1. Hasonló a hasonlóhoz

Egy kutatásban arra kértek heteroszexuális férfiakat és nőket, hogy különböző arcokat ítéljenek meg aszerint, mennyire tartják vonzónak az illetőt. A kísérletben azonban volt egy csavar: a fotók közé el volt rejtve egy olyan is, ami magát a kísérleti alanyt ábrázolta, ám digitálisan ellenkező neművé alakítva. Hogy meglepő-e vagy sem, azt neked kell eldöntened, mindenesetre a résztvevők épp a saját arcmásukat tartották a legvonzóbbnak. (Talán, mert olyan ismerős volt a reggeli fürdőszobatükörből...?)

 

Soha ilyen szépet nem láttál!
Soha ilyen szépet nem láttál!

2. I Szív Anyu

Nemcsak önnön másunkba vagyunk halálosan belebolondulva, de úgy tűnik, valóban igaz a régi tétel, miszerint a kislányok végül a saját apjukhoz mennek feleségül (pontosabban: egy hozzá igen hasonlatos férfihoz), és a fiúk is a tulajdon anyjukat veszik nőül. Egy másik vizsgálat szerint ugyanis hajlamosak vagyunk azokhoz az emberekhez vonzódni, akik hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a szüleink.

 

Anyu 4EVER
Anyu 4EVER

3. Sportolás után jobban betalál Ámor nyila

Ha akkor futsz össze egy vadiúj ismeretlennel, amikor épp az edzőteremből jössz hazafelé, akkor hajlamosabb vagy azonnali vonzalmat érezni a másik irányába. Az iménti sportolástól való felgyorsult szívdobogást, megemelkedett pulzusszámot és izzadt testet ugyanis könnyen a másik ellenállhatatlanságának tudod be.

 

Nyilván csak azért tetszik, mert épp most sportolt. Vagy mi...
Nyilván csak azért tetszik, mert épp most sportolt. Vagy mi...

4. Nincs ronda férfi/nő, csak nem ittál eleget...

...tartja a mondás, abszolút jogosan, legalábbis ez derül ki egy vizsgálatból. Ugyanis minél inkább felöntöttél a garatra, annál szebbnek találsz másokat. Sőt, nemcsak másokat, de saját magadtól is jobban el leszel ájulva. Milyen kár, hogy másnapra olyan gyakran kitisztul a látás... Ha történetesen haza is vitted a szépséges idegent, napfénynél nagy meglepetések érhetnek. Állítólag. Nyugi, nekem is csak mesélték.

 

Csúnyán félre tud vinni egy-két feles...
Csúnyán félre tud vinni egy-két feles... Állítólag.

5. Az elérhetetlen vonzóbb

Ha hosszú távú kapcsolatra vágysz, akkor bejöhet a taktikázás. Minél megközelíthetetlenebbnek tűnsz, annál jobban fognak utánad teperni a jelöltek. Azonban ha csak egyéjszakás kufircban gondolkozol, akkor bizony visszafelé is elsülhet a Jégkirálnyő politikád. Egyszóval érdemes a szexepiled termosztátját az esti programigényedhez igazítani.

 

Éljenek a végzet asszonyai!
Hosszú távon megéri végzet asszonyának lenni

6. Minden érzék számít

Hogy kihez kezdesz el vonzódni, az nem kizárólag a sármos arcélen és a csinos pofikán múlik. Az is rengeteget nyom a latban, hogy milyen az illata (és itt most nem feltétlenül a szappan-dezodor-parfüm kombóra gondolok, hanem a természetes testszagára – mínusz izzadság), milyen ízű a szája, milyen a hangja, ésatöbbi.

 

Kóstold meg, de azért felfalni nem kell.
Kóstold meg, de azért felfalni nem kell.

7. Nem mindegy, hogy a hónap melyik napján találkoztok

Hogy egy nő milyen típusú pasihoz vonzódik, az attól is függ, hol tart éppen a menstruációs ciklusában. Amikor épp fogamzókészségük csúcsán vannak, akkor sokkal inkább buknak az izmos, macsó kiállású fickókra. (Amit – most szólok – az izmos macsóknak érdemes is lenne kihasználni. Ugyanis a női ciklus és érzékenység függvényében egészen más jelleget is tud venni ugyanaz a találkozó. 

 

 Ha tetszik, akkor valószínűleg épp ovulálsz.
Ha tetszik, akkor valószínűleg épp ovulálsz.

8. Szentesinek igaza van

Mindannyiunk kedvenc Szentesije elválaszthatatlanul összeforrt a vörös színnel. Hogy ez mennyire tudatos nála, azzal nem vagyok sajnos tisztában, de mindegy is, hiszen a tudomány őt igazolja. A heteroszexuális férfiak ugyanis mindennél jobban szeretik a piros ruhás nőket (illetve a farkasok is állítólag, de ez egy másik történet). Ennek az lehet az oka, hogy a nők bizonyos testrészei rózsaszínes-pirossá változnak, ha szexuális izgalomba jönnek, például elvörösödik a nyakuk vagy a mellkasuk. Egy másik kutatás pedig azt sejteti, hogy a nők hajlamosabbak vörös ruhát választani azokon a napokon, amikor biológiailag a legnagyobb az esélyük a teherbe esésre.

 

Vörös posztó a szemükben.
Vörös posztó a szemükben.

9. Közeleg a tél, elő a keblekkel!

Egy felmérés szerint, a férfiak sokkal nagyobb érdeklődést tanúsítanak a női testek iránt a téli hónapok során, mint nyáron. Ennek talán az lehet az oka, hogy a könnyű nyári ruhákból kibuggyanó húsokhoz augusztus végére már nagyon hozzászoknak, januárban azonban egy pőre női test üdítő újdonságként hat rájuk.

Nézd, tényleg mennyire halálosan unják.
Nézd, tényleg mennyire halálosan unják

 

Fiala Borcsa

Képek: ITT, ITT, ITT, ITTITT, ITT, ITT, ITT, ITT