1. Melletted én nem félek (max. egy kicsit)

„Életünk legrosszabbul elköltött öt eurója volt, amikor mi, a két beszari, úgy döntöttünk, hogy bemegyünk a vidámpark horrorházába – mondván, előttünk tízévesek mentek be, biztos inkább vicces, mint ijesztő. Aha. Én a felénél már majdnem bőgtem, és ki akartam jönni, de ő ment előre, fogta a kezem, és folyamatosan nyugtatott, így végül túléltem. Amikor kiértünk, és próbáltuk feldolgozni a történteket, csak akkor mondta el, hogy ő is ugyanúgy félt, de tudta, ha látom rajta, hogy nagyon be van szarva, akkor ott lesz végem, mint a botnak.” (Dóri)

2. Így vagy jó

„Hét év után is azt mondja reggel, amikor kinyitom a szemem, hogy »olyan szép vagy«. Szeret, és nem akar megváltoztatni. Nekem ez a legfontosabb.” (Edit)

3. Felnőtt meglepetés

„Összeköltözésünk utáni első karácsonyra egy Kindertojást kaptam ajándékba. Amikor megláttam a fa alatt, őszintén szólva, kicsit csalódott voltam. Noszogatott, hogy bontsam ki, de nem igazán kívántam akkor a csokit, hiszen többféle sütemény is volt. Amikor engedtem a kérlelésnek, és kibontottam, akkor ért a meglepetés. A kis játék helyett az arany kísérőgyűrűm volt benne. A csomagolás is olyan tökéletesre sikerült, hogy fel sem tűnt, ő azt már szétbontotta. Ennek már huszonnégy éve. Azóta is érnek kellemes meglepetések, de mindig megmelengeti a szívemet, ha visszagondolok erre.” (Orsolya)

via GIPHY

4. Apró, de fontos szívességek

„Minden éjjel kifliben alszunk el, reggelente kávét főz nekem, random rendbe rakja az autómat, eljön velem bevásárolni, mert tudja, hogy utálok egyedül, és mindig hoz valami apróságot a boltból, ha beszalad valamiért.” (Viki)

5. Megőrülök tőled érted!

„Mindennap kihangsúlyozza valamelyik belső vagy külső tulajdonságomat, amit szeret bennem. (Külön figyelmet fordít azokra, amik idegesítőek, de pont ezért szereti őket.) Vizsgaidőszakban pedig igazi harcosként állja a sarat: főz, hogy egyek, kikérdez, bátorít, vigasztal, és bárhogy sikerül a vizsgám, megdicsér, majd elmondja, mennyire büszke rám.” (Laura)

6. Perfekt

„Nem kapok csokit, virág halmokat, aranyórát-lánccal… DE! Bár nem kifejezetten esküvőpárti pasi, múlt évben volt az esküvőnk… Ha nem dolgozni megy, mindig az az első, hogy fölveszi a gyűrűt (melóban balesetveszélyes). Egy autoimmun probléma miatt kihullott az összes hajam, még megismerkedésünk előtt… Mindig puszit ad a kobakomra, és azt mondja, hogy »milyen szép vagy, én mindenhogy szeretlek!« A volt férjem még a kislányom születése előtt lelépett… Most van folyamatban a házasságon belüli örökbefogadás. Azt hiszem, a férjem tökéletesen beszéli az én szeretetnyelvemet.” (Szilvia)

7. A mindenség

„A nagypapám két éve volt már rákos, amikor ültem mellette, és egyszer csak megszólalt: »szeretem, tisztelem, becsülöm a mamádat, azért, amit végigcsinált velem«. Ötvenhat évet voltak házasok, nem sokkal később elaludt. Ebben a mondatban minden benne van a szeretetről. (Orsi)

8. Biztos bázis

„Mindennap, minden percben ott van. Nem csak fizikailag, hanem biztonságot ad, szeretetet, elfogadást, törődést… Felemel, a leggyengébb perceimben is napsugár. Megbízható, szavahihető, hiteles férfi! Gondoskodó, erős, nyugalmat adó, szerelem minden helyzetben. Rábízhatom az életem. Ez ő nekem.” (Katalin)

via GIPHY

9. Good morning, Sunshine!

„Minden reggel ébredéskor az első mondata: »Jó reggelt, szeretlek!« Majd ad egy puszit a számra. És mindig, miután evett a főztömből, azt mondja: »Isten áldja meg a kezedet, ismét finomat főztél«. És ezt akkor is mondja, amikor én magam egyáltalán nem vagyok megelégedve azzal, amit csináltam.” (Andrea)

