11 óra. Azt írta, keres, ha elmentek tőle a szerelők. Úgy 11 körül. Anyám, liftezik a gyomrom. Pedig csak egy randi. Vagyis csak egy kávé. Vagyis akkor ez egy randi. Jaj, de lassan telik az idő! Hol a telefonom? Fel van hangosítva? Fel. Na jó, nem fogok itt ülni a folyosón menetkészen és várni, hogy mikor ír. Olvasok kicsit. De mit olvassak? Á, inkább nem olvasok, úgyse tudnék figyelni. Eszem valamit. De mit egyek? Nem is vagyok éhes. Csinálok egy kávét. Mondjuk, ugye kávézni hívott el. Nem baj, majd ott teázom.

Fél 12: Hú, de erős lett ez a kávé. Nagyon ver a szívem. Oké, elindulok, szép idő van, nem fogok itt gubbasztani a lakásban arra várva, hogy írjon. Süt a nap, csicseregnek a madarak. Fotózok. Az mindig eltereli a gondolataimat. Milyen jó sétálni. Tényleg szép idő van. Duna-illat. Épületek. Ahogy a felhők kergetőznek az ablaküvegeken, csodálatos...

Fél 1: Vajon, miért nem ír? Jó, biztos ott vannak még a szerelők. Bár nem érek rá egész nap, szóval ha 1-ig nem ír, akkor bukó a mai randi.

Délután 4: Vajon hányszor tudja az ember megnézni a telefonját 1 perc alatt?

Este 8: Lehet, hogy félreértettem? Egy másik napra gondolt? Hogy is írta? Nem, ez az üzenet mára vonatkozik. Te jó ég, pittyent egyet a telefonom, vajon ő írt? Hát nem.

– Szia, jelentkezett a pasi, milyen volt a randi?

– Helló, nem volt randi.

– Hogyhogy?

– Hát, nem írt.

– De az volt, hogy ő jelentkezik, nem?

– De.

– Biztos ínhüvelygyulladása van, és nem tud írni.

– Basszus, de zölden villog a cset.

– Hát írj rá!

– Én? Hülye vagy? Én ugyan rá nem írok.

....

– Szia! Na, elmentek a szerelők?

....

– Te, nem reagál. Itt van cseten, de el sem olvassa.

– Akkor hagyd a francba, igyál egy páleszt és felejtsd el!

– Ezt nem hiszem el. Minek írtam rá? Francba.

– Pedig amúgy mókás. Tényleg ezt írtad neki?

– Hát, legalább vicces vagyok.

Éjjel 11: Most komolyan, miért nem tud válaszolni? Vajon mi történhetett vele? Tényleg történt vele valami vagy csak meggondolta magát? De miért nem tudta leírni? Bármikor felnézek csetre, itt van. Nem értem, egyszerűen nem értem.

Reggel 9:

– Szia! Ne haragudj, lebetegedtem.

– Ínhüvelygyull... (törlés)... Sajnálom, jobbulást!

Dió

 Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: iStock by Getty Images/SIphotography