Még épp csak ocsúdunk a választási sokkból, a Viasat máris igyekszik borzolni a kedélyeket azzal, hogy elindította a Feleségek luxuskivitelben második évadát. A műsor leigazolta Yvonne Dedericket, a TV2 extulajdonosát, illetve a Polgár Galéria névadó gazdájának nejét, Luxus Tündét is. Rubint Réka eközben jobbra el, ő már az előző évadban is csak húzónévnek kellett. 

Szóval itt állnak a nők, meg a csatolt alkatrészeik – gyerekek, férjek , akiknek ismét jut néhány perc hírnév, ha pont erre vágynak. A bevezetőben mindenkiből kibukik egy erős mondat Bogi, aki valljuk be, az egyetlen igazi luxusfeleség ebben a mezőnyben, például azonnal közli, hogy neki itthon, Törökországban és Hollywoodban is alanyi jogon jár a luxus. Ezzel rögtön jól fel lehet húzni a népeket. Köllő Babettnek állítólag az első évad óta megvan a hírnév, amire vágyott: mindenki ismeri, bár ötezer követős Facebook-oldala alapján ezt azért nem merném explicit kijelenteni, de ugye sokan élnek alternatív valóságban. 

Az erős felvezető során a két várandós luxusnő, Dalma és Vivien kiugranak Bécsbe shopizni, mert ott legalább vannak luxusmárkák, nem úgy mint Budapesten, miközben a férjeket belökik egy thai masszázsra meg pedikűrre. Persze csak azután, hogy lenyúlták a kártyájukat, mert úgy látszik, a luxiba nem fér bele egy saját darab. A vérszegényen megrendezett jelenet ugyan egyáltalán nem sikerült életszerűre, de Vivien nyávogása úgyis mindent feledtet.

A csajok beviharzanak valamelyik boltba, és néhány perc alatt kiderül, hogy Dalma csávójának nem igazán áll fel a terhes csaj látványára, bezzeg Fecsó rákíván Vivire, aki vér nélkül volt képes szülni. (A csávók ekkor már a jakuzziban elemzik, milyen randa is egy újszülött gyerek, és mennyire para ez a szülés dolog.) És itt jön a dráma, mert két idegen lány érkezik a vízbe, és bár a srácok oda sem hederítenek, azért a luxianyuk kiborulnak, és Vivien a tőle megszokott útszéli stílusban kiugrasztja Fecsót a medanszból. 

Mind e közben Babett a menedzseréhez fordul, aki nem más, mint Yvonne, ő pedig azt tanácsolja, hogy újuljon meg, hisz már most jó pár évvel öregebbnek néz ki, mint kellene. (Yvonne csak tudja, ő maga is táncol, fitneszversenyre készül, és van egy amcsi ügyvéd férje.) Stylist érkezik, kidobálja Babett gardróbjából a közönséges cuccokat (rúdtáncos és egyéb piacos cipőket), Babett pedig megfelelő színészi képességekről téve tanúbizonyságot, sírdogál egy sort, míg elbúcsúzik a göncöktől. De mi ez ahhoz a drámához képest, amit egy törpemalac okoz a VivienFecsó kapcsolatban?

Kerítettek ugyanis egy ilyen jószágot, ami kétségtelenül izgalmasabb, mint a pomerániai törpespicc meg a kopasz macska, viszont szarik. Ezt Fecsó nehezen viseli. (Itt jegyzem meg, hogy senki, de senki ne vegyen a műsor hatására malacot, mert a tartása bonyolult, és a malac később megnő.) Sőt, ahogy látjuk, szarik is. Viszont a jelenetből kiderül, hogy a lakóparki konyha meg a laminált padló még itthon sem a luxus fellegvára, bárki bármit is mond, vagy próbál elhitetni velünk. Fecsó kiakad, Vivi erre közli, hogy tipli, lehet menni a Duna-partra, ha nem tetszik a malac. 

A következő snittben már egy brazil buliba csöppenünk, ahová a negyvenes évei közepén járó Yvonne papagájtollakkal ékesített szempillákkal jelenik meg na, ezt csak húszéves kor alatt ajánlom, csakúgy, mint a flittereket, amik szintén öregítenek. Ide érkezik meg Bogi, akit mindenki utál, ezért nem is sikerül kibékülni vele. Viszont szóhoz jut végre Mrs. „Nagypolgári lakás-Amerikából jöttem haza-Teslával járok, mert környezetvédő vagyok" Tünde, aki derekasan állja a sarat nem annyira luxi Vivivel szemben, aki ezzel a stílussal tökéletesen mutatna a pomázi Bika kocsma pultja mögött. 

De megértem, hiszen kell a végére valami dráma, hogy a következő részben is lehessen bámulni a kváziluxi csajokat. Ezúttal  Bogit dobták a mély vízbe, hogy ott eszkalálódjon némi konfliktus, de érteni, na, azt nem lehetett teljesen. Ritát viszont eléggé háttérbe tolták, biztosan nem véletlenül, ő feltehetően kikopik majd a következő részek során.

Ami várható: luxusszülések, dráma, könnyek, viták, intrikák, ráncfelvarrás, fitneszverseny, fogyókúra. Ami nem várható: a színvonal emelkedése, a szereplők színészi képességeinek csiszolása, illetve lelki fejlődésük. De ezekre mind semmi szükség, hiszen hétfő esténként úgyis azért bámuljuk a Viasatot, mert anyázni akarunk egy jót. Erre pedig még mindig tökéletes ez a műsor. 

Zimre Zsuzsa

 Kiemelt kép: Viasat