10. De biztos-biztos?

„Elmegyünk a boltba listával. A végén ellenőrizzük, megvan-e minden. Ezek után megkérdezi: »Biztos mindent megvettünk?«. A válaszom mindig az, hogy igen.
Aztán, amikor nekiállok megcsinálni, amit kitaláltunk, rendszerint hiányzik valami. Képes akárhányszor is visszamenni a boltba, sosem morcos emiatt.” (Gréta)

11. Gondoskodom, tehát vagy

„Ha munkába megyek, mindig csinál nekem reggelit. Itthon mindig hoz nekem vizet, hogy igyak eleget. Bármikor kapok lábmasszírozást, amikor csak kérem. Amikor megműtöttek, odaadóan ápolt, fürösztött. Három hét távol töltött időszak alatt süteményt sütött nekem, ráadásul a diétámhoz illőt. De a legfontosabb, hogy türelmes velem, és amikor padlón vagyok a nehézségeink alatt, mindig optimista és átsegít rajta.” (Bernadett)

12. Bókkal az ideg ellen

„Amikor elmegy reggel, mindig felnéz, mert tudja, hogy figyelem az ablakból, és integet. Ha felidegesítem magam, megdicsér, hogy szépen vagyok kisminkelve, és szép a hajam.” (Kinga)

13. Távolról is szeretettel

„Idén lesz a 18. házassági évfordulónk. Általában kiküldetésben van, de ha együtt vagyunk, sokat kirándulunk, behozzuk az elmaradt ünnepeket, vagy csak együtt főzünk. A 35. szülinapom és a 10. házassági évfordulónk is egy ilyen bepótolt ünnep volt. Kaptam egy kisfilmet Párizsról, a gyerekekkel összeszedett minden francia dolgot, amit a boltban kapni lehet, és én alig mertem elhinni, hogy ketten bolyongunk majd három napig Párizsban. Az egyik legszebb emlék, amivel megpróbálom kibírni, hogy a vírus miatt is elszakadtunk bizonytalan időre egymástól.” (Ilka)

14. Ébresztő!

„Tudja, milyen nehezen kászálódom ki reggelente az ágyból, ezért rendszerint hamarabb felkel, megfőzi a kávét, és mivel azzal is tisztában van, mekkora kavéimádó vagyok, azzal ébreszt, hogy az arcomba fújja a kávé illatát, hogy ezzel is megkönnyítse nekem a napindítást.” (Diána)

15. Kiskifli

Mindig előbb alszik el, mint én, de ahogy lehajtom a laptopot, és elkezdek felé fordulni az ágyban, azonnal megfordul, és emeli a karját, hogy átkaroljam. Már több mint hat éve ő a kiskifli minden éjjel, akármilyen mélyen alszik is, azonnal felveszi a szokásos pózt. Annyira megszoktam, hogy mikor két hétre elutazott, sáncot kellett építenem a párnákból, hogy legyen mit átkarolnom.” (Viktória)

16. Plusz egy

„Tizenöt év után is naponta többször elhangzik a mondat: »én eggyel jobban«.” (Dudi)

17. Az álmok megvalósítója

„Informatikus. Épp költözködtünk. Kitaláltam, hogy a türkiz illene a hálóba. Másnap arra érek haza, hogy festi a hálót. YouTube-on megnézte, hogyan kell, és nekifogott. Minden gondolatomat komolyan veszi és megvalósítja.” (Mária)

18. Szerelem, gyümölcs

„Amikor az első babánknál elmondtam neki, hogy terhes vagyok, akkor olyan gyöngédséggel és szeretettel simogatott meg, mint még soha senki.” (Petra)

19. Elvei ellenére is

„Az én párom nem akart se feleséget, se gyereket, mert az életvitelébe nem fér bele, ezt az elején tisztázta. Nyolc éve együtt, négy év házasság, és érkezik a harmadik gyerkőcünk.” (Szabina)

via GIPHY

20. Legszebb, örök

„Mindig azt mondja nekem; a legszebb lány. Ötvenöt vagyok.” (Éva)

21. Aki mellett nem lehet dühösködni

„Ha mérges vagyok, Morcoszaurusz Rexnek hív. Ezen mindig elnevetem magam.” (Anna)

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images