1. Jelige: pokoli az arcmemóriám

Ültem a villamoson, és észrevettem, hogy egy csaj fixíroz, majd rám mosolyog, én tétován vissza…

– Szia, Évikém! – mondja, én kedvesen vissza:

– Szia!

Halványlila gőzöm sem volt arról, hogy ki ő, a keresztneve az istennek nem jut eszembe. Ráadásul név szerint megkérdezi, hogy van a kislányom, hogy van a fiam. Én tétován vissza:

– És a te családod?

Gurult a hátamon az izzadság, alig vártam, hogy leszálljon… Szörnyű kínos helyzet, mert ráadásul a csaj nagyon kedves volt… Azóta sem tudom, hogy ki volt.

via GIPHY

2. Leszállás gomb

Más is csinálja azt, hogy véletlenül korábban nyomod meg a leszállásjelző gombot a buszon, és miattad megáll a sofőr, te pedig még meg is köszönöd, és leszállsz ahelyett, hogy beismernéd és továbbmennél… vagy csak én vagyok ilyen szánalmasan hülye?

3. Utálok „rátölteni”

Nem, nem az italra, hanem ha például van még egykanálnyi cukor a tartóban, akkor hiába van ott a zacskó frissen vett cukor, nem töltöm bele a tartóba, mert „annak a kicsinek még el kell fogynia”. Ha valaki más mégis „rátölti”, nem szólok, de belül baromi ideges vagyok.

4. Biztosan bezártam az ajtót…?

Nálam a késés mindig abból adódik, hogy visszamegyek ellenőrizni, BIZTOSAN bezártam-e az ajtót. 

5. Macskakaja

Ha kajától szutymós lesz a kezem, ösztönösen lenyalom. Ebből kifolyólag jelentős mennyiségű macskaeledelt fogyasztok akaratom ellenére, reflexből. Valószínűleg ezért olyan szép fényes a lábszőröm, amilyen a hajam sosem lesz.

via GIPHY

6. Így tudhatod meg, hogy tényleg fázol-e

Ha nem vagyok benne biztos, hogy fázom-e, megnézem, hogy hideg-e az orrom. Ha hideg az orrom, akkor tudom, hogy tényleg fázom. 

7. Éhes vagy?

Ha kávét kívánok, elgondolkodom, hogy valójában nem éhes vagyok-e (szinte mindig).

8. Egy fontos szabály

Nincs sok zizim, csak egy: kávézás közben ne szólj hozzám.  

via GIPHY

9. Természetfölötti vs. munka

Munka közben tudatosan megállok, és egy-egy természetfölötti élményemre gondolok, hogy vajon a munkában használt agyammal tudok-e magyarázatot adni rá. Hirtelen ennyi jut eszembe.

10. Szemüvegszabály

A lakásban konkrétan mindenhol van szemüveg. Amikor kell, akkor egyet sem találok (pedig más dolgokban meg túlzottan is pedáns vagyok). Sokszor a fejemen lévőt is elfelejtem.

11. Reggeli készülődés

Álmosan, reggeli készülődés közben a lakáson belül átmegyek egyik helyiségből a másikba valamiért, de néha mire odaérek, elfelejtem, mi volt az. Ilyenkor megállok az adott helyiség közepén jó másfél percre, alszom-bootolok kicsit, majd mint aki jól végezte dolgát, kisétálok.

 12. Nálam van a kulcsom?

A buszmegállóban mániásan ellenőrzöm, hogy nálam van-e a kulcsom (miközben elvileg kizárt, hogy otthon hagytam volna, mert valahogy kijöttem a kapun).

 13. Hol a telefonom?!

Telefonon beszéltem, amikor sokkot kaptam, mert nem volt a zsebemben a telefon…

via GIPHY

14. Szundi

Az ébresztőórát így állítom be: 6.00 helyett 5.57, 6.15 helyett, 6.12 – és így tovább…

 15. Rend a lelke mindennek

Szállodákban a kilincseket és a távirányítót is áttörlöm, mielőtt használni kezdeném a szobát.

16. Mi jut eszedbe a gyökérkönyvtárról?

Amikor kb. húsz éve tanulni kezdtem a számítástechnikát, és valami gyökérkönyvtárról beszéltek, mindig egy nagy csomó petrezselyemgyökér volt a szemem előtt. Most is az van, ahogy ezt leírtam.

17. R. I. P.

Bosszant (na nem nagyon, csak kicsit, és különben is kezdem megszokni), ha valaki részvétnyilvánításnál azt írja, hogy „Legyen neki könnyű a föld”. Ez olyan semmitmondó, főleg, ha nem is temetve lesz a illető.

18. Kulcsfóbia

Régen azért késtem el mindenhonnan, mert folyton azon paráztam, hogy bezártam-e az ajtókat, ma azért késem mindenhonnan, mert felveszem magamnak videóra, hogy bezártam-e az ajtókat. 

19. Általában ezért késem el mindenhonnan

Én általában azért vagyok folyton késésben, mert valahogy mindig induláskor cukizik a kutyám. Eldobja magát előttem, hogy dögönyözzem, és bújik. Kezd az a gyanúm lenni, hogy direkt csinálja. 

via GIPHY

20. Pattanásnyomkodó

Imádom a másikon (meg persze a saját magamnak is) kinyomkodni a pattanásokat és mitesszereket. 

21. Isten, áldd meeeeg

Felnőtt létemre a mai napig képtelen vagyok kuncogás nélkül faarccal végigállni a Himnuszt. 

Szőcs Lilla

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images