszkék rá, és utána képesek azon összeveszni, kié büdösebb. (Melinda)

8.

– Rám nézett!

– Nem is! Ő nézett rám!!! (Bea)

9.

Ráköpött fogmosás közben a köpésemre! (Sára)

10.

Elvette a (láthatatlan) kincseimet, és berakta a (láthatatlan) kincsesládájába! – közben vigasztalhatatlanul sírt. (Petronella)

via GIPHY

11.

A 400 négyszögöles telken azon civakodtak, hogy kié a homokkupac… Az egész telken CSAK homok volt. (Marcsi)

12.

A fiam egyke, de saját magával úgy össze tud veszni néha játék közben, hogy elmegy utána a „duzzogószobába”. (Judit)

13.

Kié legyen a szövegkiemelő, amiből négy van, ráadásul az enyémek. Amikor megkérdeztem, hogy ezt valóban komolyan gondolják-e, az volt a válasz, hogy ezt én nem érthetem. Ez hatalmi harc. (Emese)

14.

Második gyermekemmel voltam terhes, és ultrahangra kellett mennem. Vittem magammal az akkor két és fél éves lányomat is. Vizsgálat közben Dorka felpattant a székről, a hasam fölé hajolt, és kinyújtotta a nyelvét a tesóra… (Orsolya)

via GIPHY

15.

Két láthatatlan szendvicsen vesztek össze, mert az egyik salátás volt, és azt egyikük sem akarta megenni. (Judit)

16.

Anyaaa! Elvette a takaróm hidegét! (Hédi)

17.

A kicsinél láthatatlan baseballütő volt, a nagy el akarta venni a láthatatlan baseballütőt. Verekedésig fajult a dolog. (Eszter)

18.

Azon vitatkoztak, hogy a születendő kistestvér kinek a testvére lesz leginkább. (Tamara)

via GIPHY

19.

Ma már apuka fiammal játszottunk a homokozóban. Ő „kávét főzött” nekem. Egy kisfiú odajött, és a játék kávémba tett cukrot. Az én fiam éktelen haragra gerjedt, nekiment a kisfiúnak: „Az én anyukám csak egy cukorral issza a kávét!!!” Alig tudtuk őket szétszedni az ott lévő anyukával. Persze a nevetés sem maradt el, bár próbáltunk nagyon komolyan viselkedni. (Ágnes)

20.

A kicsi fél órán át zokogott, mert a nagy azt mondta, hogy nincsen hátul szeme, és kiderült, hogy tényleg nincs. (Eszter)

21.

Minipizzából kértem egyet, összevesztek, ki adja oda. Kértem még egyet, erre a 14 éves az ötévesre: „de ő már a másodikat adjaaaa”. (Beatrix)

22.

Penne volt ebédre. Megszámolták egymás tányérjában, hogy kinek hány darab tészta jutott… Érted, hogy hány darab penne van a másik tányérjában. A mérleg szinte mindig elöl van. Ja, 11 és 12 évesek. Aki azt hiszi, egyszer ennek vége lesz, téved… (Eszter)

via GIPHY

23.

Anyukám elmondása alapján az öcsémmel bőgve ütöttük egymást, amikor megkérdezte, miért, a válasz: „Nem is az én anyám a hülye, az övé az!” (Mónika)

24.

Te nem nézheted a Holdat. Most én nézem! (Edit)

25.

Nem csak kisgyerekeknél fordul elő ilyen vita. Két huszonéves haveromat egy fesztiválon a dohányzási szokásaikról kérdezte két hoszteszlány. Ők az ajándékok reményében szépen válaszoltak a kérdésekre, hogy milyen cigarettát szívnak, stb. Az ajándékot megkapták, aztán elkezdtek vitatkozni egymással, hogy melyikük cigije a károsabb, melyikben van több kátrány. Mindezt úgy, hogy egyikük sem dohányzott soha életében. (Attila)

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/Chris Tobin