Drew Barrymore, akinek köztudottan nagyon nehéz gyerekkora volt, úgy érzi, tapasztalatai bőséges eszköztárat adtak neki két lánya neveléséhez, de emellett gyógyítóan is hatott rá az anyaság. Ahogy azonban a legtöbb szülő esetében, Barrymore számára is ijesztő a gondolat, hogy elrontja a gyerekeit – az ezzel kapcsolatos aggodalmaiból pedig meg is osztott néhányat a Pinkkel való beszélgetés során.

„Fogalmam sincs, mit csinálok”

Pink és Barrymore egymással szemben ültek egy kanapén, és meghitt beszélgetést folytattak az anyaságról, amely üdítően valóságos és emberi volt. Barrymore lányai nyolc- és tízévesek, Pink gyerekei pedig tizenegy és hatévesek, így bőven akadt kapcsolódási pont a beszélgetés folyamán.

Barrymore rögtön egy nehéz kérdéssel indított: „Mivel nyugtathatom meg magam, ha attól félek, hogy a gyerekeim olyasmit csinálnak majd, amit én csináltam?” „Hogy létezik Xanax…” – viccelődött az énekesnő, majd hozzátette:

„A gyerekek rendben lesznek. Tanulhatnak a mi tapasztalatainkból, majd megszerzik a sajátjukat is. Nem is tudom! Van egy táskám, amire az van írva, hogy »Szó szerint fogalmam sincs, mit csinálok«, és ezt hordtam, amikor óvodába adtam a gyerekemet.”

Pink számára gyakran épp az okoz nehézséget az anyaságban, hogy túlságosan jól akarja csinálni, mert tudja, milyen érzés nehéz sorsú gyereknek lenni. „Nem tudom, hogy működni fog-e bármi abból, amit csinálok. Nem tudom, mi lesz tíz év múlva.” Majd így folytatta: „Őszintén szólva féltem attól, hogy anya legyek, az édesanyámmal való kapcsolatom, az életem és talán a génjeim miatt is. Nem tudom, hogy ez a dolog genetikus-e” – utalt a korábbi nehézségeire.

Az énekesnő fontosnak tartja azt is, hogy a gyerekei feszegessék a határokat, és bátran kérdőjelezzék meg a tekintélyét. „Nem akarom, hogy a gyerekeim azt higgyék, hogy a tökéletesség egy valós dolog” – mondta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

P!NK (@pink) által megosztott bejegyzés

Megteremteni a gyerekkort, felkészíteni az életre

„Nyíltan beszélgetünk az életről, próbálok ezen az úton járni – magyarázta Pink. – Azt akarom, hogy legyen gyerekkoruk, szeretném megőrizni az ártatlanságuknak legalább egy részét, de azt is tudom, hogy fel kell készítenem őket arra a világra, amelyben élünk. Nem akarok pesszimistának tűnni, de ma már a gyerekeknek aktív lőgyakorlatokat tartanak az iskolában… Ilyen világban élünk. – A Grammy-díjas művész mély levegőt vett, majd hozzátette:

– Szóval elmegyünk Disneylandbe, fagyit eszünk, és beszélgetünk az érzéseinkről.”

Pink elmondása szerint gyakran bizonytalan, de igyekszik előre tervezni, és végtelenül hálás, amiért a turnéin ennyi mindent megmutathat a világból a gyerekeinek. „A gyerekek is szívesen utaznak, de ha nem szeretnének, nem tudnánk így élni. Annyira szerencsés vagyok, hogy elvihetem őket turnézni.” 

Azonban az énekesnő azt is hozzátette, hogy egyetlen munka sem lesz számára fontosabb, mint a szülői szerepe: „Willow és én szinte mindenről beszélünk, remek a kapcsolatunk. Azt mondtam neki, hogy tudom, hogy a munkámon kívül is vannak olyan dolgok, amikkel szívesen foglalkozna. Én nagyon keményen megdolgoztam ezért, nagyon fontos nekem, amit csinálok. És azt hiszem, egy kicsit még segítek is az embereknek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

P!NK (@pink) által megosztott bejegyzés

De ez nem azt jelenti, hogy a munkám többet jelentene, mint a gyerekeim gyerekkora. Ha ők azt mondanák, akkor akár már holnap kiszállnék.”

Barrymore is elmondta, mennyit jelent neki az anyaság, hozzátéve: „Azt hiszem, ez a leggyógyítóbb, legcsodálatosabb dolog, amit valaha is tehettem az életemben.”

Ha inspirálódnál még Pink vagányságából, olvasd el Milanovich Domi róla készült születésnapi portréját ITT.

Kiemelt képünk forrása: YouTube / The Drew Barrymore Show

Mózes Zsófi